miercuri, aprilie 22, 2009

Motivarea angajaţilor, indian style

Ceva greu de crezut pentru un european...Este totuşi relativ uşor de înţeles acest aspect dacă arunci un ochi la modul serios în treburile de management ale companiilor indiene - la ei acasă!
"Managerii indieni isi motiveaza angajatii mai bine decat europenii. Europa si Statele Unite ale Americii (SUA) stau mult mai prost decat India si Brazilia cand vine vorba de capacitatea managerilor de a-si motiva angajatii. Potrivit unui studiu realizat de firma de recrutare si de outsourcing Kenexa, gradul de implicare in timpul serviciului al angajatilor din India si Brazilia este cel mai mare din lume. Salariatii din SUA ocupa locul al treilea in topul realizat de Kenexa, in vreme ce angajatii din Marea Britanie si China pe locul al doisprezecelea.
Reprezentantii companiei de recrutare considera ca pentru ca angajatorii ar trebui sa urmeze patru pasi pentru a reusi sa-si motiveze angajatii. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faca un manager care vrea sa aiba un angajat implicat si motivat la locul de munca este sa se asigure ca salariatul are incredere in organizatie si in conducerea acesteia."

Continuarea pe: www.9am.ro

Niciun comentariu: