luni, aprilie 13, 2009

Cele mai etice companii din lume?

Etica în companiile din lumea largă. Este interesant cum apare acest cuvânt "nou" în vremurile noastre "crizate" de business...Articolul de mai jos este publicat complet pe www.mediafax.ro

"Institutul american Etisphere a prezentat, luni, lista celor mai etice 99 de mari companii din lume, clasament întocmit anual cu scopul de a încuraja practicile corecte de afaceri. Raportul întocmit în acest an include 99 de companii din 35 de sectoare ale economiei globale, iar criteriile de comparaţie sunt diferite pentru fiecare industrie în parte, pe fondul condiţiilor diferite cu care se confruntă fiecare domeniu economic.


Clasamentul este bazat pe factori fundamentali din zona guvernanţei corporative şi înclinaţiei către protecţia mediului, inclusiv inovare şi contribuţii aduse binelui public, precum şi tendinţa către reducerea consumului de resurse, potrivit Etisphere.

Totodată, institutul ia în considerare reputaţia fiecărei companii în faţa legii şi autorităţilor de reglementare, modelul de conducere, contribuţia adusă sectorului industrial din care face parte şi programele interne de respectare a standardelor etice.

Clasamentul din acest an include 22 de intrări noi, printre care Dell, Thomson Reuters, Best Buy (SUA - retail) şi T-Mobile (Germania - telecom). Dintre cele 99 de companii de pe listă, 44 se încadrează pentru a treia oară în clasament, printre care General Electric, American Express, PepsiCo, McDonald's, Starbucks şi IKEA.

Niciun comentariu: