marți, iunie 30, 2009

Speachless

Mulţumesc dordeduk pentru info! Ca să te citez - speachless...
Mai jos este Mihail şi călătoria lui simplă.


"Pornind de la noul meu motto (SUNT…un om simplu. TRAIESC…o viata simpla) si de la acest post: Leapsa – Eu cine sunt? am decis sa imi iau o luna pentru o calatorie prin care sa devin un om mai bun.

Am facut deja un prim pas aici prin http://dasiprimeste.ro/2009/06/25/mihail-trebuie-sa-daruiasca-lucruri-sa-l-ajutam/ si http://www.whichway.ro/2009/06/24/suntun-om-simplu-traiesco-viata-simpla/ (cititi comments).

Acum a venit insa momentul sa pornesc si intr-o calatorie departe de online (cred ca in ultimii 5 ani niciodata nu am facut o pauza de mai mult de 1 saptamana de online…acum insa va fi 1 luna). Azi, 30 Iunie, este ultima zi de online pana la inceputul lui August, cand voi reveni :)

Va fi 1 luna in care:

- Voi merge ORIUNDE prin Romania (alergat, autostop, plimbat, fara bani, fara haine…voi intalni romani buni si frumosi…voi dormi in natura…voi cunoaste…ma voi cunoaste)

- Voi scrie o carte (se va numi “Traiesc?”)

- Voi merge in munti timp de 10 zile si voi sta fara sa vorbesc (doar eu cu mine in meditatie/rugaciune)

- Voi merge cu sora mea in Sighisoara (persoana pe care o iubesc si o voi iubi cel mai mult pe lumea asta)

Va fi o calatorie initiatica catre un om mai bun care salasluieste in mine si este cazul sa ii dau voie sa se manifeste…"

luni, iunie 29, 2009

Week-end de Bucureşti

canonelu' are acum un loc bine ştiu în gentuţa mea. acum pot să fac poze oricând. pot să ud şi canapeaua:) povestea de uichend de bucureşti sună cam aşa: se ia musonu' de zi cu zi şi se respiră adânc aer curat urban. apoi se bicicleşte noaptea la ora unu.

trebuie să fie musai vineri noaptea. şi e bine să fie 26 ale lunii lu' iunie. ICR a făcut-o lată din nou! (e de bine:)) Chermeză, petrecere subtilă cu iz oriental la ICR în curte la Noaptea Institutelor culturale. Într-o mare formă Harry Tavitian şi Orient Expres. O supradoză de jazz oriental, o expozie de sunet şi stare de bine. Oameni plăcuţi la concert, genul de oameni pe care nu prea îi vezi ziua prin Bucureştiul prăfuit. Genul de oameni pe lângă care pot să mă bucur şi să spun că trăiesc şi eu la capitală! Chiar dacă nu sunt "get be get". Apropo, am aftat de curând că această expresie are rădăcini dacice...
După nopţi incendiare în Bucureşti (din păcate şi la propriu, nu doar la figurat) a venit vremea de plimbare. la pas. prin oraş. seara BASEMENT JAXX mi-au reamintit de ce îmi place să mă întorc uneori la tehno. Pe vremurile lu' mayday prin '93 pe când kraftwerk, prodigy şi moby aveau lucruri mari de zis - parcă îmi amintesc şi de ei, de basement jaxx. Aşadar, îşi merită numele şi tradiţia! La Arene au făcut o demonstraţie de tehno, uşor, frumos, amabil! Evident, dacă ale tale urechi se împacă bine şi cu tehno:)

E adevărat că în timp la mine s-au umplut sertarele muzicale cu pink şi floyd, cu jazz, cu Leşe (Grigore) şi altele. Am chiar o întreagă cameră în minte doar pentru muzica indiană, fie ea clasică sau bollywood. Cu toate astea, un tehno amabil, de calitate nu strică! Mulţumesc Pode / Lexy pentru bilete!
De remarcat medalionul Michael de la finalul concertului...

O notă specială şi pentru Interbelic! Un loc "cool" ce îmi aminteşte de atmosfera din D'arc - pe străzile "ancestrale" din Timişoara (pentru cunoscători).
Salata de uichend se asezonează cu o carte bună, o discuţie plăcută la Green H. şi mult respect pentru tine şi pentru cei din jur.
Gata cu scrisul! Să facem şi treabă ca să ne merităm uichendurile:)
Iaca şi nişte po(z)ne!





Încleştare

vineri, iunie 26, 2009

1000 de comentarii despre România!

Am aflat despre ideea lu' Tudor Chirilă cu 1000 de comentarii frumoase despre România! Mai multe informaţii găseşti pe site-ul lui Tudor Chirilă
Da' dacă vrei şi ai timp dă-te şi pe RomâniaPozitivă.ro şi pe LumeBună.ro cam tot despre acelaşi lucru:) Fă-ţi timp şi scrie ceva pozitiv despre România!:)

Poza@vineri, Prieten

Azi e Ziua Drapelului (26 iunie)

miercuri, iunie 24, 2009

marți, iunie 23, 2009

The roof puf_puf

The roof. face poof. daca esti sus, sus, sus. face poc daca esti jos. the roof nu e de stuf. puf, puf daca esti sus. poc, poc, daca esti jos. the roof inca'nstufpufstood.under_stood.the roof. under_the roof_un zuluf'n cuc. sus pe roof. puf, puf.

luni, iunie 22, 2009

Poze Bega Bulevard & more:)




"Eu cine sunt?" carte interactivă

Felicitări Mihail! Lumea bună vorbeşte de bine :) "Eu cine sunt?” este prima carte interactivă lansată de Editura Tritonic în România! “Este o carte alcătuită exclusiv din întrebări, cu ajutorul căreia fiecare cititor poate să călătorească în viaţa lui. Este o carte deschisă pe care oricine o poate scrie în stilul său” scrie Hotnews despre cartea lui Mihail Musat.
Continuarea pe romaniapozitiva.ro

joi, iunie 18, 2009

Week-end la Timişoara

În Timişoara în acest week-end se întâmplă Festivalul “Dialogul artelor – laborator artistic stradal“, în Piaţa Unirii şi Festivalul Bega Bulevard lângă Bega. Dă o raită pe romaniapozitiva.ro pentru program şi alte cele de dichis:)

miercuri, iunie 17, 2009

Kon-FLIKT

The land of choise

Ia de vezi clipul de promovare a României, the land of choise! Clipul îi are ca protagonişti pe Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi. Intră pe site-ul Ministerului Turismului pentru mai multe detalii. Sincer, parcă îmi plăcea ceva mai mult abordarea de la vechea campanie "România, surprinzătoare"...

marți, iunie 16, 2009

Muzică indiană la Brăila

Grupul Turya merge la Brăila în concert în data de 19 iunie. Locul - după părerea mea - este mai mult decât potrivit, Brăila fiind, probabil, unul din oraşele cele mai orientale ale ţării. Urmele culturii greceşti + izul turcesc încă prezent pe străzile oraşului se vor combina foarte bine cu atmosfera "meditativă" a muzicii clasice indiene. Bucură-te de simţire şi ascultare!:)

"Turya Classical va invita vineri, 19 iunie 2009 ora 19.00, la Teatrul Maria Filotti din Braila, la un concert de muzica indiana. Grupul Turya Classical reprezintă o fuziune interculturala ce urmăreşte promovarea muzicii clasice indiene autentice. Grupul a fost conceput iniţial in New Delhi, India, ca un duo având drept protagonişti pe Anne Marie Ene – violonistă în Orchestra de Camera Radio şi Victor Marius Beliciu, virtuoz al sitarului. Termenul de origine sanskrită Turya descrie a patra dimensiune a conştiinţei, dobândită în urma tehnicilor de meditaţie." Continuarea pe comunicatedepresa.ro

luni, iunie 15, 2009

Stadiul proiectului TUB, Bucureşti

Acum ceva timp (aproximativ 3 luni) am scris Primăriei Generale Bucureşti un mesaj cu câteva întrebări, pe baze legii accesului la informaţiile publice. Mă interesau câteva aspecte legate de: pieţe şi străzi pietonale, piste de biciclete, stadiul proiectului TUB (Transcentral Urban Bucureşti) precum şi proiectul de refacere al Centrului Istoric Bucureşti. Sincer, nu mă aşteptam la un răspuns, dar eu am vrut să-mi fac datoria:) E drept, mă interesează în mod direct aspecte de genul acesta despre Bucureşti ca să ştiu dacă pot sau nu să mai sper în viitor într-un Bucureşti mai bun.

