vineri, august 14, 2009

Supravietuim sau construim? (articol Mihail Musat)

"Ne întrebăm zi de zi cum se face că orice sistem politic sau orice partid este la guvernare, lucrurile nu par să meargă bine…de aproape 20 de ani. Ne minunăm cum, pe zi ce trece, educaţia oferită de şcoli şi facultăţi, nu mai reprezintă o formă de pregătire care să asigure un loc de muncă tinerilor absolvenţi.

Auzim despre criză (TV, Radio, Presa scrisă şi toţi cei din jur) şi cum totul merge din ce în ce mai prost, însă pe zi ce trece mai apare câte un restaurant sau bar a cărui terasă este plină de oameni. Ne uităm în jur şi vedem că, deşi oamenii au salarii din ce în ce mai mari, din ce în ce mai mulţi au maşini, se îmbracă din ce în ce mai bine, totuşi fericirea de pe chipurile lor lipseşte aproape cu desăvârşire.

Simţim, în mare majoritate a locurilor în care mergem şi oamenii cu care interacţionăm, că deşi putem să comunicăm din ce în ce mai uşor în ziua de azi (telefoane mobile, internet, video conferinţe), că lumea se înţelege din ce în ce mai greu şi că parcă mai totul este dominat de lipsa de încredere."

RomaniaPozitiva.ro pentru continuarea articolului.

Niciun comentariu: