joi, octombrie 29, 2009

Relaxare, grija, modestie = excelenta!

Joi seara am fost la un concert excepţional, marca Nicu Alifantis! Recunosc ca nu eram foarte încântat să plec de acasă, afară prefirugându-se o noapte de toamnă rece în toată "splendoarea".
Cu canonelul la buzunar (şi-a câştigat un loc permanent în "poşetuţa" mea de stradă) purced spre o cârciumă nou deschisă pe uliţele capitalei.

Mă rog, cârciuma nu e chiar cârciumă, ci este un loc chiar foarte frumos aranjat şi dichisit cu mult bun gust, iar uliţa... Uliţa este chiar Calea Victoriei! Locul se numeşte Tribute şi îl recomand în special pentru evenimentele live. Preţurile sunt cam pipărate pentru unii oameni ceva mai zgârciţi ca mine...

Revin la maestrul Alifantis. Pe lângă acordurile ştiute de întreaga audienţa, m-am bucurat nespus de mult să văd un artist complet. Împlinit. Şi mai ale relaxat.
Relaxarea cu care Nicu Alifantis cântă este senzaţională! Să ne înţelegem! nu e vorba de relaxarealene. sau de vreo lipsă de chef soră cu plafonarea! Nu! Este vorba de o relaxare a maestrului care ştie ce face. O relaxare îmbinată totuşi cu grija faţă de chitară, faţă de melodie, faţă de public. Şi muuuuuuultă modestie! Modestia este poate calitatea cea mai importantă care alături de grijă şi relaxare fac dintr-un concert marca Nicu Alifantis o experienţă excelentă!

Experienţa de a cânta (cu public, nu singur în baie sâmbătă seara) o asemăn destul de mult cu experienţa de training. Iar concluzia mea este simplă: de vrei să faci un concert minunat trebuie să pui artă, măiestrie, grijă pentru ce faci şi o relaxare sănătoasă. Dar o relaxare a printre ale cărui rânduri să poţi să citeşti plăcerea maestrului pentru ceea ce face!

La bună cântare!

Niciun comentariu: