joi, mai 18, 2006

Filmy Songs... & alte cele - mesaj 17

muzichiile...
Ma gandeam, grabit cu ale mele mobysongincasti (http://www.moby.com/ –e un jurnal interesant acolo!) acum cateva zile ca ar fi interesant daca as pune pe blog muzica...
Muzica indiana..
Acestea fiind zise, am pornit in cautarea de informatii despre toate cele "filmy songs" de pe ‘ast mapamond.

Caci, asa e ! aici o piesa cu videoclip este un film cu poveste, cu regizor, scenariu si cu roluri principale !

Ei ! nu asa ... sa faci muzica doar de amorul artei !! sa mai invetze Depeche sa cante despre casa, femeie si pasiune ...:)
Apropo, stiati ca Romania este singura tara din turneul actual al lui Depeche in care va fi concert de deschidere cu trupe locale ? Sistem & Suie pentru 30 de minute! ..trebuie sa fie “tribala” combinatzia!

...revenind...
Muzica indiana moderna pare sa fie un fel de coloana sonora la filmul indian de zi cu zi ..
Plina de culoare, patos si viatza ! un fel de “Satra” a la Budha Bar dar cu iz de Goran B. si poate, cu aer de Dan Spataru...

Femeia pare a fi elementul central ... Parazitzii cred ca ar da faliment aici.. ca si rock-ul, cred :(
Putzinele plete in vant pe care le-am vazut erau doar urmele unor frizeri abandonatzi; poate doar ceva urme de jazz cu iz britanic prin birturile de lux ale orasului.
Cica a fost si Paul van D. Pe’aste meleaguri dar am inteles ca a fost un fel de piesa de teatru mult prea greu de intzeles pentru public...

Cat despre vip-urile locale .. nu reusesc sa tin minte nici un nume! Sunt prea complicate pentru mine! Eu care, oricum am o problema in a retine nume...
Stiu ca cei mai multi sunt bruntezti (dahhh!) cu camasi inflorate (trebuie sa va spun ceva despre camasi !!!) si cu o “madama” in haine traditizionale care dupa ce ca e si frumoasa fok, mai are si voce... (Ce surpriza, nu ? aviz andrelelor, andradelor, asiilor si bambiilor de pe la noi...)
...si apar in tot felul de clipuri publicitare! VIP-urile locale! Cum spuneam si mai demult, filmul, muzica, religia joaca roluri importante in viatza unui indian. Probabil cam tot ce poate aduce un picutz de viatza, de pasiune, de vibratie ii trezeste pe oamenii ‘cestia! Evident, multa lume canta (fredoneaza) pe strada.. a fost curios pentur mine in primele zile..acum e amuzant ! mai ales ca dupa 2 saptamani aici ajungi sa cunosti piesele ! (nu numele lor, doar “filmy song-ul”)

Da, cu camasile e o treaba!
Toata lumea, TOATA lumea (din partea lui Adam, adica) poarta camasa cu un pix la buzunarul de la piept !
Nu conteaza ca nu am vazut pe nimeni sa si foloseasca acel pix! (e si greu de folosit pe strada, ce-i drept)
In cazul in care o fi sa invetze sa scrie e bine sa aiba cu ce sa scrie! :)
Imaginati-va cum ar o promotie de Pasti la Braiconf! "Popor, camasa-n flori, pline de culori, si cu-n pix ! ce mai pix! alb in coada rosu-n strada! ia popor ! Braiconf si-un pix cu dor !
Braiconf -camasa ta de scris!"

Cred ca am mai scris asta in blog, nu ?...

Piatza de muzica si film e imensa! Evident, exista si cateva milioane bune de consumatori...mai exact un miliard si ceva..:)

Hollywood se pare ca si-a luat lectia de la “Bolywood” iar acum ataca piatza chineza!
Apropo de filme! Sunt 2 tipuri de filme: hindi filmy si English movie !

simplu! nu ?

si mai simplu de ghicit care au mai mare succes aici, nu ?
Hindy movies, pe langa faptul ca nu pricep nimik in hindy ... par a fi un fel de musical combinat cu telenovela & comedie..

Faimosul “Cod....” s-ar putea sa nu ruleze aici pentru ca nu primeste avizul bisericii..
Lucru care poate nu l-as fi intzeles/acceptat inainte sa vin aici .. acum il intzeleg !
Intr-o tara in care religia incepe la 8 dimineatza cu ritualul potrivit si se termina seara dupa cina... intr-o tara in care aproape totul respira a religie...este cam.......“nepotrivit” un fitil la un butoiul si asa plin cu pulbere.
...
Acum cred ca intzeleg si motivatia si amploarea manifestatiilor musulmane acum cateva luni cand au fost publicate acele caricaturi cu Mohamed in Nordul Europei...

Spor s-avem!
...& alte cele!
:)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ioi IOi ... asa mai da si lumea de tine mai ... da o geana si pe la mine prin site ... http://www.erdeeshlinik.net/ (Tot un fel de blog mai nou) aaa ... si fa cumva si tremete si mie un ID de YMSN pe "baba00sapte"