miercuri, decembrie 29, 2010
vineri, decembrie 17, 2010
vineri, decembrie 10, 2010
luni, noiembrie 29, 2010
vineri, noiembrie 26, 2010
vineri, noiembrie 12, 2010
vineri, noiembrie 05, 2010
vineri, octombrie 29, 2010
marți, octombrie 12, 2010
luni, octombrie 11, 2010
vineri, octombrie 08, 2010
vineri, septembrie 24, 2010
vineri, septembrie 10, 2010
luni, septembrie 06, 2010
vineri, septembrie 03, 2010
Invataturile...
"Bill Gates a ţinut un discurs la un liceu despre cele 11 lucruri pe care elevii nu le-au învăţat şi nu le vor învăţa la şcoală. El a scos în evidenţă faptul că sentimentul de automulţumire şi învăţăturile "corecte" din punctul de vedere al politicilor educaţionale au creat o generaţie de copii care nu au deloc noţiunea de realitate şi despre felul în care realitatea aceasta i-a destinat eşecului în lumea reală.
Regula nr. 1: Viaţa nu e dreaptă - obişnuieşte-te cu ideea!
Regula nr. 2: Lumii prea puţin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se aşteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulţumit de tine însuţi.
Regula nr. 3: Nu vei câştiga 60.000$ pe an de îndată ce părăseşti băncile şcolii. Nu vei fi vicepreşedintele vreunei companii cu telefon în maşină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.
Regula nr. 4: Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o sa ai un şef!
Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau şansă.
Regula nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinţilor tăi, aşa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greşelile tale, ci învaţă din ele.
Regula nr. 7: Înainte de a te fi născut, părinţii tăi nu erau atât de plicticoşi ca acum. Au ajuns aşa din cauză că trebuie să-ţi plătească cheltuielile, să-ţi spele hainele şi să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziţii generaţiei părinţilor tău, încearcă să-ţi despaduchezi propriul dulap.
Regula nr. 8: Poate că şcoala ta a scăpat de învingători şi învinşi, însă viaţa NU. În unele şcoli au abolit corigenţele şi elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viaţa reală.
Regula nr. 9: Viaţa nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere şi pe foarte puţini angajatori îi interesează să te ajute să "te găseşti". Faci asta în timpul liber.
Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viaţa reală. În viaţa reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele şi să meargă la serviciu.
Regula nr. 11: Fiţi amabili cu tocilarii. Există şansa ca in viitor să lucraţi pentru vreunul dintre ei."
vineri, august 27, 2010
miercuri, august 25, 2010
vineri, iulie 30, 2010
vineri, iulie 23, 2010
Poza@vineri, Pregatiri de India
vineri, iulie 16, 2010
vineri, iulie 09, 2010
vineri, iulie 02, 2010
vineri, iunie 18, 2010
marți, iunie 08, 2010
Vrei sa fii Ambasador?
Ai vazut si lucruri de bine despre Romania. Ai spus lucrurilor de bine pe nume – impotriva mugetului de informatie negativa. Esti pozitiv enervat(a) de lucrurile care merg prost, dar esti dornic(a) sa arati exemplele pozitive din jurul nostru.
Ai opinii despre tara in care traiesti si esti informat(a) despre Romania. Crezi ca aici (inca) se mai pot face lucruri bune. Crezi ca nu suntem ultimii de pe planeta!
Si mai si simtul umorului. Mult simt al umorului! Si esti impacat(a) cu ceea ce esti si cu ceea ce vrei de la tine. Si mai ai si timp. Si chef. Si energie. Si poti. Si vrei.
vineri, iunie 04, 2010
miercuri, mai 26, 2010
Umblă vorba…
Ce m-a revoltat, poate, mai tare, a fost, însă, reacţia cunoscuţilor şi prietenilor mei care lucrează, mai toţi, prin domenii de acest fel. Mi s-a spus că „aşa se întâmplă lucrurile..”, au fost miraţi cum de nu ştiam sau cum de mi-am pus problema că aş putea accede la o poziţie de acest fel fără recomandări. Discuţia a pendulat între o acceptare dezineresată a stării de lucruri de facto şi o critică obosită, din vârful buzelor, a neseriozităţii, dezinteresului şi lipsei de profesionalism din această ţară.
..Pentru că, până la urmă, nu-i aşa, ne-am obişnuit….
Intelectualii români privesc cu un dispreţ de multe acritic, agresiv şi răzgâiat ceea ce se întâmplă în jurul lor. Se bea bere ieftină sau, de ceva vreme încoace, ceai la diferite cafenele cu ştaif (fiecare după posibilităţi), şi se strâmbă din nas dispreţuitor când vine vorba de mitocănie, kitsch de orice soi, mizerie morală şi gunoi real, delăsare, dezorganizare, dezinteres, lipsă de responsabilitate, corupţie,… În general despre tot procesul de „cocolăreală” ideologică care a cuprins România în ultimii ani…
Intelectualul nostru este aseptic şi profund dispreţuitor. Dezaprobă şi se spală pe mâini de tot ce este în jurul lui. … Şi este primul care se salvează. Privim spre vest şi acum cu acelaşi romantism ca acum peste douazeci de ani. Pentru că, nu-i aşa „nu se mai poate trăi în ţara asta” ! Se pleacă mult, se evadează pentru bani mai mulţi şi, de fapt, mai ales pentru că simţim nevoia să fim luaţi în serios şi respectaţi.
E de înţeles, dar cine aţi vrea să repare lucrurile aici ?
Intelectualul român seamănă pe alocuri, fără să îşi dea seama, cu antimodelele pe care le respinge cu vehemenţă. Se dezice, fuge, aşteaptă „să se rezolve cumva”, are prejudecăţi, îndură, acceptă şi se supune contextelor favorizante care presupun abilitatea sau norocul de „a te descurca” sau „a cunoaşte pe cine trebuie”.
Continuarea pe RomaniaPozitiva.ro
vineri, mai 21, 2010
joi, mai 13, 2010
Muzica indiana in Oltenia
27th Mai 2010 Filarmonica “Ion Dumitrescu” Ramnicu Valcea
28th Mai 2010 Teatrul “Elvira Godeanu” Targu Jiu
29th Mai 2010 Filarmonica “Oltenia” Craiova
02nd Iunie 2010 Teatrul Municipal Severin Turnu Severin
Mai multe informatii pe lumebuna.ro
vineri, mai 07, 2010
miercuri, mai 05, 2010
marți, aprilie 27, 2010
Business pe bicicleta
29 Aprilie 2010, intre orele 08.30 – 10.30 AM.
businesspebicicleta.ro
romaniapozitiva.ro
vineri, aprilie 16, 2010
miercuri, aprilie 07, 2010
Bikewalk / 17 aprilie 2010
Sâmbătă, 17 aprilie 2010 are loc Bikewalk prima ediţie din acest an!
Întâlnirea este sâmbătă la ora 16:30 lângă gura de pasaj de pe Kiseleff de pe partea cu Herăstrău. Locul este marcat pe harta din imagine. Având în vedere că traseul este aprobat de primărie – tot ei au ales locul de întâlnire.
Traseul: Gura de pasaj de la Piaţa pesei libere » Arcul de triumf » Piaţa Victoriei » Piaţa Aviatorilor » Chales de Gaulle » ocolit Herăstrău prin dreapta » Cinematograful de vară din Herăstrău.
Important: Tot traseul este pe pistele de biciclete (probabil cu o maşină de poliţie în faţă şi una în spate).
Afterparty: Nu ne oprim degeaba la cinematograful de vară din Herăstrău. Acolo am pregătit un “Bikewalk afterparty” unde se vor întâmpla mai multe lucruşoare frumoase: o sesiune de SoupNights, nişte jocuri cu cei de la Life After Work, un workshop cu cei de la Ciclop … şi din partea casei nişte apă, nişte fructe etc.
vineri, aprilie 02, 2010
miercuri, martie 17, 2010
Galati, 3 vremuri!
Galaţi are aerul boem al oraşului de tranzit, Dunărea plimbând povestea metropolelor petrecute până aici. Istoria a lăsat urme mai ales pe bulevardele principale. Casele cochete se plimbă alene printre panourile publicitare, soarele ţâşneşte cu zgomot printre furnalele combinatului, iar oamenii îşi lasă gândurile să tulbure colbul străzilor.
Casele pititice din spatele bulevardelor trădează totuşi aerul sărac al vremurilor. Contrastul de bogăţie şi sărăcie povesteşte despre boierii, negustori vremurilor, dar şi despre oameni de uzină şi pescari care şi-au făcut veacul în Galaţi.
Este interesantă concurenţa de poveste între Galaţi şi Brăila! La o simplă discuţie cu localnicii este uşor de observat această competiţie, dar şi o curiozitate amuzantă cu privire la celălalt oraş. Deşi sunt doar câţiva kilometri distanţă între cele două oraşe, istoria celor două urbe le diferenţiază destul de mult. Brăila, cândva capitala cosmopolită a lumii agrare, cu puternic avânt economic. Galaţi, puternic port la Dunăre, pol industrial pavat de comerţul de epocă.
Totuşi, cel puţin Dunărea uneşte destinele celor două aşezări. Străinii. Străinii de toate soiurile au condus afaceri în ambele oraşe. Simboluri ale multiculturalităţii sunt prezente şi acum în Galaţi. Biserici cu iz grecesc sălăşuiesc străzile la doi paşi de biserici catolice. Case cu arhitectură britanică te lasă uimit cu aparatul de fotografiat pornit.
Plimbarea completă pe RomaniaPozitiva.ro
vineri, martie 12, 2010
vineri, februarie 19, 2010
sâmbătă, februarie 13, 2010
Exista Mai Bine?
RomaniaPozitiva (RP): Cine sunt oamenii de la Maibine.eu?
Maibine.eu (MB): In spatele proiectelor desfasurate sub numele “Mai bine” sunt oameni buni cu intentii bune, sustinatori ai principiilor de dezvoltare durabila – ai progresului incadrat de echilibru intre om si mediu – atat din punct de vedere economic cat si social. Suntem tineri, dar si varstnici; ieseni, dar si membri sustinatori din alte orase ale tarii; avem formari in variate domenii, iar ceea ce ne uneste reprezinta dorinta de a regasi valori demne de a ne conduce mentalitatea si comportamentul spre o societate mai buna.
RP: Care este ideea centrala a initiativei Maibine.eu?
MB: Ideea de baza o reprezinta promovarea unui stil de viata etic, ecologic si echitabil. In acest spirit, initiativele cu care am pornit la drum la inceputul anului 2009 sunt promovarea unui spirit civic si a responsabilizarii, creerea unei platforme educationale, care sa constituie o sursa de informare asupra principiilor dezvoltarii durabile, incurajarea comertului local, a comertului echitabil, a pastrarii traditiilor romanesti, implementarea unor proiecte care vizeaza protectia mediului si sprijinirea grupurilor defavorizate.
RP: Care sunt planurile – proiectele de viitor?
MB: Daca este sa vorbim despre proiectele concrete din viitorul apropiat, la sfarsitul lunii martie va avea loc evenimentul Zile verzi, care va include proiectii de filme tematice si workshopuri ce vor prezenta perspective economice, ecologice si sociale ale unui consum responsabil, precum si o companie de plantare a unor puieti premergatoare evenimentului. Apoi in luna mai se va desfasura Saptamana Fair Trade, eveniment in cadrul caruia vor avea loc expozitii, proiectii de filme tematice si ateliere de lucru, toate cu scopul de a populariza conceptul Comertului Echitabil. La un nivel mai general, pentru viitor ne dorim sa ajungem un ONG puternic, care sa aiba un cuvant de spus in proiectele si deciziile luate la nivel local, si nu numai.
Articolul complet pe RomaniaPozitiva.ro
vineri, februarie 05, 2010
miercuri, februarie 03, 2010
After-school pentru oameni mari!
RomaniaPozitiva: De ce lifeafterwork.ro ? motivatia, povestea.
lifeafterwork.ro: Am auzit cu totii povestile prietenilor care se plang ca pierd mult timp si energie la job, iar seara nu le mai vine sa faca nimic. Am tot discutat pe tema asta cu Horia si Ioana. Am ajuns in cele din urma la concluzia ca problema nu este ce se intampla la birou, ci faptul ca oamenii au prea putine surse de energie in general. Ne-am dat seama ca fiecare dintre noi are o multime de hobby-uri, preocupari, activitati de seara sau de weekend si ca toate aceste lucruri ne “incarca bateriile” in fiecare zi. Am gandit impreuna Life After Work ca un “after-school pentru oameni mari” in care oricine sa poata descoperi cat mai multe alternative la traseul birou-pat.
“Life After Work este un spatiu de relaxare, invatare si relationare cu oameni cu preocupari similare.”
RomaniaPozitiva: Ce este lifeafterwork.ro ? (scurta descriere)
lifeafterwork.ro: Life After Work este un spatiu de relaxare, invatare si relationare cu oameni cu preocupari similare. Altfel spus, un loc de joaca. Ne place sa-i mai spunem si sala de fitness pentru creier, pentru ca toate activitatile pe care le propunem pot avea o latura de dezvoltare personala, pentru cei interesati de acest aspect. Concret, am inceput cu funshop-uri (WORKshop-uri FUN) de origami, bricolaj, improvizatie teatrala, bijuuri hand-made, expresivitate prin dans, creativitate, dezbatere si argumentare si multe altele. Acum lucram intens la lansarea unei serii de seri tematice, care sa le permita celor care nu stiu ce funshop sa aleaga sa-si faca o idee mai buna despre fiecare tema in parte.
RomaniaPozitiva: Povesteste-ne o intamplare amuzanta legata de proiectul tau!
lifeafterwork.ro: Nu este atat o intamplare amuzanta, cat un fapt amuzant. La noi in echipa stilul de lucru a fost construit dupa chipul si asemanarea Life after Work, prin urmare, terenul arata ca un spatiu de joaca. Modelul asta de lucru ni s-a potrivit ca o manusa, cu o singura exceptie – nu aveam un sef! Adica nu aveam pe cineva la care sa mergem pentru incurajari, directie, lamuriri (practic cineva care sa ne dea ceva mai multa claritate cand se lasa ceata). Prin urmare, Sandra a venit cu geniala idee de a-l numi pe Red (personajul din logo), seful nostru. I-am facut o mini-mascota pe care o tinem pe masa la intalniri, si de fiecare data cand ne impotmolim, ne intrebam ce ar zice / face Red!
Continuarea pe RomaniaPozitiva.ro
luni, februarie 01, 2010
Mai mult training!
(Herbert Spencer)
Mai puţină teorie. Mai multă acţiune! Mai multe exerciţii. Mai puţine slide-uri. Mai puţină prezentare. Mai mult training! Formare de Formator sau - dacă vreţi - Train the Trainers cu Institutul Român de Training. Din februarie. 2010.
www.irt.ro
duminică, ianuarie 31, 2010
Cenuşa lui Mahatma Gandhi
"O parte din cenuşa liderului spiritual al Indiei, Mahatma Gandhi, a fost împrăştiată sâmbătă în Oceanul Indian, la comemorarea a 62 de ani de la asasinarea "Părintelui Naţiunii" indiene.
Strănepoata lui Gandhi, Ela Gandhi (69 de ani), cea care a condus ritualul hindus, a declarat: "Cel mai important mesaj al lui Gandhi este legat de intoleranţa din lume, intoleranţa oamenilor pe bază de religie, rasă, etnie, clasă socială".
După ce a fost asasinat în 1948 de un fanatic hindus, trupul lui Gandhi a fost ars şi cenuşa lui a fost împărţită familiei şi prietenilor. În 2008, altă parte din cenuşa lui Gandhi a fost aruncată în Marea Arabiei.
Născut pe 2 octombrie 1869 pe teritoriul Indiei de astăzi, Mahatma Gandhi este onorat oficial în India drept "Părintele Naţiunii" iar ziua lui naştere este sărbătoare naţională în India."
via adevarul.ro
joi, ianuarie 28, 2010
luni, ianuarie 25, 2010
CHECKLIST DE TRAINING
Checklist de Training:
- Spaţiul de desfăşurare este aranjat corespunzător;
- Există acces bun la priză şi / sau un prelungitor;
- Panoul de flipchart este stabil şi corect poziţionat;
- Hârtia pentru flipchart este în cantitate suficientă;
- Videoproiectorul are toate cablurile necesare;
- Videoproiectorul este compatibil cu calculatorul;
- Sala este aerisită şi suficient de bine luminată;
- Sala nu prezintă elemente care pot deranja procesul de training;
- Există echipament audio / boxe - dacă este necesar în training;
- Slideurile sunt compatibile cu software-ul calculatorului;
- Materialele auxiliare sunt pregătite în cantitatea necesară;
- Numărul participanţilor este cunoscut;
- Agenda este clară şi timpul de training este suficient;
- Sunt accesibile informaţiile despre participanţii la training;
- Trainerul are starea emoţională potrivită pentru training! :)
vineri, ianuarie 22, 2010
miercuri, ianuarie 20, 2010
Biserica Anglicana-Dacia-Calea Mosilor!
Bucureştiul veşti bune aduce! Continuând povestea cu Îndrumarul pentru descoperirea Bucureştiului, din seria Plimbarile RomaniaPozitiva, azi propunem întru’ online plimbare o zonă extrem de bogată istoric şi arhitectural. O zonă care pe bună dreptate încă mai poate fi denumită „Micul Paris”.
Reţeta este simplă: aparatul foto la purtător, week-end leneş de iarnă, pasul la plimbare. După o cafea în grabă la o tarabă de pe Magheru (da, există şi astfel de locuri pe Magheru!) apucă la stânga pe străduţa de lângă Palatul Aro (da, ştim, nu prea arată acum a palat, dar e bine de ştiut că Palatul Aro este încă acolo, pe Magheru aşteptând şi vremuri mai bune precum cele în care strălucea frumos în cărţile poştale de epocă).
Întru orientare urbană mai facilă, Palatul Aro este lângă un magazin extrem de frumos şi popular de „carte, ceai, muzică şi dichis”! Părăşeşte, aşadar bulevardul Magheru pe lângă “magazinul cu dichis” la schimb pentru strada Verona şi mergi spre Grădina Icoanei! Dar nu te grăbii prea tare! Admiră casele istorice din stânga şi din drepta ta… Casa Universitarilor este un exemplar foarte frumos lângă intersecţia Verona cu Dionisie Lupu!
“Biserica Anglicană se dischiseşte în această iarnă cu o mică piaţetă urbană pietonală.”
Prima surpriză plăcută vine de la biserica Anglicană! Una din cele mai frumoase biserici din oraş, după umila noastră părere de necunoscători într-ale arhitecturii Bucureştiului! Supriza plăcută este cu atât mai puternică cu cât suntem în Bucureşti! Într-un oraş în care din păcate multe obiective „de privit” sunt private de spaţiu de respirat, iată că avem un exemplu pozitiv! Biserica Anglicană se dischiseşte în această iarnă cu o mică piaţetă urbană pietonală! Proaspăt redat pietonilor, acest loc pare că-şi doreşte ceva din aerul cărămizilor roşii londoneze. Grădina Icoanei la câţiva metrii de proaspătul spaţiu urban vine să completeze senzaţia de „respiraţie liberă” a locului.
O plimbare la pas pe strada Dumbrava Roşie probabil este deja ceva clasic pentru bucureşteni. Chiar şi aşa, ochiul se va bucura de la Grădina Icoanei spre Piaţa Spaniei. Dacă ai timp, opreşte-ţi sufletul puţin şi în parcul Ioanid, probabil unul din cele mai frumoase spaţii urbane din capitala greu încercată! Este un loc prea special pentru a nu-i ceda un articol special în viitor…
Până la Piaţa Spaniei, mărginită de faimosul bulevard de ambasade, Dacia, lucrurile sunt aşezate normal. Aparatele foto s-au obişnuit deja cu aerul oficial al reprezentanţelor diplomatice, dar şi cu crenelurile aristocrate ale palatelor de ieri şi de azi.
”…pe strada Logofăt Luca Stroici unde casele au făcut loc unei frumoase biserici, „c-a-n-t-r-o” horă medievală, perfect circulară.”
A doua surpriză vine din triunghiul de case dintre străzile Calea Moşilor-Dacia-Vasile Lascăr! Străzile cu iz negustoresc sunt frumos completate de edificii religioase bine plasate. Un exemplu de micro-aşezare urbană este pe strada Logofăt Luca Stroici unde casele au făcut loc unei frumoase biserici, „c-a-n-t-r-o” horă medievală, perfect circulară.
Plimbarea continua pe RomaniaPozitiva.ro
luni, ianuarie 18, 2010
Dreptul la cuvant cu Harry Tavitian!
(CU)DREPTUL LA CUVANT* este un “serial” de articole scrise cu şi despre România. Simplu, direct şi cinstit. Dacă pe parcurs apare şi puţin umor nu ne supărăm deloc:)
Pentru ediţia curentă a acestui serial avem plăcerea şi onoarea să îl avem ca invitat pe domnul Harry Tavitian cu un articol de excepţie despre credinţă, viaţă, tradiţii şi despre jazz. Aşa cum i-am spus şi domnului Tavitian în scrisoarea de mulţumire pentru rândurile scrise, credem că acest articol este în primul rând despre suflet!
La citire plăcută!
Ianuarie 2010
RomaniaPozitiva
Harry Tavitian, ianuarie 2010
„În mărturisirea pe care o spune credinciosul la Taina Spovedaniei în Biserica armeană, unul din păcatele mărturisite este cel de a fi „veşnic nemulţumit”. Duhul ăsta ne bântuie rău azi. Auzim cam peste tot doar lamentări cu privire mai ales la România. Dacă ar trăi în noi duhul cel bun, ne-am putea bucura de ceea ce încă avem şi am şti să mulţumim lui Dumnezeu.
Am spus de multe ori că mă consider mai bogat decât mulţi din colegii mei muzicanţi, fiindcă sunt armean prin naştere, român prin adopţie şi mă simt acasă în ambele tradiţii. Deh, fiecare cu bogăţia lui…
„Cred că datoria ţi-o îndeplineşti atunci când îţi respecţi meseria.”
Aşa cum în muzica mea totul este adunat, topit şi sintetizat din cele două tradiţii, armenească şi românească, şi eu însumi încep să mă simt aparţinând ambelor spaţii şi nu mai simt nevoia să spun că sunt armean sau român. Cred că sunt inutile gesturile de patriotism exagerat, de tipul „sunt armean”, „sunt român”. Cred că datoria ţi-o îndeplineşti atunci când îţi respecţi meseria. Cu cât îşi face fiecare datoria mai bine, acolo unde este, cu atât îşi face mai bine şi datoria faţă de neamul căruia consideră că îi aparţine. Eu încerc să dau maximum în fiecare concert, oriunde ar fi el, la New York, la Cluj sau la Vălenii de Munte. Şi în felul acesta consider că am dat dovadă de patriotism, şi nu mai e nevoie să spun că sunt armean sau român.
Pe 14 ianuarie s-au încheiat sărbătorile de iarnă şi în Biserica ortodoxă română şi în cea armeană. Am petrecut cu bucurie şi Crăciunul românesc şi cel armenesc – care este odată cu Botezul Domnului, pe 6 ianuarie, păstrând tradiţia din primele secole de creştinism.
Povestea continuă pe RomaniaPozitiva.ro
vineri, ianuarie 15, 2010
luni, ianuarie 11, 2010
Plimbarile RomaniaPozitiva
Miros de cafea proaspăt prăjită. Sunet de stradă. Soare chipeş pe cer, atmosferă de week-end.
Copii îmbrăcaţi sumar, parc cu urme de ceaţă leneşă. Eşti în Bucureşti. De iarnă cu iz de primăvară.
(10 ianuarie 2010, Plimbarile RomaniaPozitiva)
*
Cum mergi de la Patriarhie spre Rahova, cale de vreo 15 minute pe jos îţi dai întâlnire un pic mai încolo cu parcul Carol. Te bucuri te oamenii veseli din stradă, te superi pe gropile din trotuarul abandonat, cumperi un corn și zâmbeşti către vreun câine vagabond rugându-te să funcţioneze expresia “Cuminte fetiţa!”
La răscruce de drum ochiul se plimbă în stânga şi-n dreapta. Cum alegi? La stânga te priveşte o clădire suspect de colorată. Un fel de new age cu accente de personalitate flower - power. În faţă, parcul Carol te întreabă când ai alergat ultima dată…
Este o mică stradă pietonală ce şerpuieşte printre casele Chirigiului.
Dacă te îndrepţi spre dreapa vei avea ocazia să descoperi un mic deal, dealul Filaret. Urcă-l! Descoperă-l! O să te superi probabil pe maşinile care-ţi cer taxă de trecere pe trotuar, dar o să-ţi treacă necazul tocmai pe la mijlocul burţii de pământ! Strada Xenofon. Te uiţi mai bine şi vezi şi mai bine. Strada Xenofon. O săgeată frumos colorată “a la Paris” te invită la urcat dealul pieptiş! Strada Xenofon este special concepută pentru “muritorii de rând” din Capitală, ne-proprietari de jepuri.
Este o mică stradă pietonală ce şerpuieşte printre casele Chirigiului.
Strada cu scări te incită la mişcare. Are ceva din aerul unui sat pescăresc…Opreşte-te pentru o clipă! Vezi un om cu bagaje? Da, da, acela! Are sacoşele sătule de cumpărăturile de week-end. În plus, scările nu’s multe, dar nici puţine… Ajută-l! Ce te costă? Aşa poate mai poţi să afli şi o poveste de-a locului.
“- Bună ziua! Să v-ajut? - Bună ziua! Off, da, mulţumesc! Da’ luaţi-o Dumneavoastră pe asta mai mică, că mă descurc eu cu restu’! Păcat cu balustradele astea neîngrijite, că altfel nu-i aşa greu până sus…
- Nu-i problemă! Mergeţi chiar până sus?
- Da, chiar în capătul străzii. Căutaţi ceva anume?
- Sincer, mă plimbam prin zonă şi speram să găsesc şi o cafenea drăguţă…
- Da, este sus la un super hotel, sau jos la “Vapor”
- Nu ştiu Vaporul, dar am văzut un bistro jos în vale.
- Da! Şi mai este un restaurant lângă Autogara Filaret.
- Mulţumesc!
- Da’ e interesant pe aici!
- Ehe… a fost mai demult. Acum nu se mai ocupă nimeni de acest loc. Au refăcut doar sus la hotel strada. Mai demult veneau turiştii să întrebe de strada cu scări…Mai mergeţi şi pe străzile de lângă noi, pe Lămâiţei, pe Suter. Sunt case frumoase. Sus la Suter este un vechi adăpost construit pe la începutul veacului de militari. L-au luat comuniştii dup’aia. Acum e în paragină…”
vineri, ianuarie 08, 2010
joi, ianuarie 07, 2010
Ieftin vs. scump!
"O companie indiana de tuning va prezenta in doua luni o varianta a celei mai ieftine masini din lume, Tata Nano, la un pret de aproape 100 de ori mai mare decat cea din showroom-uri, scrie AFP. Din versiunea de serie va mai ramane sassiul plus liniile de design, insa versiunea tunata va avea jante de 20 de inch, caroserie din carbon si motor de 1,6 litri. Compania crede ca ar putea vinde anual cinci astfel de masini care costa 220.000 de dolari fiecare."
via hotnews.ro
luni, ianuarie 04, 2010
RomaniaPozitiva la Radio Lynx
Cei mai mulţi dintre noi la început de an ne gândim la ceea ce a fost bun în anul ce-a trecut, dar mai ales la ceea ce ne propunem pentru viitor! Şi noi, acum, la început de an, am fost invitaţi să povestim despre veştile bune din 2009, dar şi despre planurile noastre pentru 2010! RomaniaPozitiva a fost în studiourile Radio Lynx în data de 4 ianuarie 2010 la emisiunea lui Mihail Muşat cu Lume Bună. Mulţumim Mihail şi Radio Lynx pentru invitaţie!
Iată şi prezentarea emisiunii chiar de pe site-ul postului de radio.
“Am auzit cu toţii de “Ştirile de la ora 5″ şi mulţi dintre noi ne-am şi săturat de ele. Dar, cu toate astea, avem alternative? Şi, mai mult de atât, dacă ar exista emisiuni doar pentru ştiri de bine, ar avea de unde să culeagă suficiente date? În această ediţie a emisiunii “Lume Bună” nu vom afla dacă se poate face o emisiune TV, ci cum se poate susţine cel puţin un site ce promovează lucrurile bune din România. Invitatul în această emisiune este Florin Ghindă, un trainer, care s-a decis să lanseze RomaniaPozitiva.ro.”
Pentru a asculta emisiunea înregistrată, te rugăm să accesezi acest link!
Să auzim de bine!
RomaniaPozitiva, ianuarie 2010