luni, mai 29, 2006

Jurnal de week-end -mesaj 18, partea I

Jurnal de week-end

Sambata, 27 mai, dimineatza dupa un mic dejun in graba, o cana mare de cafea si-un mango delicios…

Se spune ca o vizita in orasul “Mumbai maxima” nu este completa fara cateva minute petrecute cu sunet, apa, culoare si parfum de detergent la Dhobi Gat…

Dhobi Gat este la 2 minute de Mahalaxmi Station – un loc destul de renumit in oras si pentru templul ridicat acolo pentru zeita norocului – zeita Mahalaxmi.

Cu rucsacul in spate si sticla de apa "conectata" la sistem ma prezint sambata dimineatza la ora 10:30 la apelul turistului de week-end pregatit sa mai “fure” cate ceva din freamatul unui oras extrem de viu.
Apropo de turisti...Care este metoda cea mai simpla de a identifica un turist in India? ….ochelari de soare, o bascutza-n-cap marka W. Disney sau mai rau :) o sticla de apa vesnic "conectata", un rucsac si una bukata fetzisoara de piedutinspatiu/uluit!

Aaa! Si mai e acel virus de la japonezi preluat: clikul pe orice bucatica de piatra care arata “altfel”. Ca sa ramana amintire :)

Dhobi Gat este una din spalatoriile orasului! Candva la inceputul acestui film despre India scriam despre metoda traditionala de a spala rufele in India… aceea de a bate rufele! (nu in familie:)

Spectacolul de a vedea cativa zeci de oameni “batand” pe ritm de ariel rufele patriei este …incredibil! Da, asa este … nu e chiar locul tipic, clasic de vizitat, dar nici India nu este o tara “tipica”! Cred ca un astfel de loc poate sa aduca cate ceva din culoarea Indiei: sunet, parfum puternic, multa culoare, mult inedit.

O bukatzica de culoare si parfum de India…









































2 comentarii:

Anonim spunea...

Salut "Toci" e super fain acolo;
ieri m-am intalnit cu Luci colegul nostru de internat si mi-a zis ca esti in India; ma bucur pt tine si sper sa te bucuri cat mai mult de acele locuri impresionante aproape din toate p.d.v.
Te salut, Ina din economic

Florin Ghinda spunea...

Oooohooooo!
INA !!

Chiar e o surpriza!
Ce mai faci? Cred ca nu te-am mai vazut de cativa ani... si ne "vedem" in format electronic :)

DA, asa e sunt multe locuri interesante de vazut pe aici...
Multumesc de mesaj!