sâmbătă, decembrie 19, 2009

Un ascet modern

via hotnews.ro

“Budistii spun ca atunci cand meditezi si ajungi la esenta ta, devii una cu totul. De asemenea, se spune ca Dumnezeu este prezent in tot, deci cand ajungi la esenta ta realizezi divinul din tine. Si lumea stiintifica a realizat acest lucru. In fizica cuantica s-a descoperit ca, la nivelul de baza al materiei, al nucleului, totul este unu. Atunci, daca noi suntem unu, daca ne nastem cu samanta divina in noi, de ce suntem atat de prinsi in problemele de zi cu zi? De ce ne dam ghionturi in tramvaie sau ne suparam pe functionarul de la ghiseu?”, ne spune Alexandru.

joi, decembrie 10, 2009

joi, decembrie 03, 2009

sâmbătă, noiembrie 28, 2009

Dreptul la cuvant cu Bianca Sarbu

(CU)DREPTUL LA CUVANT* este un “serial” de articole scrise cu şi despre România. Simplu, direct şi cinstit. Dacă pe parcurs apare şi puţin umor nu ne supărăm deloc:) Pentru ediţia curentă a acestui serial avem plăcerea şi onoarea să o avem ca invitată pe Bianca SARBU, Delegat de Tineret al României la ONU 2009/ 2010!


La citire plăcută!

Noiembrie 2009
RomaniaPozitiva

CATEVA GÂNDURI DESPRE CE ESTE, DESPRE CE AM DORI SĂ FIE…

Bianca SARBU, noiembrie 2009, Delegat de Tineret al Romaniei la ONU 2009/ 2010

„Privita din exterior, Romania pare a fi in pragul colapsului – politic si economic. Ziarele din strainatate si site-urile de stiri relateaza despre situatia critica a Romaniei pe un ton acid si uneori usor defaimator. Mesajul general al mass-mediei este faptul ca Romania post-comunista trece printr-o criza politica si economica de proportii insurmontabile.

Imaginea e trista si cuvintele devin dureroase pentru un roman care crede in potentialul tarii sale, intr-o Romanie pozitiva, intr-o Romanie care (din nefericire) nu este, dar ar putea sa devina. In ultimele zile m-a framantat mai mult decat oricand cautarea unei solutii, gasirea unei sclipiri, identificarea unei cai de iesire din impasul actual. Nu o numesc dilema, pentru ca ar insemna ca nu mai exista scapare…

Lucrand pe un proiect de cercetare in Elvetia de cateva saptamani, experimentez o alta realitate fata de ce as trai actualmente in Romania – civilizatie, rigoare, buna-stare, perfectiune. Totul pare bine plasat in matca sa, iar elvetianul de rand considera aceasta situatie – o stare de fapt („default mode). Fara constrangeri de natura logistica, financiara, materiala, tanarul de rand nu resimte nevoia de a se zbate, de a schimba, de a modela, de a transforma. Mediul e optim, insa in mod paradoxal – demotivant. Desi nu se stie, nivelul de pregatire academica a elvetienilor ramane, in general, unul mediu. Domeniul universitar / post-universitar „musteste” de studenti si cercetatori straini, sectorul serviciilor este unul preponderent international. In mod surprinzator, economia Elvetiei este in realitate sustinuta de emigranti cu o inalta calificare si expertiza.

Explicatia e insa una de bun-simt. Avand totul si uneori chiar mai mult decat si-ar putea dori, tanarul elvetian si in general, cetateanul elvetian nu resimte imboldul de actiune. In plus, perfectiunea si rigoarea ce il impresoara ii restrictioneaza in mod inerent spatiul de miscare.

In Romania, in schimb, exista tocmai acest spatiu de miscare, exista nevoia de a crea, de a schimba, de a transforma pentru a ameliora mediul, pentru a avansa, pentru a prospera ca urmare a incertitudinii generale, a lipsei de norme si legi bine definite, a inexistentei unei strategii economice clare, a unei viziuni politice etc.

Un vechi proverb din vremea lui Bruegel (1525-1569) arata faptul ca “A man must stoop low if he wishes to get through the world” care, in interpretarea lui Timothy Foote (1971), nu presupune supunere, cat adaptare la si remodelare a conditiilor externe. Tocmai acest spatiu de miscare, de remodelare, de transformare emergent intr-o Romanie aflata la rascruce trebuie vazut ca o suma de oportunitati, de sanse care se cer valorificate. In contextul actual, acesta poate fi samburele de pozitivism care insoteste Romania…

Continuarea aici.

miercuri, noiembrie 18, 2009

Diferente culturale Japonia - State


Am gasit pe
hotnews.ro un articol interesant care are de-a face cu diferentele culturale.


Presedintele Barack Obama a fost criticat de o parte a presei americane pentru ca "a facut o plecaciune" in fata imparatului Akihito al Japoniei, transmite HuffingtonPost. Liderul american nu a facut altceva decat sa respecte protocolul, a explicat un oficial de la Casa Alba.


Intalnirea dintre Obama si cuplul imperial japonez a avut loc sambata, la Tokyo, in a doua zi a turneului pe care liderul SUA il efectueaza in Asia. Presedintele american s-a inclinat adanc in fata imparatului, lucru criticat de o parte a presei din Statele Unite.

Un oficial de la Casa Alba a afirmat insa ca presedintele nu facea altceva decat sa respecte protocolul: "cred ca cei care incearca sa politizeze aceste lucruri sunt foarte, foarte, foarte departe de adevar".

Mai multe detalii pe hotnews.ro

duminică, noiembrie 15, 2009

Craiova, dans oriental

Craiova, dans oriental la poarta modernității

Am descoperit în centrul orașului Craiova un melanj de vremuri! Amestec de stiluri de viață cu de parfum de epocă franțuzească, vestigii de țară românească, amintiri orientale, iz de târg interbelic, aer muncitoresc dar și energie studențească. Craiova centrală este - parcă - adresa unde probabil soliile mai multor vremuri și culturi s-au așezat la o vorbă, la ceas de taină.

Centrul orașului frumos aranjat te lasă să te bucuri de arhitectura deosebit de interesantă a clădirilor vechi ale urbei. Universitatea, primăria, bisericile centrale, dar și amenajările urbane moderne, spațiul pietonal destul de generos oferă pașilor perspectiva de a descoperi oferta urbană a capitalei Olteniei. Desigur, construcțiile comuniste nu sunt tocmai potrivite în atmosfera centrală a orașului, dar probabil că acesta este destinul majorității orașelor românești: acela de a integra în peisaj cei 50 de ani de rețetă de succes a „omului nou”… Craiova centrală reușește totuși să facă acest lucru într-un mod neagresiv, cel puțin pentru ochiul turistic neavizat într’ale urbanismului.

Povestea continuă pe RomaniaPozitiva.ro

luni, noiembrie 09, 2009

joi, octombrie 29, 2009

Relaxare, grija, modestie = excelenta!

Joi seara am fost la un concert excepţional, marca Nicu Alifantis! Recunosc ca nu eram foarte încântat să plec de acasă, afară prefirugându-se o noapte de toamnă rece în toată "splendoarea".
Cu canonelul la buzunar (şi-a câştigat un loc permanent în "poşetuţa" mea de stradă) purced spre o cârciumă nou deschisă pe uliţele capitalei.

Mă rog, cârciuma nu e chiar cârciumă, ci este un loc chiar foarte frumos aranjat şi dichisit cu mult bun gust, iar uliţa... Uliţa este chiar Calea Victoriei! Locul se numeşte Tribute şi îl recomand în special pentru evenimentele live. Preţurile sunt cam pipărate pentru unii oameni ceva mai zgârciţi ca mine...

Revin la maestrul Alifantis. Pe lângă acordurile ştiute de întreaga audienţa, m-am bucurat nespus de mult să văd un artist complet. Împlinit. Şi mai ale relaxat.
Relaxarea cu care Nicu Alifantis cântă este senzaţională! Să ne înţelegem! nu e vorba de relaxarealene. sau de vreo lipsă de chef soră cu plafonarea! Nu! Este vorba de o relaxare a maestrului care ştie ce face. O relaxare îmbinată totuşi cu grija faţă de chitară, faţă de melodie, faţă de public. Şi muuuuuuultă modestie! Modestia este poate calitatea cea mai importantă care alături de grijă şi relaxare fac dintr-un concert marca Nicu Alifantis o experienţă excelentă!

Experienţa de a cânta (cu public, nu singur în baie sâmbătă seara) o asemăn destul de mult cu experienţa de training. Iar concluzia mea este simplă: de vrei să faci un concert minunat trebuie să pui artă, măiestrie, grijă pentru ce faci şi o relaxare sănătoasă. Dar o relaxare a printre ale cărui rânduri să poţi să citeşti plăcerea maestrului pentru ceea ce face!

La bună cântare!

vineri, octombrie 23, 2009

marți, octombrie 20, 2009

Poveste ceva mai veche ...

"De ceva vreme adun asiduu urme de știri pozitive despre noi, despre țărișoara noastră, despre lucrurile bune care se întâmplă în jurul nostru și cu noi. Citesc o mulțime de ziare online, vorbesc cu oameni, scriu e-mailuri, îmi aduc la disperare prietenii! E drept, sunt câțiva prieteni cu care împărtășesc acest, să-i spunem „hobby” comun și am deseori senzația că, energetic, ne hrănim unii pe ceilalți.

Văd și eu, însă ca fiecare dintre noi, că lucrurile nu merg tocmai roz în jurul nostru. Lucrurile nu sunt tocmai roz, fie că este vorba despre economie, criză, afaceri, viață publică sau - să nu mai vorbim - de politică sau administrație. Observ, evident, marea de greve, valurile de agresivitate, mugetul de nepăsare, țipetele de nonvaloare, negativismul adus la rang de campanie publică.

Văd și eu cum ne hrănim din mizeriile din jurul nostru, chiar căutând hidosul, urâtul, murdarul, convingându-ne probabil în - *orgoliul nostru - că și la alții se întâmplă răutăți, nu doar la noi…"

RomaniaPozitiva.ro

marți, octombrie 13, 2009

Cand trainingul nu este util

It is not enough! (sau când trainingul nu este util)

"Trainingul nu este util dacă nu ai cei 7 ani de acasă!

Trainingul nu te ajută la nimic dacă nu ai bunul simţ al meseriei tale.

Şcoala nu-ţi plăteşte absenţele. Nici poliţele de mojicie.

Trainingul nu îngraşă ştimnoice în ajun.

Educaţia rapidă te face Făt Frumos peste noapte. Doar în Matrix.

Managementul nu se învaţă pe oameni. Sau?

Trainingul nu te dezvoltă mai mult decât te ţine pe tine capul.

Coachingul nu inventează emoţii care nu există.

Trainingul nu este sursa tuturor soluţiilor."


Articolul complet este pe Trainer's Corner

luni, octombrie 12, 2009

Bisericile fortificate din Transilvania

După povestea cu Doina Românească şi cu Parcul Apuseni, Sighişoara iată că acum este rândul bisericilor fortificate din Transilvania să fie apreciate la nivel internaţional! Haideţi să ne bucurăm citind articolul de mai jos! (articolul conţine şi unele critici la adresa României, pe bună dreptate…)

Churches in Greece and Romania Included in 2010 World Monument Watch
BalkanTravellers.com

“The churches of Lesvos, Greece, and those of southern Transylvania in Romania’s Sibiu are the two cultural heritage sites from the Balkans included in this year’s World Monument Watch of places threatened by neglect, demolition or disaster.

The World Monuments Fund, WMF, a non-governmental organisation, which has strived to preserve cultural heritage across the globe for more than 40 years, issues the World Monument Watch every two years.

“Ranging from the famous (Machu Picchu, Peru) and remote (Phajoding, a monastery high in the mountains of Bhutan), to the unexpected (Merritt Parkway, Connecticut, US) and little-known (desert castles of ancient Khorezm, Uzbekistan), the 2010 Watch List tells compelling stories of human aspiration, imagination and adaptation,” according to the press released published by the organisation today.

Both of the Balkan entries in the Watch are two series of churches, located, respectively, on the Greek island of Lesvos and in the region Transylvania in Romania. [...]

Continuarea pe RomaniaPozitiva.ro

joi, octombrie 08, 2009

Coaching-ul ca proces de dezvoltare

Coaching-ul ca proces de dezvoltare prin modul specific de gândire

(articol scris de Irina Miu)

"Abstract: Creşterea constantă în importanţa capitalului uman a dus la un flux mare de investiţii în dezvoltarea personală şi profesională. Una dintre ariile care câştigă din ce în ce mai multă credibilitate şi renume este coaching-ul, chiar dacă în acest moment se află în procesul de consolidare ca o abordare de sine stătătoare. În acest articol, printr-un studiu bibliografic, vom identifica caracteristici specifice asociate cu modul de gândire folosit în coaching. Printre cele mai frecvente caracteristici necesare atât la coach, cât şi la clienţi putem aminti: depăşirea limitelor, atitudine proactivă cu privire la schimbare, egalitate, dorinţa constantă de a învăţa şi orientarea spre viitor."

Continuarea pe formare.info

marți, octombrie 06, 2009

Wishful Thinking (articol Razvan Ogircin)


Articolul este publicat în revista Cariere la acest link (pagina 17)

joi, octombrie 01, 2009

miercuri, septembrie 30, 2009

Train the Trainers / Formare de Formatori

Acelasi training de zi, intr-o abordare de seara te introduce in lumea trainerilor de succes. Incepand din luna octombrie cu sesiunile de zi si culminand in luna decembrie cu sesiunile de seara, te invitam sa ni te alaturi pentru a putea impartasi cu tine tips & tricks ale meseriei, cunostinte, experiente utile, pentru a exersa prezentari si pentru a primi feedback.

Institutul Roman de Training are placerea de a te invita sa participi la o noua sesiune "Train the Trainers (Formare de Formatori)", training autorizat CNFPA.

Cand anume? In perioada noiembrie-decembrie 2009, pe parcursul a 11 module desfasurate astfel:
Modulul I - Modul teoretic: 3 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul II - Modul teoretic: 5 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul III - Modul teoretic: 10 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul IV - Modul teoretic: 12 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul V - Modul teoretic: 17 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul VI - Modul teoretic: 19 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul VII - Modul teoretic: 24 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul VIII - Modul teoretic: 26 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul IX - Modul teoretic: 30 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul X - Modul de lucru şi studiu individual: 2-11 decembrie
Modulul XI - Examen final: 19 decembrie

Unde vor avea loc sesiunile de training? La sediul nostru din Splaiul Unirii nr.4, bl.B3, Tronson II, et.1, ap.1, sector 4, Bucuresti.

De ce ai alege IRT? Credem ca fostii participanti la trainingurile noastre iti pot spune cel mai bine, asa ca te invitam pe pagina noastra de web, www.irt.ro, sa vizitezi sectiunea „Special IRT”.
Tot ce-ti vom spune este ca pe parcursul celor 9 module teoretice iti vom furniza cunostintele si instrumentele de care ai nevoie pentru a putea crea un training de impact in domeniul specializarii tale, te vom invata cum sa iti instruiesti eficient echipa si cum sa utilizezi in folosul tau tehnicile de formare a adultilor.

In sesiuni de seara, create special pentru nevoia de a te instrui in ciuda programului incarcat, vei fi introdus direct in spatele cortinei prezentarilor de succes. Vei invata cum sa creezi un program de training bazat pe nevoile de invatare ale participantilor, iti vom impartasi tips&tricks ale meseriei, vei exersa tehnicile de prezentare invatate. Nu vei pleca acasa fara sa primesti feedback comportamental si mai ales fara sa inveti cum sa evaluezi singur sesiunile de training pe care le vei sustine.
Modulul de lucru si studiu individual este special creat pentru a putea pune in aplicare cunostintele acumulate. Trainerii nostri iti vor acorda asistenta tehnica in elaborarea lucrarilor practice pe care le vei sustine apoi in cadrul examenului final. Pentru acest modul NU este necesara prezenta in sala de training.

Ca tot a venit vorba, AVEM CERTIFICARE! Examenul va fi sustinut in fata unei Comisii formata din reprezentanti ai CNFPA si IRT si va consta in prezentarea aplicatiilor practice realizate in modulul anterior si in sustinerea unui test grila.
Ca urmare a absolvirii examenului, fiecare participant va primi un Certificat de absolvire eliberat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si CNFPA.

Cine poate participa la trainingul "Train the Trainers"? Chiar si tu daca esti deja trainer, daca ti-ai dori sa fii sau daca pur si simplu vrei sa fii informat.

Traineri: Trainingul va fi sustinut de catre Radu Lihaci si Florin Ghinda. Pentru mai multe detalii despre cei doi traineri te rugam sa accesezi pe site-ul nostru sectiunea Echipa.

Taxa de participare este 1900 RON.
Si pentru ca stim ca nu ai intotdeauna toata suma de bani, o poti achita in două transe egale. Pentru a putea beneficia de reducerile oferite te rugam sa respecti termenele de plata.
Care sunt reducerile oferite?
• 7% - cu ocazia aniversarii a 7 ani de IRT
• 5% - pentru achitarea taxei de participare inainte cu 2 saptamani de inceperea trainingului
• 10% - pentru doua sau mai multe persoane inscrise de la aceeasi institutie
• 5% - pentru persoanele care au mai participat la traininguri organizate de IRT
Reducerile se pot cumula.

Termenul limita de inscriere este: 27 octombrie.
Cum pot sa ma inscriu? Pentru inscrierea la acest training te rugam sa accesezi formularul online de pe pagina web: http://www.irt.ro/ro/, sectiunea “Calendar traininguri”. sau la acest link.
Pentru informatii suplimentare nu ezita sa ne contactezi la adresa de email birou@irt.ro.Un membru al echipei noastre iti va raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Behind every successful training there is a well-prepared trainer.

Institutul Roman de Training
Splaiul Unirii nr.4, bl.B3, Tronson II, et.1, ap.1, sector 4, Bucuresti
Telefon: 021.311.68.58, 0728.929.067.

joi, septembrie 24, 2009

vineri, septembrie 18, 2009

Salman Rushdie in Romania 23-26.11.09

Scriitorul Salman Rushdie va veni în România în perioada 23 - 26 noiembrie 2009.

"Salman Rushdie
s-a născut la Bombay (Mumbai), în 1947. La vârsta de 13 ani a plecat în Anglia, unde a studiat la prestigiosul King's College din Cambridge. După absolvire, s-a mutat la Karachi, în Pakistan.

După o slujbă de scurtă durată în televiziune, el s-a întors în Marea Britanie şi a început să îşi construiască o carieră de scriitor profesionist.

A debutat în 1975, cu "Grimus" (Polirom, 1998), dar romanul care l-a impus în lumea literară a fost "Copiii din miez de noapte" (1981, Polirom 2005, 2007 - distins cu premiul Booker, în 1981, şi Booker of Bookers, în 1993)."

Articolul complet este pe site-ul MEDIAFAX

Poza@vineri, InFinit

joi, septembrie 17, 2009

Stimulare la invatare!

Oameni care te stimulează să înveţi şi să fii mai bun în ceea ce faci.

“Nu spun niciodată: ‘Nu pot face asta fiindcă habar n-am cum se face’. Întreb oameni, analizez, găsesc o soluţie. Să analizezi, să asculţi, să înveţi – astfel de lucruri ar trebui să facem toată viaţa, nu numai la şcoală.” (Richard Branson, Screw It! Let’s Do It, Ed. Publica, 2009, pg. 14)

Eram în liceu când m-am gândit prima oară la influenţa oamenilor din jur asupra rezultatelor mele. Întâmplarea fericită a fost să mă nimeresc într-un mediu stimulant pentru educaţia mea. Era plin în jur de olimpici naţionali şi internaţionali, de oameni care scriau, cântau la chitară, citeau, jucau baschet, mergeau la conferinţe şi prelegeri (puţine în anii ‘90) etc. Da, ca orice liceeni din orice vremuri, ne ocupam spaţiul neuronal şi timpul cu petreceri, concerte, haine, bârfe mici etc. Dar era cumva de bon ton să fi citit mult, să scrii, să fi fost la o conferinţă a lui Patapievici, să vorbeşti bine cel puţin două limbi străine. Nu era vorba de note, ci de învăţare."

Continuarea pe formare.info

miercuri, septembrie 16, 2009

IMPREUNA

ÎMPREUNĂ
(Articol scris de Teia Catana, septembrie 2009)


“Când mi s-a propus să scriu un articol pentru “RomaniaPozitiva” am acceptat imediat, probabil pentru că îmi place să scriu, să comunic oamenilor din experienţele, învăţămintele mele care ar putea avea un impact bun în viaţa cuiva… La două săptămâni după, când am găsit şi primul moment liber când să nu fiu asaltată de muncă şi să-mi organizez gândurile, în liniştea şi viteza trenului cu care veneam de la Sibiu spre Bucureşti, m-am apucat….


Mi-am dat seama că stăteam în faţa foii goale de câteva ore şi nu găsisem încă ideea despre care aş putea să scriu: viaţa mea, mai ales cea profesională, era plină de provocări la tot pasul, de probleme de rezolvat, de sisteme publice greoaie şi prea puţin benefice pentru societate pe termen lung, de oameni care nu mai cred în puterea lor de schimbare în bine a lucrurilor din jur, resemnaţi şi cinici, de alţii care au “reuşit” însă prin metode prea puţin ortodoxe, de spectacole mediatice ieftine şi discursuri politice (dez)amăgitoare şi lipsite de acţiune…. şi multe altele…

Şi totuşi ceva trebuie să fie… Acum 5 ani eram în Costa Rica, după mult timp petrecut în străinătate, cu diferite joburi în mai multe ţări. Terminasem facultatea, nu aveam obligaţii, strânsesem şi ceva experienţe din călătorii şi aveam libertatea să aleg orice direcţie şi locaţie în viaţă… Iar Costa Rica fusese timp de 2 ani un mic paradis la tropice, un loc minunat de locuit – de la vremea caldă, oamenii veseli până la natura sălbatică…. Şi deşi pare ciudat, am ales să mă întorc acasă…. Aveam multe lucruri învăţate şi experimentate la activ pe care vroiam să le pun în aplicare şi să schimb ceva în bine în România. Aveam familia şi prietenii foarte buni – oameni de care mi-era dor şi-i vroiam aproape. Îmi doream să construiesc ceva de care să fiu mândră, ceva serios, unde să investesc mulţi ani de viaţă."

Continuarea pe RomaniaPozitiva

miercuri, septembrie 09, 2009

marți, septembrie 08, 2009

joi, septembrie 03, 2009

Ciclopromenada nocturna 3

Ciclopromenada nocturnă 3 se întâmplă în Bucureşti în noaptea de 11 septembrie 2009. După succesul Ciclopromenadelor anterioare, organizatorii aşteaptă bicicliştii pregătiţi pentru o plimbare nocturnă de excepţie. De pe cyberculture.ro avem şi următoarele informaţii despre eveniment:

Ştiu sigur că ne întîlnim în noaptea de 11 septembrie, la 23.30, la scena ONG Fest din spatele Muzeului Naţional de Istorie, pe Str. Franceză. Plecarea pe traseu este la ora 24, după cum s-a decis în urma sondajului.

Mai multe informaţii pe RomaniaPozitiva.ro

Deaproa-PE

miercuri, septembrie 02, 2009

marți, septembrie 01, 2009

Bolero

Multe se schimba / se perinda / se declina / se comprima. Unele lucruri raman la fel. fara floricele in plus. fara adjustari. fara plus. fara minus. Bolero in vama la rasarit e la fel. la fel ca acum 5 ani.

6,5 milioane euro pentru piste de biciclete!

6,5 milioane euro bani pentru pistele de biciclete în Bucureşti! Este o veste extraordinara! Eforturile de lobby depuse pentru biciclete în Bucureşti par să îşi arate rezultatele! Bravo! În plus, este permisă staţionarea pe iarbă în zonele de odihnă în parcuri!

“Consilierii municipali ai Bucureştiului i-au aprobat ieri primarului Sorin Oprescu o investiţie de 6,5 milioane euro în piste pentru biciclişti. Acestea vor fi realizate în continuarea celor vechi, pe o suprafaţă de 22.500 de metri pătraţi, vor fi presărate cu 51 de automate de dirijare a circulaţiei, 15 semafoare pentru pietoni, biciclişti şi vehicule şi 6 camere de detecţie. Finanţarea investiţiei se va asigura de la bugetul Capitalei, iar timpul de execuţie este de un an.

Continuarea pe RomaniaPozitiva.ro

luni, august 31, 2009

Topul celor mai mari cinci jucatori din piata de training

"Codecs este singura compania din topul celor mai mari jucatori de profil care a inregistrat un declin al afacerilor in 2009, comparativ cu 2008.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante, compania a inregistrat un profit de doar 48.000, in scadere cu 92,6% fata de 2007.

Compania a fost nevoita sa-si reduca personalul cu circa 40% de la inceputul acestui an, pe fondul dificultatilor financiare cu care se confrunta.

Codecs are de recuperat 0,66 milioane de euro reprezentand restante de plata ale clientilor, fiind la randul ei datoare cu 0,71 milioane de euro catre diversi furnizori.

Pe locul al doilea in topul jucatorilor din training se afla furnizorul Ascendis, prezent pe piata locala cu doua firme, Ascendis Consulting si Ascendis Experiential, cu o cifra de afaceri cumulata de 4,1 milioane de euro, in crestere cu 64% fata de anul precendent.

Totodata, profitul net al celor doua firme a fost de 1,25 milioane de euro in 2008 , comparativ cu 0,75 milioane de euro in 2007.

Pe a treia pozitie in top, la mare distanta de primii doi jucatori, se situeaza TMI Romania, subsidiara locala a companiei daneze TMI. In Romania, TMI a patruns in 1999, datorita lui Octavian Pantis, unul din cei mai apreciati traineri de pe piata locala."

Continuarea pe wall-street.ro

Umbr-e

miercuri, august 26, 2009

„Despre cum sa-mi fac datoria” (articol)

„Despre cum să-mi fac datoria

(Articol scris de Alin Nica, cel mai tânăr primar din România în 2004)

„În ultimii cinci ani am avut ocazia sa vizitez peste 25 de ţări de pe patru continente şi nu ştiu cum se făcea că întotdeauna abia aşteptam să mă întorc acasă. Am văzut locuri, lucruri, oameni deosebiţi şi vrând, nevrând făceam comparaţie cu ceea ce avem sau am putea avea în România. Mereu veneam încărcat şi motivat să schimb, să îmbunătăţesc lucrurile în ţara mea, în viaţa mea, în domeniul în care îmi desfăşor activitatea mânat de ambiţia că şi la noi se poate şi în mare parte am reuşit.

Ceea ce m-a făcut să mă întorc este tocmai provocarea de a te lupta cu mentalităţi învechite, cu hăţişuri birocratice ori inechităţi motivate politic şi în ciuda tuturor acestor piedici obiective, ori de cele mai multe ori subiective, să răzbeşti şi să ai satisfacţia că ai reuşit să arăţi tuturor că se poate.

România a fost obişnuită să construiască făcând faţă celor mai grele condiţii, fie ele istorice ori politice.

Întotdeauna lucrurile făcute prea uşor se strică sau trec la fel de lesne. De aceea un lucru realizat cu trudă şi cu greutăţi este mai bine preţuit şi este mult mai valoros pentru că este cimentat de istoria facerii."


Continuarea pe RomaniaPozitiva

Articolul "Eroul tacut si ars pe miini"

"E proaspat iesit din adolescenta, traieste prin doua identitati si, intr-un an fara campanie electorala, ar fi monopolizat agenda media din Romania. Deocamdata, e doar un erou anonim care-si traieste firesc viata intr-un mic sat sirbesc. Ce-a facut? A scos din foc, cu mainile goale, tricolorul romanesc incendiat de extremistii sirbi.

Scena s-a petrecut in noaptea de 21 spre 22 august, in satul sirbesc Seleus, unde avea loc Festivalul de folclor si muzica romaneasca al romanilor din Voivodina. La ora 3 dimineata, citiva extremisti sirbi au urcat prin spatele scenei amenajate in centrul satului si au incendiat drapelul Romaniei."

Continuarea pe hotnews.ro

marți, august 25, 2009

2 centre de inchiriere gratuita a bicicletelor!

"Bucurestiul va avea primele centre de inchiriere gratuita a bicicletelor, in cadrul proiectului “Ia-ti o bicla!”, desfasurat in parcurile Bazilescu si Kiseleff.

Potrivit Romaniapozitiva.ro, cele 2 centre vor fi inaugurate pana la sfarsitul lunii august. 150 de biciclete noi vor fi puse la dispozitia locuitorilor sectorului 1 si celorlalti amatori de plimbari cu bicicleta din Capitala, potrivit Lume Buna.


Continuarea pe 9am.ro


joi, august 20, 2009

Betisoare parfumate

Fix acum trei ani m-am întors de pe niscaiva meleaguri ce îmi sunt foarte dragi... Deşi au trecut de atunci destul de multe beri în Bucureşti sau Timişoara, totuşi mirosul de masala şi beţişoare parfumate îmi este încă foarte prezent. La fel şi incantaţiile preoţilor din Varanasi...

PS: E adevărat, casa mea post India are destul de multe beţişoare parfumate:)


marți, august 18, 2009

Quo vadis? (articol Cosmin Alexandru)

"Am făcut o pauză de scris pentru că mă macină sentimente contradictorii. Am petrecut două săptămâni minunate pe Riviera franceză şi în Provence, apoi am fost un weekend la Londra, la concertul U2, şi între timp, unul dintre cei mai buni prieteni şi mentori, Adrian Stanciu, a plecat din România. A postat şi un articol foarte frumos despre gestul lui pe blog.

Luna care a trecut mi-a dat foarte mult de gândit despre locul meu în ţara asta şi despre locul ei în mine. Nu mai ieşisem din România de la începutul anului şi mi se părea că aici totul merge din ce în ce mai rău din cauza crizei. Că mulţi oameni se urâţesc din pricina ei.

În Franţa şi în Anglia, oamenii nu s-au urâţit. În Franţa, bunul gust, civilizaţia spaţiului public şi vocaţia ospitalităţii persistă. În Anglia, amabilitatea fără egal, organizarea perfectă şi bucuria diversităţii sunt la ele acasă la fel ca întotdeauna."

Continuarea pe blogul lui Cosmin Alexandru.

Topul oraşelor europene bike friendly

"Ştirea verii în materie de dezvoltare durabilă în Marea Britanie este sistemul de închiriat biciclete pe care primarul londonez Boris Johnson vrea să-l copieze de la parizieni. Cum marile oraşe europene adoptă tot mai multe politici prietenoase pentru biciclişti, iată o listă a oraşelor bike friendly pe care să nu le ocoliţi vara asta în vacanţe.

Prin tradiţie, două sunt oraşele europene unde bicicleta se află la loc de mare cinste în ecosistemul transportului în comun: Amsterdam şi Copenhaga. Imediat în spate se află Berlin, Paris şi Barcelona, acestea două din urmă având sisteme de închiriat biciclete bine puse la punct de municipalitate.

În Amsterdam am fost până acum de două ori, de mai multe ori în Paris şi am ales aproape de fiecare dată bicicleta. Voiam să văd cât mai multe lucruri în cât mai puţin timp, iar o bicicletă te ajută să faci asta mai bine decât orice altă variantă de transport.

Amsterdam. I se spune capitala lumii în privinţa mersului pe bicicletă."

Continuarea pe site-ul Cotidianul.ro

Into RTO cheaT

Topul indicatorilor macroeconomici ai Romaniei

"Economia Romaniei traverseaza o recesiune severa, pe fondul crizei globale si, desi in alte state au inceput sa apara usoare semne de revenire, la noi se inregistreaza o continua inrautatire. Wall-Street va prezinta, prin intermediul unui top al celor mai importanti 12 indicatori macroeconomici, cum arata radiografia economiei romanesti la finalul primului semestru din 2009."

Importuri – 17,9 miliarde euro (-36,6%)

Continuarea pe wall-street.ro

luni, august 17, 2009

vineri, august 14, 2009

Poza@vineri, Your IQ

Mumbai Flu

Schools, colleges and cinemas in the Indian city of Mumbai have temporarily closed in a bid to limit the spread of the H1N1 virus.

Schools and colleges will remain shut for a week and cinemas for three days. The city, India's commercial capital, is in Maharashtra state, which has seen 11 of India's 19 swine flu deaths - three in Mumbai alone.

Authorities say that public pressure led them to order the closures, but stressed that people should not panic.

Maharashtra Chief Minister Ashok Chavan told a television channel that the temporary closure was "only a prevention measure".

"There is no panic...we are going according to the wishes of the people and that is why we are shutting down for about seven days," he told CNN-IBN.

Three of the seven days are holidays, including the weekend, so the shutdown is effectively for less than a week, Mr Chavan said. A number of Bollywood film releases on Friday have been delayed after cinemas in the capital of the country's booming film industry shut their doors.

More about H1N1 virus in Mumbai click on BBC online.

Supravietuim sau construim? (articol Mihail Musat)

"Ne întrebăm zi de zi cum se face că orice sistem politic sau orice partid este la guvernare, lucrurile nu par să meargă bine…de aproape 20 de ani. Ne minunăm cum, pe zi ce trece, educaţia oferită de şcoli şi facultăţi, nu mai reprezintă o formă de pregătire care să asigure un loc de muncă tinerilor absolvenţi.

Auzim despre criză (TV, Radio, Presa scrisă şi toţi cei din jur) şi cum totul merge din ce în ce mai prost, însă pe zi ce trece mai apare câte un restaurant sau bar a cărui terasă este plină de oameni. Ne uităm în jur şi vedem că, deşi oamenii au salarii din ce în ce mai mari, din ce în ce mai mulţi au maşini, se îmbracă din ce în ce mai bine, totuşi fericirea de pe chipurile lor lipseşte aproape cu desăvârşire.

Simţim, în mare majoritate a locurilor în care mergem şi oamenii cu care interacţionăm, că deşi putem să comunicăm din ce în ce mai uşor în ziua de azi (telefoane mobile, internet, video conferinţe), că lumea se înţelege din ce în ce mai greu şi că parcă mai totul este dominat de lipsa de încredere."

RomaniaPozitiva.ro pentru continuarea articolului.

miercuri, august 12, 2009

Coachingul, crestere de 15-25%

In ciuda recesiunii, in Romania exista mai multe sectoare care au inregistrat o cadenta de crestere in primul semestru din 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Wall-Street a analizat cele mai importante industrii din mediul de business autohton identificand sase piete cu un avans raportat in primele sase luni din acest an.

Recesiunea economica a impulsionat afacerilor furnizorilor de coaching in primul semestru, specialistii din domeniu inregistrand o crestere de 15-25% a veniturilor comparativ cu perioada similara a anului trecut.

“Din intalnirile pe care le-am avut cu diversi specialisti in coaching, a reiesit ca businessurile lor au inregistrat o crestere de circa 15% in primul semestru, fata aceeasi perioada din 2008. Situatia economica generala a favorizat cresterea cererii pentru coaching, pentru ca managerii trebuie sa faca fata mai multor probleme, pe care incearca sa le rezolve apeland la un specialist”, spune Horea Murgu, fost presedinte al Asociatiei Romane de Coaching.

Continuarea pe wall-street.ro

TUB Bucuresti

O cafea pe Lipscani, o plimbare cu bicicleta pe Arthur Verona, relaxare pe băncile de pe dealul Mitropoliei, fotografie pe dealul de la Palatul Parlamentului, cumpărături de carte de pe Academiei, muzică clasică în piaţa George Enescu. Cam aşa sună propunerea TUB.


Citeşte mai departe pe RomaniaPozitiva.ro



marți, august 11, 2009

Raid nocturn de biciclete la Bucuresti

A fost... Da, şi eu am aflat cam târziu, da' poate date viitoare sunt prezent. Mai jos ceva impresii de la faţa locului.

"Cred că asta e concluzia după plimbarea de azi-noapte (vineri, 7 august 2009). Recunosc că eram sceptic privind numărul participanţilor, pentru că numai unii confirmaseră. Am făcut pariu cu cineva că vor fi în jur de 15 persoane, dar au fost vreo 25 de biciclişti tineri.

Am ajuns exact la ora 3 la TNB şi deja erau biciclişti şi bicicliste acolo: unii echipaţi complet, alţii cu strictul necesar, cu biciclete diverse, de la cele mai ieftine la unele mai scumpe şi vreo două de la Cicloteque. Unii au dat deja drumul la glume, aşa că am pornit cu un tonus ridicat. Unii mai fuseseră şi pe la terasă sau găsiseră nişte cutii de bere în frigider, dar nimeni nu a consumat aşa ceva pe bicicletă, ceea ce m-a bucurat."

Mai multe informaţii pe cyberculture.ro

Rufe colorate