joi, aprilie 16, 2009

Euronews în limba română!

Euronews plănuieşte extinderea în limba română

Mă bucur să văd o astfel de ştire! Am chiar două motive de bucurie: 1. Euronews în limba română şi 2. O să avem o televiziune cu reputaţie în limba română care, sper eu, nu o să cadă în mirajul "ştirilor de la ora 5".

Postul de ştiri european multilingv Euronews plănuieşte extinderea canalului în limba română, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Philippe Cayla, preşedintele Euronews. "Plănuim să dezvoltăm Euronews în română", a spus Philippe Cayla, care a precizat că limba română ar putea fi prima limbă din sud-estul Europei în care va fi prezentat postul. Cayla a explicat că lansarea Euronews în limba română ar putea avea avantaje atât pentru România, cât şi pentru televiziunea europeană, pentru că ar oferi un acces mai bun la informaţiile prezentate la nivel european, dar ar putea însemna şi un avantaj pentru jurnaliştii români, care vor putea lucra în cadrul Euronews.


"Încercăm să nu fim un canal off shore, care să vorbească doar despre ce se întâmplă la Bruxelles. Vrem să prezentăm materiale concrete. (...) Euronews vrea să fie perceput ca un canal de referinţă pentru europenii secolului 21, care vor să ştie câte ceva despre toate domeniile vieţii, nu doar politică, ci şi life, social, ştiinţă", a spus Cayla.
Cayla a făcut anunţul dezvoltării Euronews în contextul prezentării lui Lucian Sârb ca director editorial al Euronews, funcţie pe care jurnalistul român o va ocupa începând cu 4 mai. Sârb va coordona o echipă editorială multiculturală şi va lucra la dezvoltarea, diversificarea şi crearea de noi programe pentru televiziune."
Philippe Cayla, preşedintele Euronews (Imagine: Mihai Barbu / Mediafax Foto)
Continuarea pe: http://www.mediafax.ro/

Niciun comentariu: