marți, aprilie 21, 2009

Paşte la Haţeg, ediţia 2009.

Unele lucruri nu se schimbă. Şi este bine aşa. Măcar "din an în Paşti" să te întorci puţin către "vatră". Să descoperi că prăjiturile sunt aceleaşi. . că drobul de miel - deşi sunt aproape vegetarian - este în continuare bun şi gustos. Poate doar vinul parcă e uşor diferit de cel de anul trecut...

Cam aşa a fost şi la ediţia 2009 a Sărbătorilor de Paşte!

Biserica ceva mai dichisită, aceaşi adunare de oameni, zâmbete şi poveşti cu iz de bârfă despre cine, ce mai face. Prieteni vechi, familie, rude caremaidecare îşi primesc locul lor bine meritat în schimbul ixelurilor, bugetelor, slaidurilor şi targetelor din restul anului. Organizatorii au pregătit aceaşi plimbare rotativă prin oraş (lucru specific oraşelor mici, dar aproape de neînţeles pentru cineva care a trăit doar într-un oraş mare!). Monitorul calculatorului -acum odihnit - lasă o urmă de Retezat înzăpezit să limpezească zările. Muzichiile de club atent selecţionate acum fac loc doar izului de linişte. Un strop de credinţă face mult mai mult decât aerul urban ultra"crizat". Până şi primăvara a fost chemată pentru Paşti!

Probabil că ca acesta este spiritul Sărbătorilor de Paşte: renaştere, întoarcerea la valorile de bază (bune, rele - cum sunt ele) un pic de linişte şi respect.
Fără să folosesc cuvinte pretenţioase asta cred că înseamnă papa, somn, linişte şi sineritate şi 2 vorbe calde cu părinţii, acasă.

Să ne fie anul nou bun! Şi sincer.


Pictură la Haţeg.
Tânără artistă
Talentată,
Muncitoare,
Liniştită,
Deschisă,
Colorată,
Încântată,
Educată,
Primenită,
Înzecită,
Desluşită,
Chinuită
Zglobie,
(Ne)cenzurată
Disponibilă.
Aşteaptă
Să fie cunoscută.

Numele: Natura.



















Panoramic la Haţeg. Aprilie 2009.




















Centrul oraşuului. Floare de primăvară.




















Drum spre Haţeg. undeva lângă Sântămărie Orlea.


















Legământ. şi atât.

Niciun comentariu: