joi, aprilie 09, 2009

Vin seminţariiii!

Ieri am avut o revelaţie! Să încerc să explic...

Aşteptam autobuzul, dar fără să am poftă de "glume de autobază". Sau - cum îmi place mie să spun - aşteptam să vină maşina închiriată! Da, am o mulţime de maşini închiriate în Bucureşti. Cu şoferi cu tot! Nu vă imaginaţi cum stau toţi dimineaţa la cafea şi mă întreabă unde vreau azi să merg! În plus toate aceste maşini închiriate au tot felul de variante de transport, de rute, etc. Întâmplător oamenii le numesc RATB, CFR, METROREX, etc.

Revenind la revelaţia mea...
Aşteptam maşina închiriată. Singur. Cum îi stă bine unui om care are atâtea maşini închiriate.
La un moment dat se apropie de mine un trio. Trio-ul de aur! El: mare cât un cal, tâmp ca o bovină, strâmb ca un palmier. Ea: Ea nici nu poate fi descrisă. Cred că în curând o să-mi leg canonelu' de gât ca să nu mai ratez momente unice de un plastic(ism) desăvârşit! Ea era - probabil - soţia potrivită pentru el. Am scris că era un trio. Deci iaca şi plodu': cam pe la vreo 20 de ani, cam tot câte seminţe scuipa pe jos pe minut.

Cum să mă simt când brusc în faţa mea se face o baltă de seminţe? Să ne înţelegem! BALTĂ de seminţe! Tot familionul aşteapta maşina închiriată conversând agale:

"Ptiu! Ptiu! Vine bah? Nu vine! Ptiu! hracc plfiu!!
Bah! Da' şi mie, bah! Na!"

Prin urmare cred că am găsit boala României! Evrika!
Nu e nici comunismul (cu "neo" în faţă sau fără), nu e nici Mioriţa, nu e nici măcar Becali! Sunt seminţarii! Mama lor! Da' vreau să fiu tolerant! Am găsit şi avantajele aduse de seminţari!
  • Din cauza seminţarilor avem parcuri curate (dimineaţa!) Cum de ce? Păi dacă nu ar fi seminţarii nu ar mai face nimeni curat în parcuri. Nu cred că mai e nevoie!
  • Din cauza seminţarilor nu a murit de tot agricultura românească! Pun pariu că suntem o ţară cu un super consum de seminţe din regiune! Dacă nu cumva singura?
  • Din cauza seminţarilor avem nevoie de şepci şi căciuli la cinematograf! Creşte producţia de şepci pe cap românesc!
  • Din cauza seminţarilor avem personaje de coşmar în media tabloidală românească! Da' trebuie să mănânce şi gurile lor ceva...
  • Şi aşa mai departe.


Iată am şi o propunere (ca să nu fiu acuzat doar de cârcoteală şi lipsă de proactivitate!): Dacă aş fi pentru o zi preşedinte aş forţa "producătorii" de seminţe să pună în punga de seminţe şi o pungă goală special pentru cojile seminţelor. Problema e alta. Dacă aş fi pentru o zi preşedinte probabil că mi-ar fi extrem de greu să conving seminţarii de idee de frumos - curăţenie. Da' am în minte un personaj care ştie să scrie frumos despre aşa ceva: Antoine de Saint-Exupery în cărţulia lui "Citadela" spune (aproximativ) că dacă vrei să înveţi un popor să construiască bărci nu trebuie decât să îi arăţi intinderile apelor şi să-i stârneşti dorul de mare...

Hai păzea ca vin seminţariii!

Discleimăr: Uneori, la câte un meci de fotbal al naţionalei şi eu mănânc seminţe şi dacă nu am cui să le scuip în cap încerc să caut o plasă / cutie / pungă...

Un comentariu:

Anonim spunea...

:) f haios, sa iti treaca dorul de casa nu alta!