sâmbătă, februarie 13, 2010

Exista Mai Bine?

Revenim în online cu un nou interviu din seria “Interviurile RomaniaPozitiva“. De această dată avem plăcerea și onoarea să vă prezentăm o organizație despre care tocmai numele vorbește foarte bine! Asociația Mai Bine este invitatul din călătoria noastră online. De vorbă ca între site-uri cu maibine.eu! La bună citire! Nouă ne-a plăcut mult ce ne-au scris cei de la MaiBine.eu!

RomaniaPozitiva (RP): Cine sunt oamenii de la Maibine.eu?

Maibine.eu (MB): In spatele proiectelor desfasurate sub numele “Mai bine” sunt oameni buni cu intentii bune, sustinatori ai principiilor de dezvoltare durabila – ai progresului incadrat de echilibru intre om si mediu – atat din punct de vedere economic cat si social. Suntem tineri, dar si varstnici; ieseni, dar si membri sustinatori din alte orase ale tarii; avem formari in variate domenii, iar ceea ce ne uneste reprezinta dorinta de a regasi valori demne de a ne conduce mentalitatea si comportamentul spre o societate mai buna.

RP: Care este ideea centrala a initiativei Maibine.eu?

MB: Ideea de baza o reprezinta promovarea unui stil de viata etic, ecologic si echitabil. In acest spirit, initiativele cu care am pornit la drum la inceputul anului 2009 sunt promovarea unui spirit civic si a responsabilizarii, creerea unei platforme educationale, care sa constituie o sursa de informare asupra principiilor dezvoltarii durabile, incurajarea comertului local, a comertului echitabil, a pastrarii traditiilor romanesti, implementarea unor proiecte care vizeaza protectia mediului si sprijinirea grupurilor defavorizate.

RP: Care sunt planurile – proiectele de viitor?

MB: Daca este sa vorbim despre proiectele concrete din viitorul apropiat, la sfarsitul lunii martie va avea loc evenimentul Zile verzi, care va include proiectii de filme tematice si workshopuri ce vor prezenta perspective economice, ecologice si sociale ale unui consum responsabil, precum si o companie de plantare a unor puieti premergatoare evenimentului. Apoi in luna mai se va desfasura Saptamana Fair Trade, eveniment in cadrul caruia vor avea loc expozitii, proiectii de filme tematice si ateliere de lucru, toate cu scopul de a populariza conceptul Comertului Echitabil. La un nivel mai general, pentru viitor ne dorim sa ajungem un ONG puternic, care sa aiba un cuvant de spus in proiectele si deciziile luate la nivel local, si nu numai.

Articolul complet pe RomaniaPozitiva.ro

Niciun comentariu: