vineri, martie 28, 2008

"SA VIE AMERICANII!"

(acestmesajsecitestedintr-obucataAtentiecontinecuvinteobscenesisuparate)

"SA VIE AMERICANII!"

aceasta strigare a fost purtata in sufletele anticomunistilor inca dupa al doilea razboi mondial. inca de pe vremea cand "davai", "kak tibia zavut", "zdrazvuite" si "karandash" incepeau sa rasune in salile de clasa romanesti.

Acum am o puternica dorinta de a injura. de a blastama, baga si scotea intr-un halfaradehal. si maicasfaceo! tare.tare si fara perdea. si nu neaparat de suparare. ci asa. ca am un mare chef sa injur.

*
CE ADUCE BUN SUMMIT-UL NATO ?

Rasa noastra de popor uneori idiot! Smmitul NATO ne face sa asfaltam drumurile -- jumate din Calea Victoriei este refacuta probabil intr-o noapte.3 blocuri comuniste de pe acelasi bulevard sunt refacute in mai putin de 2 saptamani. exista flori colorate in Piata Romana. exista politie in strada. suficienta.

Sa vie americanii!!! daca se poate din 2 in doua saptamani. si francezii. si nemtii. si polonezii. si costaricanii. toti sa vie! zilnic. vreo 10 ani de acum incolo. poate asa ne obisnuim cu curatenia si cu frumosul. daca nu din proprie initiativa atunci macar obligati sa fim. toti. sa ne facem curati si frumosi. ca destepti om fi noi ceva mai incolo.

noroc ca nu sunt primar

as incasa amenzi pe mizeria din balcoane. pe lipa florilor de la geam. pe idiotenie. pe prostie. pe mizeria din strada. pe indolenta. pe masinile parcate pe pista de biciclete. pe idiotii care arunca pe jos mizeria cand au din 2 in 2 metri cosuri de gunoi. pe mestecatul semintelor in parc ingropat in mormane de coji si resturi. (as obliga firmele producatoare de seminte sa puna in pachet si un cornet de hartie pentru aruncarea cojilor de seminte!) pe natia proasta. pe prostie. pe minciuna. pe puturosenie. pe miros urat. pe politica. pe sport.

ma repet cumva ?

ooo, da. bine ca nu sunt primar. foarte bine! as pune taxa pe parcare. pe fetzele urate. pe lipsa de zambet. pe blocurile comuniste nerefacute. N-as pleca urechea la scuze. nici la saracie. nici la mila. si cu siguranta nici la prostie. M-as aresta pe mine pentru violenta verbala. pentru agresiune. m-as bate pe mine pentru nerv. si pentru ca acum nu am chef sa gandesc pozitiv.

"O mana de var!"

"o mana de var!" vorba unei colege - multumesc Cristina! as pune in obligatiile cetateanului de tot neamu' "o mana de var". as face clasa speciala la liceu. as face sectii de master la facultate. "O mana de var!" As face emisiuni la radio si TV. as face reclame in ziare. "Sa traiti bine!" ar avea o bidinea la rever. as pune sectii de vot. o mana de var. bancomatele ar da bonuri de var. turistii ar cumpara var. obligatoriu. americanii ar aduce binidenele. si spaniolii. rusii ar aduce apa. noi am prepara varul. englezii s-ar minuna. ilatienii s-ar reloca in Romania. noi i-am da afara. pe aia rai ai lor. doar aia rai. totul de la o mana de var. Asa ca "o mana de var!" pe strada. acasa. pe bloc. pe casa. in suflete. in portofel. Deratizare. curatenie.

Uh! E misto sa faci un protest in public fara perdea. tare. sa se auda - scrie :)
Il inteleg pe saracu' Cioran in cartulia lui scrisa la 23 de ani. Turbare. Frustrare. Suparare pe noi ca popor ca nu reauseam la momentul respectiv sa ne depasim conditia. Nu-i nimik. Acum dam "o mana de var". ca vin oaspeti pe la noi. sarmalele in oala. slana pe masa. vinu' in casa. tuica pe masa. acum! strazile curate. blocurile adunate. strazile blocate. Strazile blocate ?! si ce daca ? avem ocazia sa ne aratam ce putem! Acum.poate pentru o saptamana suntem mai curati. la propriu.

Niciun comentariu: