marți, mai 30, 2006

a inceput...

aseara...

Alta perspectiva...orez cu masala...

pentru ...

imbogatirea spiritiualogeograficoartisticometaforica
si pentru transhumanta metamorfozei cunoasterii de la sat la oras ...

va prezentam

din comunitatea romaneasca din Mumbai, alta persectiva a aceleasi rotii cu orez si cu masala indiana:

www.ursadrian.blogspot.com

Enjoy!
Cere ceva timp pentru digestie, dar apoi creaza ..dependentza !
:)

luni, mai 29, 2006

Jurnal de week-end -mesaj 18, partea I

Jurnal de week-end

Sambata, 27 mai, dimineatza dupa un mic dejun in graba, o cana mare de cafea si-un mango delicios…

Se spune ca o vizita in orasul “Mumbai maxima” nu este completa fara cateva minute petrecute cu sunet, apa, culoare si parfum de detergent la Dhobi Gat…

Dhobi Gat este la 2 minute de Mahalaxmi Station – un loc destul de renumit in oras si pentru templul ridicat acolo pentru zeita norocului – zeita Mahalaxmi.

Cu rucsacul in spate si sticla de apa "conectata" la sistem ma prezint sambata dimineatza la ora 10:30 la apelul turistului de week-end pregatit sa mai “fure” cate ceva din freamatul unui oras extrem de viu.
Apropo de turisti...Care este metoda cea mai simpla de a identifica un turist in India? ….ochelari de soare, o bascutza-n-cap marka W. Disney sau mai rau :) o sticla de apa vesnic "conectata", un rucsac si una bukata fetzisoara de piedutinspatiu/uluit!

Aaa! Si mai e acel virus de la japonezi preluat: clikul pe orice bucatica de piatra care arata “altfel”. Ca sa ramana amintire :)

Dhobi Gat este una din spalatoriile orasului! Candva la inceputul acestui film despre India scriam despre metoda traditionala de a spala rufele in India… aceea de a bate rufele! (nu in familie:)

Spectacolul de a vedea cativa zeci de oameni “batand” pe ritm de ariel rufele patriei este …incredibil! Da, asa este … nu e chiar locul tipic, clasic de vizitat, dar nici India nu este o tara “tipica”! Cred ca un astfel de loc poate sa aduca cate ceva din culoarea Indiei: sunet, parfum puternic, multa culoare, mult inedit.

O bukatzica de culoare si parfum de India…









































Jurnal de week-end -mesaj 18, partea a II-a

Jurnal de week-end.


Sambata, dupa pranz...

Nehru Park & Chowpatty Beach

O plimbare prin cartierul Mahalabar Hill, unul din cartierele rezidentiale ale orasului- o clipa de liniste in Nehru Park cu vedere la ocean…acestea nu prea au nici o legatura cu praful de pe strada & multimea de oameni “smulsi” de undeva din anii ’30, dar sunt parte din aceasi colorata & fascinanta Indie.































































Si pentru ca e week-end …prima data in India...

:)
pentru cunoscatori…



















Duminica, 28 mai.

Juhu Beach,
…la 30 de rupii distanta cu ricsa de Santacruz Station. (cam o ora si 20 de minute cu trenul de Vikhroli, locul unde stau eu)

Am tot auzit spunandu-se de Juhu Beach ca e un loc care atrage dar nu stiam de ce si la ce “dimensiuni atrage”. Chiar un prieten, un alt roman de aici imi spunea zambind “nu este tipul de plaja la care poate, te astepti tu!”

Ma rog, nu prea ma asteptam eu la nimik dar cand a fost sa vad ce n-as fi crezut ca o sa vad mi-am zis “nu as fi vazut vreodata asa ceva de’ n-as fi vrut sa vad” …?!

A spus cineva ca Vama Veche a devenit aglomerata ?!
Hm…


















Si-un apus de soare in Juhu Beach…
















Intelegerea Indiana pentru expresia “a te bucura de mare” :)































Cam asta a fost notabil…plus cateva ganduri razletze la tot ce e in jurul meu si la cei dragi de acasa + vreo 3 partide de sah.

Saptamana buna sa avem!

marți, mai 23, 2006

Fara forma


Pupaza din tei-joi -Powai












Bucuresti de MH-joi Powai






















CNN-miercuri seara-amator-Bandra
















Albastruremix-joi -Powai
















Conflict-joi-Powai















Negru colorat-joi-Powai

Surpriza .."oficiala"!

Epopeea traitului pe alte meleaguri, episodul 2.

Buuuuuun! Am citit ziare romanesti on line! Am ascultat stirile BBC despre Romania si apropiata (sau?) integrare!
Acum vreau sa prezint, pe scurt Romania, oamenilor pe prin partea locului… de ce acum? Pai, acum pot sa spun mai multe despre Romania …mai mult decat ..”Suntem in Europa si avem propria limba nationala, nu, nu vorbim limba RUSA!
Si da, limba romana se aseamana cu limba italiana! Si da, asa e, avem capitala la Bucharest!! nu la Budapest!”

...Si vreau sa accesez site-uri ROMANESTI de promovare a tarii catre tot poporul cel electronic! si gasesc … cam vreo 20 de siteuri in care Romania apare pe alocuri si in rest.. numere de telefon, cabane, hoteluri, organigrama ministerului, etc…

Suparat fiind pe fatul ca noi nu avem o "romania.ro" (de vazut tariledinjurpunctextensie) in care sa poti vizualiza o bruma de prezentare si cu poze -altele decat cele cu inundatii sau aviare, marca CNN-ma pornesc in scris de e-mail…

Oficial !
Catre minister!
Ceadicacarevasazica! Noi nu avem/stim/vrem un site oficial de prezentare a Romaniei?? Si te mai gandesti ca avem locuri in tara numite “silicon valley”!? asa zicea un ziarist belgian despre nuspuicare oras din Vestu’ tarii acum cateva zile… :)

Si…

Surprizzaaaaa!!!!
Normalul devine anormal! M-am intoxicat singur cu dorintza de a mai scrie un e-mail taios cerand totusi un raspuns... fixat fiind pe ideea ca nici "un oficial" nu va avea timp sa-mi raspunda mie la e-mailuri!!
A doua zi am primit raspuns de la ministerulcupricinainsarcinatcuproblemedepromovare!
Si este un mail bine gandit/scris/structurat cu un ton oficial, dar politicos, proactiv…

Da, mai sunt multe lucruri de modernizat, de schimbat la website, dar acolo unde atitudinea e pozitiva si oamenii par implicati/interesati sa construiasca, poate ca si reusesc sa schimbe cate ceva in bine…cu adevarat!

www.romaniatravel.com

Felicitari si multumesc pentru normalitate! A fost o supriza placuta!
"Romania, mereu surprinzatoare!"
La mai mare & la mai bine!

joi, mai 18, 2006

Filmy Songs... & alte cele - mesaj 17

muzichiile...
Ma gandeam, grabit cu ale mele mobysongincasti (http://www.moby.com/ –e un jurnal interesant acolo!) acum cateva zile ca ar fi interesant daca as pune pe blog muzica...
Muzica indiana..
Acestea fiind zise, am pornit in cautarea de informatii despre toate cele "filmy songs" de pe ‘ast mapamond.

Caci, asa e ! aici o piesa cu videoclip este un film cu poveste, cu regizor, scenariu si cu roluri principale !

Ei ! nu asa ... sa faci muzica doar de amorul artei !! sa mai invetze Depeche sa cante despre casa, femeie si pasiune ...:)
Apropo, stiati ca Romania este singura tara din turneul actual al lui Depeche in care va fi concert de deschidere cu trupe locale ? Sistem & Suie pentru 30 de minute! ..trebuie sa fie “tribala” combinatzia!

...revenind...
Muzica indiana moderna pare sa fie un fel de coloana sonora la filmul indian de zi cu zi ..
Plina de culoare, patos si viatza ! un fel de “Satra” a la Budha Bar dar cu iz de Goran B. si poate, cu aer de Dan Spataru...

Femeia pare a fi elementul central ... Parazitzii cred ca ar da faliment aici.. ca si rock-ul, cred :(
Putzinele plete in vant pe care le-am vazut erau doar urmele unor frizeri abandonatzi; poate doar ceva urme de jazz cu iz britanic prin birturile de lux ale orasului.
Cica a fost si Paul van D. Pe’aste meleaguri dar am inteles ca a fost un fel de piesa de teatru mult prea greu de intzeles pentru public...

Cat despre vip-urile locale .. nu reusesc sa tin minte nici un nume! Sunt prea complicate pentru mine! Eu care, oricum am o problema in a retine nume...
Stiu ca cei mai multi sunt bruntezti (dahhh!) cu camasi inflorate (trebuie sa va spun ceva despre camasi !!!) si cu o “madama” in haine traditizionale care dupa ce ca e si frumoasa fok, mai are si voce... (Ce surpriza, nu ? aviz andrelelor, andradelor, asiilor si bambiilor de pe la noi...)
...si apar in tot felul de clipuri publicitare! VIP-urile locale! Cum spuneam si mai demult, filmul, muzica, religia joaca roluri importante in viatza unui indian. Probabil cam tot ce poate aduce un picutz de viatza, de pasiune, de vibratie ii trezeste pe oamenii ‘cestia! Evident, multa lume canta (fredoneaza) pe strada.. a fost curios pentur mine in primele zile..acum e amuzant ! mai ales ca dupa 2 saptamani aici ajungi sa cunosti piesele ! (nu numele lor, doar “filmy song-ul”)

Da, cu camasile e o treaba!
Toata lumea, TOATA lumea (din partea lui Adam, adica) poarta camasa cu un pix la buzunarul de la piept !
Nu conteaza ca nu am vazut pe nimeni sa si foloseasca acel pix! (e si greu de folosit pe strada, ce-i drept)
In cazul in care o fi sa invetze sa scrie e bine sa aiba cu ce sa scrie! :)
Imaginati-va cum ar o promotie de Pasti la Braiconf! "Popor, camasa-n flori, pline de culori, si cu-n pix ! ce mai pix! alb in coada rosu-n strada! ia popor ! Braiconf si-un pix cu dor !
Braiconf -camasa ta de scris!"

Cred ca am mai scris asta in blog, nu ?...

Piatza de muzica si film e imensa! Evident, exista si cateva milioane bune de consumatori...mai exact un miliard si ceva..:)

Hollywood se pare ca si-a luat lectia de la “Bolywood” iar acum ataca piatza chineza!
Apropo de filme! Sunt 2 tipuri de filme: hindi filmy si English movie !

simplu! nu ?

si mai simplu de ghicit care au mai mare succes aici, nu ?
Hindy movies, pe langa faptul ca nu pricep nimik in hindy ... par a fi un fel de musical combinat cu telenovela & comedie..

Faimosul “Cod....” s-ar putea sa nu ruleze aici pentru ca nu primeste avizul bisericii..
Lucru care poate nu l-as fi intzeles/acceptat inainte sa vin aici .. acum il intzeleg !
Intr-o tara in care religia incepe la 8 dimineatza cu ritualul potrivit si se termina seara dupa cina... intr-o tara in care aproape totul respira a religie...este cam.......“nepotrivit” un fitil la un butoiul si asa plin cu pulbere.
...
Acum cred ca intzeleg si motivatia si amploarea manifestatiilor musulmane acum cateva luni cand au fost publicate acele caricaturi cu Mohamed in Nordul Europei...

Spor s-avem!
...& alte cele!
:)

marți, mai 16, 2006

Biletul de cumintzenie

In urma cu o luna scriam un mesaj despre trenurile locale din Mumbai... si aveam acele poze cu oameni cam 10 bucazti / mp...
Si am ramas cu impresia acelor trenuri foarte aglomerate si oameni luptandu-se pentru un spatiu de 10 cm in tren.

Mare mi-a fost mirarea sa descopar acum cam 5 zile ca exista vagoane ...aproape goale intr-un astfel de tren!
Da, eu circul relativ rar cu trenul dar totusi pana acum nu am fost controlat pentru bilet. Oricum este atat de aglomerat incat un control ar fi de-a dreptul hilar...

Si totusi,

sunt locuri libere in tren la clasa I ...in contextul in care la clasa II-a fizic nu pot intra toti calatorii.
Da, sunt mult mai scumpe biletele la clasa I, dar nu pot sa imi ascund uimirea ca oamenii chiar respecta regula si nu circula clandestin la clasa I ... sau cel putin nu e un fenomen de masa.

Sa fie oare doar teama de un control/amenda?

Poate uimirea mea e doar o ramasitza din gandirea de “descurcaretz roman” ...

Mai am o precizare! Femeile circula separat ! Exista vagoane speciale si chiar rar poti sa vezi femei in vagoanele de barbatzi sau invers...

...
BBC, ora 19:00, 16 mai. http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4984922.stm

Am avut o senzatie similara cu cea de anul trecut din aprilie cand, traversand Bulgaria, mi-am spus: “da, in sfarsit un loc in care simt ca Romania este cu un pas inainte! “
Da, cu sigurantza mai avem mult de lucru, dar pare-se ca nu mai suntem coada cozilor in Europa...sau?
Ne-am luat biletul de cumintzenie...
:)

joi, mai 11, 2006

Presa reloaded

Pentru informatii locale:

www.mumbaimirror.com

www.timesofindia.indiatimes.com

www.infonewsindia.com

Aprozar ... mesaj 16

BINE, BINE, INTZELEG animale si plante da’ NU PESTE TOOOOOOOOTT!!!!
Vrei sa mergi pe strada, tre ‘ sa-ti cumperi abonament de la holy cow ! vrei sa urci in “bus”-ul pardon! biletu’ la control !si nu, nu e un controlor !

Cat despre caini, pisici (n-am vazut matze mai slabe ca aici!) si diverse rozatoare ce sa mai zic..
Cel mai interesant a fost intr-o seara acum vreo 3 saptamani cand mandru de mine imi scot nasu’ de sub copertina de la ricsa si dau cu mandretze de retina fix in back office-u’ unui ...elefant.

Pe cuvant !Vikroli Road la intersectie cu Eastern Highway Express! Mergeti de vedeti daca nu credeti omu’ pe cuvant!
Mergea agale pe langa masini, pe partea stanga! Deh, britanizat, nu gluma!

REGULI DE CIRCULATIE -Abecedar

E o adevarata lectie de supravietuire sa treci strada ! cauti zebra ! caut-o bine ! poate la zoo!
Cauti un semafor si te rosesti tu de ciuda cand vezi ca nimeni nu cuteza sa-ti faca loc pe strada sa treci ..ca deh, esti turist!
Semnalizarile: la ricse una bucata mana care-o fi disponibila ridicata –optional
Semnalizare de stop nu (mai) exista!
strigatu' unu' la altu' ca d'aia avem glas si urechi!











Totul functioaneaza pe baza de claxon si pe .....curaj !!

Carmen,
multumesc pentru link!

http://www.lovethatfun.com/Driving_in_India/30/

Merita vazut!Este cat se poate de real !! poate ca ...totusi in realitate sunt mai multe automobile:)

Claxon mai au si ceva zburatoare inca neidentificate de mine! ceva ce suna a India si am mai auzit prin filmele acelea vechi cu 2 serii... Va amintiti ? "O floare si doi gradinari" "Lantul amintirilor"...
si sigur ! uitasem! toate ciorile din lume sunt in India ! ...si in Timisoara la catedrala toamna!

...iar plantele!... ooo, plantele ! exceptand cele din farfurie dimineatza la pranz si seara!
Pai domn'le pana si “schelele” de la case sunt din bambus !! “Du-te ma d’aci ! nu te credem!!!”
Iaca poza !











iar copaci cu radacini cu fatza –n-jos, gramada! mai ceva ca-n Tarzan!

+ tot felul de aratari ciudate din care oamenii culeg fructele si le mananca ! + vreo 3 brazi .. de plastic!

...iar oamenii !!!! ...ooo, da! oamenii! dar asta-i alta treaba..

Spor s-avem !
& alte cele!

luni, mai 08, 2006

Ziare & cutiutze mesaj 15

A nu se vedea acest mesaj...mai bine...

Nu o sa scriu despre India..
O sa scriu despre cutiutza pe care o vezi mai usor atunci cand treci in alta cutiutza...
O sa scriu despre senzatia ciudata pe care o ai parasind tara chiar si numai pentru 4 luni incercand sa ma gandesc la ceea ce simte un emigrant...
si ca sa ma pot raporta la starea unui emigrant, ce fac ?
accesez ziarele online romanesti !

simplu...
si indraznesc sa citesc un renumit ziar online dupa care imi spun...
ce ?
Libertatea de exprimare!Da, asta este ! se pare ca avem din plin acest lucru ...
Chiar daca am gasit in comentariile “cititorilor” un amestec grotesc de mojicie, slabiciune umana, mizerie si pe alocuri, ganduri curate, pierdute ce-i drept in comentariile respective...

Nu conteaza care e ziarul ! de curiozitate am cautat si alte ziare cu aceasi stire si am gasit acelasi ghiveci necopt de comentarii.
..ce sa fac, daca am avut timp de urmarit ziare online!

...si imi spun mie "probabil ca in timp o sa putem ca si popor sa utilizam dretul la exprimare ca pe o un cadou pentru noi, pentru cei din jurul nostru si nu ca pe un topor aruncat in gura celui care a indraznit sa emita o opinie decenta. Probabil ca in timp o sa putem sa avem decenta de a spune si “insanatosire grabnica!” si nu doar cunvinte colorate pentru cel care a fost ales de majoritatea poporului...(acesta era subiectul principal din acel ziar)

Da, probabil ca o sa avem si maturitatea de a recunoaste ca nu avem spitale dotate corespunzator sau ca mai avem de invatat cum sa vorbim decent limba romana (ma rog, nu sunt eu cel mai potrivit sa spuna asta...) sau chiar ...cum sa jucam fotbal, nu doar sa bravam!

Dar toate aceste lucruri nu le prea avem acum.. pentru ca acum avem doar libertatea de exprimare a unui copil care plange si arunca cu pietre in orice fara sa inteleaga cu adevarat fotbalul, politica, “biznis-ul” sau pur si simplu...bunul simt!"
asta mi-am spus eu mie...

Totusi, m-am bucurat sa vad libertatea de exprimare, chiar si asa, schiloada cum e !


Gata! Nu o sa ma scriu despre asa ceva.. doar despre India !Asa imi trebuie! ..daca am timp de citit ziare..

Spor & toate cele !

miercuri, mai 03, 2006

Religiile & sistemul de caste - mesaj nr. 14

O casta in India iti confera inca de la nastere locul in societate, viitoarea meserie si iti dimensioneaza aspiratiile de cariera, familie, viata in general. Evident ca in marile orase aceste lucruri s-au mai rarefiat putin... oameni din caste diferite impart birouri, folosesc acelasi mijloc de transport, etc. In zonele rurale sau/si in zonele puternic conservatoare ale tarii este vizibil sistemul de caste.

Exista 4 mari tipuri de caste:

Brahmanii (clasa dominanta, clasa invatatorilor, inteleptilor si a preotilor)
Kshatriga (razboinicii, liderii de forta)
Vaishiy/taranii (si o parte din negustori, vanzatorii moderni )
Shudra/slugile (cei care acum fac muncile “de jos” spala haine, fac curatenie)

Exista si oameni fara casta, lucru care este vazut foarte rau in India- “cei alungati” este o traducere aproximativa.

De parca nu ar fi si asa de complicat la toate astea se mai adauga si multele religii, secte si culturi regionale fiecare cu limba sau dialectul sau.

Prin urmare, lucrurile sunt mult mai complicate in realitate dar in nestiinta mea de trecator pe aici, le-am surprins doar schema principala...de parca ar fi un curs de contabilitate...

In India exista 4 din religiile mari de pe glob, din care primele 2 sunt “fondate” aici :
hinduimsul, buddhismul, crestinismul si islamismul.

Desi sunt doar cateva procente de populatie musulmana (18 %) in India, este a 2 a tara din lume ca si prezenta islamica!!!!
Mai exista evident multe alte religii si secte... Dintre acestea mai cunoscuta pare a fi cultura sikh (3%) un fel de combinatie intre islamism si hinduism.


Religia este prezenta la fiecare pas in India! De la statuete si ofrande la fiecare colt de strada, mici “altare” ca nu stiu cum sa le spun ... in fiecare magazin sau taraba, evident o gramada de temple, biserici si locuri de rugaciune. Hinduismul este majoritar in India (75%) dar sunt zone in care predomina o anumita cultura/limba/religie.
Spre exemplu, in Nord -Vest sunt sikh mai multi la granita cu Pakistanul care evident este stat autentic islamic.

In sud exista statul Tamil Nandu cu o limba aparte, mult mai rapida si cu o cultura puternic diferita de cea a locuitorilor din Nord- spre Himalaya. Acum cativa ani am auzit ca au fost chiar si ceva tensiuni intre sud si capitala finalizate cu o interventie in forta.

Seara e ceva normal sa auzi pe strazi sau in diverse cartiere rugaciuni ale musulmanilor la boxe...

Si crestinismul este foarte vizibil desi sunt doar 3 % ! Sunt cruci si monumente in plina strada, sunt flori aduse si lumanari...Biserica catolica este cel mai bine reprezentata ca urmare a misionarilor portughezi, francezi si apoi englezi.

Sunt zone, spre exemplu Goa, in care bisericile si casele sunt construite dupa stilul portughez si mai sunt destul de multi indieni care inteleg sau chiar vorbesc portugheza. Un coleg de birou imi spunea ca in Chennai, fosta colonie franceza (numele britanic al orasului a fost Madras) exista chiar si soferi de taxi vorbitori de franceza.

Nu ma mir ca Eliade s-a apucat de tratatul lui aici...

Cu toate aceste India este cel mai mare stat democratic din lume!

Cam atat pentru moment de la un nestiutor.. planific un week-end special pentru a vizita biserici si temple...


Spor & alte cele!

marți, mai 02, 2006

1 Mai muncitoresc! mesaj 13

Dragi prieteni,
dragi pierdutzi in itzele internetului (bun venit ‘aci!)
dragi cupisti (aviz amatorilor de mailuri azorene cu iz spaniol)


Prins in valtoarea muncitoreasca ma dusai, ca tot contribuabilu’ in uichend pre(a mult)lungit.. la mare !
Ca, deh! La Marea Neagra nu m-as duce pentru 3 zile ca-i prea departe! J Nu-i nimk, ma duc aici ..
Scurs de soare, prajit bine, dau sa ma bucur de apa...
Ma uit bine...
Ma tot uit ....unde-i apa ? cu o bruma de brazilieni langa mine- 2 la numar- am senzatii carnavalistice, ma cred un don Fernandez si dau sa intreb
Marea “frate” ?! Unde e ? intr-o portugheza aproximativa, evident!

Acum inteleg de ce toate birturile au nume de rock. Chiar ma gandeam ca am dat in mijlocu’ vreunui stuff stock...
Plaja rock! si aud doar “filmy songs” nici urma de metalici & alte cele.

Rock, rock,
ma trag de gat in sus, scot basca din cap ..mai iau o gura de apa

Pauza de explicatii: am uitat sa va spun ca totul aici e pe baza de apa!
Cam 5 litri pe zi ! acum sigur fac cura de apa, nu gluma! Ieri m-am cantarit, speriat fiind de amploarea vegetalelor mancate... castravete cu salata de fasole si sos de soia ! hm? Si la desert varza mica, rosie, fiarta, invelita intr-o foaie verde data cu sos de bambus, sau asa ceva...
Co & Re, chiflelutzele voastre mi-ar prinde bine ...sa va dau adresa mea ? La schimb cu statui cu Budha, guma de mestecat si adidasi puma brandul “Batta” Apropo, Batta este firma indiana...

Deci, sa revenim la plaja rock!
Stanci !
Stanci cat vezi cu ochii !! de parca cineva a luat toata apa din mare, a golit-o in sticle de plastic, a pus sigla Pepsi si apoi o vinde turistilor complexati de prea alba lor piele.
Da, nu e sarata apa, asa e ! ...cea din sticlele de plastic!
Acum vreo 2 ani chiar am avut o fantezie intr-o seara in vecinatatea marelui puturos cum ar fi sa nu fie apa deloc acolo ...cum ar fi sa vezi un hau imens colorat cu pesti vorbindu-ti toti gramada, barci adormite, sticle de bere uitate la 200 de metri cu minus, haine decolorate de soare si ace, multe ace!
Si vapoare ! Toata flota presedintelui !

Sport! Hai Steaua !...

Daman, vreo 200 km la nord de Mumbai.
Plaja rock !
Ok, bun, fie, inteleg ca trebuie sa merg ceva vreme pan ‘ la apa…
AAAAApAAAAAA??!!
Stiu ! brazilieni astia m-au rapit ! m-au legat la ochi, mi-au dat Kingfisher (berea nationala!) sa beau si m-au dus la Marea Rosie!
ROSIE!Repet !
Suntem la 200 km de uriasul oras (am descoperit ca distanta intre cel mai indepartat cartier si centru este de ...78 km!
si apa este rosie!
Da, sigur este un loc frumos, multe hoteluri, water park & altele dar in mintea unui indian un loc frumos nu inseamna neaparat ca poti sa si intri in apa !!

Nuuu, stai frumos la prajit, dupa care colorat bine, te asortezi cu o camila pe plaja care dupa ce se maimutareste, pardon- se camileste la tine iti mai cere si bani! Ca deh! Te-a plimbat pe ale sale extremitatzi ! o camila putere !

Da! In rest, frumos water park-ul! M-am dat si eu in sfarsit pe topogan cu apa ! ma rog nu era necesar sa fac vreo 6000 km pentru asta ! era ok si in Mamaia..
Un fort portughez uitat de vreme cu inscriptii ciudate, bucuria brazilienilor- fratzi de hoinareala....
Indieni care vorbesc portugheza (!?), biserici catolice si LINISTE ! nu de alta da’ fort-i pe o insula si acolo sunt putine masini.


Cam asa e cu Daman!

1 mai muncitoresc, varianta mumbaiana!
Lefterfarabanidecazaretrensibeutura la Daman ma hotarasc sa revin in patria muma si sa fac o sarbatoare muncitoreasca mumbaina in ..mijlocul animalelor ! Victoria Garden...

Platesc intrarea, caut elefantii, dau sa ma uit la ei si cand colo....vaz eu ca lumea se uita la mine ! marfa noua la aprozar ! exemplar nou noutz, new entry, adus special din lumea alba, cam slab ce-i drept pentru rasa lui! cu mic cu mare se uita la mine!stau pe banca, se aseaza si ei!ma ridic, se ridica si ei !

Toate vietatile pamantului, ma bucur ca un copil mic dar ma si intristez cand vad un cimpanzeu care are toata tristetea din lume adunata in ochi si rad de un urs care crapa de cald la tropice! saracu’ de el!
1 mai seara, aseara adica.
...satisfactie ca sunt aici!
Bandastand (sper ca am scris numele corect)
Cel mai “cel” loc din oras!

Plin de culoare, ocean si viatza! M-am hotarat sa-mi caut totusi un aparat de prins momentele kodak.
Ochiul si memoria sunt pline de nume si sperante ale oamenilor vazuti si mi-e teama ca un colt de Mumbai o sa se piarda intre fisiere!
Pe coasta vestica, “grande atrasco“-aviz Martinik, un fel de Primaverii mult prea luxos, cu vedere la ocean, cladiri in care terasa este jumatate din spatiul locuibil.
Aer fierbinte de vara, copii si batrani, ricse roata in roata cu honde -limuzine galbene.

Aa.. si mai e ceva. O imensa catedrala catolica vis-a-vis de un loc de rugaciune muslin...


Brasilia! Brasilia!
Hai Steaua!
Hai cu cupa Luci !
Sa traim!
Spor & alte cele!