vineri, aprilie 10, 2009

Bucureştiul interbelic?

O veste de la Primăria Bucureştiului! Ceva planuri interesante pentru Centrul Bucureştiului care abia aşteaptă să fie puse în practică! Să le vedem! Articolul de mai jos este de la Adevărul http://www.adevarul.ro/ . Sunt totuşi câteva lucruri uşor incorecte sau neclare în articol...

"Bulevardul dintre Piaţa Universităţii şi Opera Română şi bulevardele Regina Elisabeta şi Kogălniceanu (de fapt, este vorba de acelaşi lucru: cele 2 bulevarde leagă Piaţa Universităţii de Opera Română) vor căpăta strălucirea perioadei interbelice, pentru a atrage mai mulţi turişti. Lucrările de "îmbătrânire" forţată vor fi gata peste câteva luni.


Una dintre cele mai cunoscute zone a Bucureştiului va căpăta strălucirea perioadei interbelice. Cel puţin aşa promite conducerea Primăriei Capitalei care va cheltui două milioane de euro că să schimbe înfăţişarea bulevardului dintre Piaţa Universităţii şi Opera Română şi bulevardele Regina Elisabeta şi Kogălniceanu. Cele două artere vor fi "îmbătrînite" artificial ca să arate exact ca în anii 1918-1939.
Astfel, pe o distanţă de doi kilometri, vor fi înlocuiţi toţi stâlpii de iluminat stradat cu lampadare din fier forjat, pe trotuare vor fi aşezate bănci din lemn în timp ce în dreptul intrării din Parcul Cişmigiu va fi construită o fântână arteziană. O altă fântână va fi amplasată tot în zona parcului Cişmigiu, înspre bulevardul Mihail Kogălniceanu. La intrarea în parc vor fi montate suporturi pentru biciclete."
Observaţie: Fotografia din acest articol nu este din zona ce va fi reamenajată. Fotografia este de pe actualul bulevard Nicolae Bălcescu / Magheru, undeva în jurul anilor '30-'40.

Niciun comentariu: