miercuri, aprilie 08, 2009

Studiu de caz: dezvoltare durabilă

Am primit de curând un articol interesant despre un proiect mai vechi. Deşi sună puţin a reclamă, totuşi cred că e interesant de citit măcar şi numai din perspectiva unui studiu de caz pe dezvoltare durabilă! Enjoy! :)

Articolul complet este pe site-ul http://www.responsabilitatesociala.ro/
Educatie pentru dezvoltare durabila 2007 - 2008
Studiu de caz inscris in domeniul Educatie (09 feb 2009) Rezumat:
RBS si-a propus sa-i invete pe studenti sa realizeze proiecte de dezvoltare durabila, care sa rezolve problemele comunitatilor in care traiesc. Pentru asta, banca a investit peste 13.000 de euro in traininguri, work-shopuri si seminarii, la care au participat peste 500 de studenti din toata tara.

Cauza sociala:
Ca si celelalte state ale lumii, Romania trebuie sa contribuie la crearea unei societati durabile, care sa se dezvolte fara sa afecteze mediul sau viitorul generatiilor urmatoare. Pentru aceasta, e nevoie de oameni care inteleg ca printr-o atitudine proactiva pot face o diferenta si pot ajuta la imbunatatirea conditiilor de viata prezente si viitoare.RBS Romania si-a propus sa formeze astfel de oameni, care sa gandeasca "sustenabil" si care sa doreasca sa se implice in dezvoltarea comunitatilor in care traiesc. De aceea, impreuna cu asociatia studenteasca AIESEC, banca a lansat, in martie 2007, programul "Educatie pentru dezvoltare durabila".


Desfasurarea programului:
Prin "Educatie pentru dezvoltare durabila", RBS Romania a vrut sa implice studentii in rezolvarea problemelor comunitatilor in care traiesc. Pentru aceasta, banca a avut nevoie de sprijinul unei organizatii studentesti, care sa fie activa in mai multe orase. A fost aleasa AIESEC, un partener mai vechi al RBS, prezenta in 13 localitati din Romania.Programul a fost lansat in martie 2007 si a debutat cu prezentarea lui in randurile filialelor AIESEC. Astfel, membrii asociatiei au aflat ca trebuie sa realizeze si sa implementeze un proiect care sa urmareasca dezvoltarea durabila a comunitatii locale (sa rezolve o problema a acesteia sau sa creeze oportunitati de dezvoltare, care sa nu afecteze generatiile urmatoare). In program s-au inscris filialele AIESEC din 8 orase ale tarii: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Oradea si Sibiu.

Pentru ca proiectele AIESEC sa fie cat mai realiste, banca a organizat in prima faza un training – "Sustainability School". Acesta s-a desfasurat intre 26-27 iunie 2007, in Bucuresti si a fost sustinut de reprezentantii departamentului de dezvoltare durabila ai RBS.La aceasta intalnire, fiecare filiala AIESEC a trimis cate 2 studenti, manageri de proiect. Acestia au aflat in ce consta un proiect de dezvoltare durabila, ce fel de probleme urmareste sa rezolve si care sunt pasii pentru realizarea lui. Totodata, tinerii au fost invitati sa-si prezinte ideile de proiect si au primit feed-back din partea specialistilor.

http://www.responsabilitatesociala.ro/studii-de-caz-csr/rbs-bank-romania/educatie-pentru-dezvoltare-durabila-2007-2008.html

Niciun comentariu: