luni, august 31, 2009

Topul celor mai mari cinci jucatori din piata de training

"Codecs este singura compania din topul celor mai mari jucatori de profil care a inregistrat un declin al afacerilor in 2009, comparativ cu 2008.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante, compania a inregistrat un profit de doar 48.000, in scadere cu 92,6% fata de 2007.

Compania a fost nevoita sa-si reduca personalul cu circa 40% de la inceputul acestui an, pe fondul dificultatilor financiare cu care se confrunta.

Codecs are de recuperat 0,66 milioane de euro reprezentand restante de plata ale clientilor, fiind la randul ei datoare cu 0,71 milioane de euro catre diversi furnizori.

Pe locul al doilea in topul jucatorilor din training se afla furnizorul Ascendis, prezent pe piata locala cu doua firme, Ascendis Consulting si Ascendis Experiential, cu o cifra de afaceri cumulata de 4,1 milioane de euro, in crestere cu 64% fata de anul precendent.

Totodata, profitul net al celor doua firme a fost de 1,25 milioane de euro in 2008 , comparativ cu 0,75 milioane de euro in 2007.

Pe a treia pozitie in top, la mare distanta de primii doi jucatori, se situeaza TMI Romania, subsidiara locala a companiei daneze TMI. In Romania, TMI a patruns in 1999, datorita lui Octavian Pantis, unul din cei mai apreciati traineri de pe piata locala."

Continuarea pe wall-street.ro

Umbr-e

miercuri, august 26, 2009

„Despre cum sa-mi fac datoria” (articol)

„Despre cum să-mi fac datoria

(Articol scris de Alin Nica, cel mai tânăr primar din România în 2004)

„În ultimii cinci ani am avut ocazia sa vizitez peste 25 de ţări de pe patru continente şi nu ştiu cum se făcea că întotdeauna abia aşteptam să mă întorc acasă. Am văzut locuri, lucruri, oameni deosebiţi şi vrând, nevrând făceam comparaţie cu ceea ce avem sau am putea avea în România. Mereu veneam încărcat şi motivat să schimb, să îmbunătăţesc lucrurile în ţara mea, în viaţa mea, în domeniul în care îmi desfăşor activitatea mânat de ambiţia că şi la noi se poate şi în mare parte am reuşit.

Ceea ce m-a făcut să mă întorc este tocmai provocarea de a te lupta cu mentalităţi învechite, cu hăţişuri birocratice ori inechităţi motivate politic şi în ciuda tuturor acestor piedici obiective, ori de cele mai multe ori subiective, să răzbeşti şi să ai satisfacţia că ai reuşit să arăţi tuturor că se poate.

România a fost obişnuită să construiască făcând faţă celor mai grele condiţii, fie ele istorice ori politice.

Întotdeauna lucrurile făcute prea uşor se strică sau trec la fel de lesne. De aceea un lucru realizat cu trudă şi cu greutăţi este mai bine preţuit şi este mult mai valoros pentru că este cimentat de istoria facerii."


Continuarea pe RomaniaPozitiva

Articolul "Eroul tacut si ars pe miini"

"E proaspat iesit din adolescenta, traieste prin doua identitati si, intr-un an fara campanie electorala, ar fi monopolizat agenda media din Romania. Deocamdata, e doar un erou anonim care-si traieste firesc viata intr-un mic sat sirbesc. Ce-a facut? A scos din foc, cu mainile goale, tricolorul romanesc incendiat de extremistii sirbi.

Scena s-a petrecut in noaptea de 21 spre 22 august, in satul sirbesc Seleus, unde avea loc Festivalul de folclor si muzica romaneasca al romanilor din Voivodina. La ora 3 dimineata, citiva extremisti sirbi au urcat prin spatele scenei amenajate in centrul satului si au incendiat drapelul Romaniei."

Continuarea pe hotnews.ro

marți, august 25, 2009

2 centre de inchiriere gratuita a bicicletelor!

"Bucurestiul va avea primele centre de inchiriere gratuita a bicicletelor, in cadrul proiectului “Ia-ti o bicla!”, desfasurat in parcurile Bazilescu si Kiseleff.

Potrivit Romaniapozitiva.ro, cele 2 centre vor fi inaugurate pana la sfarsitul lunii august. 150 de biciclete noi vor fi puse la dispozitia locuitorilor sectorului 1 si celorlalti amatori de plimbari cu bicicleta din Capitala, potrivit Lume Buna.


Continuarea pe 9am.ro


joi, august 20, 2009

Betisoare parfumate

Fix acum trei ani m-am întors de pe niscaiva meleaguri ce îmi sunt foarte dragi... Deşi au trecut de atunci destul de multe beri în Bucureşti sau Timişoara, totuşi mirosul de masala şi beţişoare parfumate îmi este încă foarte prezent. La fel şi incantaţiile preoţilor din Varanasi...

PS: E adevărat, casa mea post India are destul de multe beţişoare parfumate:)


marți, august 18, 2009

Quo vadis? (articol Cosmin Alexandru)

"Am făcut o pauză de scris pentru că mă macină sentimente contradictorii. Am petrecut două săptămâni minunate pe Riviera franceză şi în Provence, apoi am fost un weekend la Londra, la concertul U2, şi între timp, unul dintre cei mai buni prieteni şi mentori, Adrian Stanciu, a plecat din România. A postat şi un articol foarte frumos despre gestul lui pe blog.

Luna care a trecut mi-a dat foarte mult de gândit despre locul meu în ţara asta şi despre locul ei în mine. Nu mai ieşisem din România de la începutul anului şi mi se părea că aici totul merge din ce în ce mai rău din cauza crizei. Că mulţi oameni se urâţesc din pricina ei.

În Franţa şi în Anglia, oamenii nu s-au urâţit. În Franţa, bunul gust, civilizaţia spaţiului public şi vocaţia ospitalităţii persistă. În Anglia, amabilitatea fără egal, organizarea perfectă şi bucuria diversităţii sunt la ele acasă la fel ca întotdeauna."

Continuarea pe blogul lui Cosmin Alexandru.

Topul oraşelor europene bike friendly

"Ştirea verii în materie de dezvoltare durabilă în Marea Britanie este sistemul de închiriat biciclete pe care primarul londonez Boris Johnson vrea să-l copieze de la parizieni. Cum marile oraşe europene adoptă tot mai multe politici prietenoase pentru biciclişti, iată o listă a oraşelor bike friendly pe care să nu le ocoliţi vara asta în vacanţe.

Prin tradiţie, două sunt oraşele europene unde bicicleta se află la loc de mare cinste în ecosistemul transportului în comun: Amsterdam şi Copenhaga. Imediat în spate se află Berlin, Paris şi Barcelona, acestea două din urmă având sisteme de închiriat biciclete bine puse la punct de municipalitate.

În Amsterdam am fost până acum de două ori, de mai multe ori în Paris şi am ales aproape de fiecare dată bicicleta. Voiam să văd cât mai multe lucruri în cât mai puţin timp, iar o bicicletă te ajută să faci asta mai bine decât orice altă variantă de transport.

Amsterdam. I se spune capitala lumii în privinţa mersului pe bicicletă."

Continuarea pe site-ul Cotidianul.ro

Into RTO cheaT

Topul indicatorilor macroeconomici ai Romaniei

"Economia Romaniei traverseaza o recesiune severa, pe fondul crizei globale si, desi in alte state au inceput sa apara usoare semne de revenire, la noi se inregistreaza o continua inrautatire. Wall-Street va prezinta, prin intermediul unui top al celor mai importanti 12 indicatori macroeconomici, cum arata radiografia economiei romanesti la finalul primului semestru din 2009."

Importuri – 17,9 miliarde euro (-36,6%)

Continuarea pe wall-street.ro

luni, august 17, 2009

vineri, august 14, 2009

Poza@vineri, Your IQ

Mumbai Flu

Schools, colleges and cinemas in the Indian city of Mumbai have temporarily closed in a bid to limit the spread of the H1N1 virus.

Schools and colleges will remain shut for a week and cinemas for three days. The city, India's commercial capital, is in Maharashtra state, which has seen 11 of India's 19 swine flu deaths - three in Mumbai alone.

Authorities say that public pressure led them to order the closures, but stressed that people should not panic.

Maharashtra Chief Minister Ashok Chavan told a television channel that the temporary closure was "only a prevention measure".

"There is no panic...we are going according to the wishes of the people and that is why we are shutting down for about seven days," he told CNN-IBN.

Three of the seven days are holidays, including the weekend, so the shutdown is effectively for less than a week, Mr Chavan said. A number of Bollywood film releases on Friday have been delayed after cinemas in the capital of the country's booming film industry shut their doors.

More about H1N1 virus in Mumbai click on BBC online.

Supravietuim sau construim? (articol Mihail Musat)

"Ne întrebăm zi de zi cum se face că orice sistem politic sau orice partid este la guvernare, lucrurile nu par să meargă bine…de aproape 20 de ani. Ne minunăm cum, pe zi ce trece, educaţia oferită de şcoli şi facultăţi, nu mai reprezintă o formă de pregătire care să asigure un loc de muncă tinerilor absolvenţi.

Auzim despre criză (TV, Radio, Presa scrisă şi toţi cei din jur) şi cum totul merge din ce în ce mai prost, însă pe zi ce trece mai apare câte un restaurant sau bar a cărui terasă este plină de oameni. Ne uităm în jur şi vedem că, deşi oamenii au salarii din ce în ce mai mari, din ce în ce mai mulţi au maşini, se îmbracă din ce în ce mai bine, totuşi fericirea de pe chipurile lor lipseşte aproape cu desăvârşire.

Simţim, în mare majoritate a locurilor în care mergem şi oamenii cu care interacţionăm, că deşi putem să comunicăm din ce în ce mai uşor în ziua de azi (telefoane mobile, internet, video conferinţe), că lumea se înţelege din ce în ce mai greu şi că parcă mai totul este dominat de lipsa de încredere."

RomaniaPozitiva.ro pentru continuarea articolului.

miercuri, august 12, 2009

Coachingul, crestere de 15-25%

In ciuda recesiunii, in Romania exista mai multe sectoare care au inregistrat o cadenta de crestere in primul semestru din 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Wall-Street a analizat cele mai importante industrii din mediul de business autohton identificand sase piete cu un avans raportat in primele sase luni din acest an.

Recesiunea economica a impulsionat afacerilor furnizorilor de coaching in primul semestru, specialistii din domeniu inregistrand o crestere de 15-25% a veniturilor comparativ cu perioada similara a anului trecut.

“Din intalnirile pe care le-am avut cu diversi specialisti in coaching, a reiesit ca businessurile lor au inregistrat o crestere de circa 15% in primul semestru, fata aceeasi perioada din 2008. Situatia economica generala a favorizat cresterea cererii pentru coaching, pentru ca managerii trebuie sa faca fata mai multor probleme, pe care incearca sa le rezolve apeland la un specialist”, spune Horea Murgu, fost presedinte al Asociatiei Romane de Coaching.

Continuarea pe wall-street.ro

TUB Bucuresti

O cafea pe Lipscani, o plimbare cu bicicleta pe Arthur Verona, relaxare pe băncile de pe dealul Mitropoliei, fotografie pe dealul de la Palatul Parlamentului, cumpărături de carte de pe Academiei, muzică clasică în piaţa George Enescu. Cam aşa sună propunerea TUB.


Citeşte mai departe pe RomaniaPozitiva.ro



marți, august 11, 2009

Raid nocturn de biciclete la Bucuresti

A fost... Da, şi eu am aflat cam târziu, da' poate date viitoare sunt prezent. Mai jos ceva impresii de la faţa locului.

"Cred că asta e concluzia după plimbarea de azi-noapte (vineri, 7 august 2009). Recunosc că eram sceptic privind numărul participanţilor, pentru că numai unii confirmaseră. Am făcut pariu cu cineva că vor fi în jur de 15 persoane, dar au fost vreo 25 de biciclişti tineri.

Am ajuns exact la ora 3 la TNB şi deja erau biciclişti şi bicicliste acolo: unii echipaţi complet, alţii cu strictul necesar, cu biciclete diverse, de la cele mai ieftine la unele mai scumpe şi vreo două de la Cicloteque. Unii au dat deja drumul la glume, aşa că am pornit cu un tonus ridicat. Unii mai fuseseră şi pe la terasă sau găsiseră nişte cutii de bere în frigider, dar nimeni nu a consumat aşa ceva pe bicicletă, ceea ce m-a bucurat."

Mai multe informaţii pe cyberculture.ro

Rufe colorate













luni, august 10, 2009

Pe 2 roti in Bucuresti

Bicicleta nu mai este folosită doar pentru agrement. Se transformă încetul cu încetul într-un mijloc de transport ideal. Mersul pe bicicletă câştigă tot mai mulţi adepţi. Dacă unii doar se plimbă cu bicicleta, alţii o folosesc pentru a ajunge la serviciu.

"Când dai să intri în clădire, vezi un şir de biciclete. Când ajungi înăuntru, dai peste alte câteva aşezate în hol. Modele diverse. Accesorii felurite. În ultima perioadă, tot mai mulţi angajaţi de la compania McCann-Erickson au început să vină la serviciu cu bicicleta. Pentru că le place. Spun că aşa ajung mai relaxaţi la locul de muncă, iar seara, după o zi plină, o plimbare cu bicicleta înapoi spre casă este o modalitate de deconectare binevenită."

Articolul complet în Adevărul.ro

Dalmatia