Am avut o surpiză plăcută să primesc un răspuns la întrebările mele! Un răspuns oficilal din partea Primăriei. Felicitări celor care şi-au făcut datoria! M-am asigurat că pot să public mai departe şi eu acest răspuns, ceea ce fac în continuare. Eu cred / sper că sunt, totuşi, veşti bune! Rămâne să vedem cât şi cum se întâmplă în practică din ceea ce este pe hârtie. Acum măcar ştiu ce să urmăresc:) Mai jos este răspunsul oficial de la Primăria Bucureşti.

Poze Street Delivery Bucureşti











miercuri, iunie 10, 2009

Eu cine sunt? (leapşa)

Am primit o invitaţie la leapşă de la Mihail pentru un subiect cel puţin interesant: “Eu cine sunt?” Leapşa merge şi la Irina, Miri, Raluca şi Eliza. Îl provoc la leapsă şi pe liberinmiscare :) Întrebările de leapsă sunt: 1. Dacă ar fi să fac un muzeu al propriilor mele accesorii sociale*, ce exponate aş vedea pe raftul meu? 2. De ce le mai ţin încă în viaţa mea? 3. Care ar fi acele experienţe, oameni, relaţii, obiecte pe care le-aş lua într-o carte despre mine?

*Accesorii sociale = Lucruri, relaţii, oamenii, atitudini care nu mă definesc şi de care m-am înconjurat pentru că „aşa trebuie”. Sau, într-un cuvânt, „etc-uri”.

1. Dacă ar fi să fac un muzeu al propriilor mele accesorii sociale*, ce exponate aş vedea pe raftul meu? Probabil că la MPAS (Muzeul Propriilor Accesorii Sociale) ar fi ceva mai multe secţiuni: la secţiunea artă modernă contemporană probabil că sunt gesturile mele din fiecare zi de a ridica ştergătoarele maşinilor parcate nesimţit de ilegal. Nu mă definesc dar “trebuiesc”. La secţiunea istorie sunt discuţiile pe post de bârfă în care am fost implicat şi chiar părtaş. Dacă te-ai angrenat într-o astfel de discuţie este relativ greu să găseşti un exit. La secţiunea artă tradiţională probabil ar fi câte ceva din atitudinea de pesimism românesc. Am reuşit să o împrumut la un moment dat din societatea în care trăim şi mă lupt cu ea să o abandonez. O vrea cineva? La secţiunea obiecte de patrimoniu cred că am vreo 3 cămăşi pe care le-am cumpărat că „aşa trebuie” şi le-am purtat de vreo ...2 ori. La secţiunea etnografie am ceva imagini (mai vechi) cu mine în ipostaze mai puţin etice. De exemplu, eu “plătind o amendă” pentru tramvai la purtător fără bilet...

2. De ce le mai ţin încă în viaţa mea? Cred că răspunsul e simplu: pentru că sunt parte din mine fie că îmi plac sau nu! Sunt accesorii necesare, sunt acele „ce trebuie”. Oricum, ele – accesoriile – mă ajută să disting mai bine ce mă defineşte de ce NU mă defineşte. Sunt un fel de standard negativ (?!). Îmi aduc mainte de o vorbă mai veche prin nuştiucarecarte despre un maestru în trasul cu arcul care a spus că ultima fază a trasului cu arcul este netrasul cu arcul. Şi tot el mai spunea că pentru a te bucura de înăţimea unui munte trebuie să treci prin văile sale adânci... Cam asta înţeleg şi eu prin aceste accesorii sociale. Nu mă defineşte (încă) să ridic ştergătoarele maşinilor parcate nesimţit de ilegal, dar probabil că aşa mă pot bucura mai mult de trotuare curate şi libere...

3. Care ar fi acele experiente, oameni, relatii, obiecte pe care le-as lua intr-o carte despre mine? Persoanele de lângă mine, pe mine „myself”, bicicleta:), muzica lui Moby, dorul de ţară (?!), culoare unui asfinţit în Mumbai, piaţa Unirii din Timişoara, o stradă „ancestrală” de Bucureşti, atmosfera dintr-un sat turistic din Grecia, o poză cu Retezatul, cartea lui Hesse – Siddhartha, amintirea unei seri de vară acum 20 de ani la Haţeg, o piesă clasică indiană, un film de bollywood, o seară de plimbare pe străzile Granadei, o dimineată pe Gange (la Varanasi), o juma’ de oră de RomaniaPozitivă:) şi o sticlă cu apă.

PS: Te aşteptăm la Bookfest pe 20 Iunie 2009 la lansarea cărţii "Eu cine sunt?, iar după aceasta dată, prin librării :)

Cronică de Nessebar

Străduţe înguste, pieţe pietonale, cetate grecească, mare, atmosferă boemă, bazar, turism tradiţional, case de lemn şi piatră, oameni prietenoşi, preţuri decente, pălării zâmbitoare, istorie dacică, colonie grecească, cucerire otomană, turist occidental, limbă bulgară, restuarante cochete, muzică în stradă, labirint urban, aşezare stup, comunitate locală, biserici bizantine, linişte, pace, vacanţă.

Ziua Internaţională a Fericirii

Peste exact o lună fericirea chiar este oficială! În data de 10 iulie ai şansa să te faci fericit(ă) cu acte! Şi nu e în rate:) "Fericirea oficială" are şi un grup de iniţiativă ce invită pe toată lumea la celebrarea Zilei Internaţionale a Fericirii. O parte din textul invitaţiei la acest grup (în limba engleză) este aici. Informaţii complete sunt pe Fecebook

“What would be the impact in the world if 1,000,000 people celebrated happiness the same day? Dr. Aymee Coget, Eva Gregory and Jeanna Gabellini are the US Ambassadors for International Happiness Day. LIBERTO PEREDA ROMERA of Barcelona, Spain recently initiated this project and we need your help and support in promoting the celebration of International Happiness Day on July 10th. We understand that “Intention Creates Outcome”. So, what if one million people from all over the planet celebrated happiness on the same day? What would be the impact in the world of such a strongly shared intention? We’re convinced that this will have a powerful, positive impact on the world.”

marți, iunie 09, 2009

Am fost în străinătate...







































Harta Street Delivery 2009

Programul complet al evenimentului este disponibil aici.
sau pe site-ul organizatorilor - pe streetdelivery.ro

Laborator artistic stradal la Timişoara

Se întâmplă lucruri interesante şi la Timişoara. Un pic de jazz, expoziţie de fotografie, ceva sculpură, muzichii româneşti tradiţionale şi ceva aer boem electro. Totul la pachet ambalat la "Dialogul artelor, laborator artistic stradal" în 17, 18, 19 iunie în Piaţa Unirii. Intră pe companiadearte.com pentru detalii despre acest eveniment.

Noaptea Galeriilor în Bucureşti

Evenimente nocturne culturale în Bucureşti! În perioada 12 -13 iunie se întâmplă din nou Noaptea Albă a Galeriilor. Atmosferă mişto în stradă, oameni, "aer de Barcelona" cum îmi place mie să alint Bucureştiul :) Intră pe noapteagaleriilor.ro pentru programul complet + bonus o propunere de traseu cu bicicletele în noapte galeriilor. Mai nou - poţi să cauţi ceva informaţii despre acest eveniment şi pe RomâniaPozitivă :)

vineri, iunie 05, 2009

Expoziţie HandMade @Fabrica

În Bucureşti la Fabrica maşinile stau pentru o perioadă...Şi muzichiile zgomotoase de uichend sunt atârnate acum în vârf de băţ. Duminică, 7 iunie este vreme bună de alegeri. Şi de alegeri europene cine mai are timp şi răbdare cu politichia românească, dar în special este timp de ales bijuteriile. Mai exact bijuteriile "hand made" sau "manuale":) Mai jos este şi invitaţia din partea organizatorilor: "Duminica 7 Iunie incepand cu orele 12:00 si pana la orele 20:00, la "Expozitia HANDMADE", unde va veti delecta ochii cat si sufletul, admirand "dibacia" si "creativitatea" artizaniilor handmade din Romania. Expozitia este gazduita de "Fabrica de Handmade Breslo" si redeschide portile pt. editia cu numarul 2 in str.11 Iunie, nr.50."

Poza@vineri, Ciao Italia!

Sărbătoreşte (te) azi!

mişcare, aer liber, bicicletă, minge, flori, prieteni, familie, un lac, un vârf de munte, mare, iarbă verde, aer curat, sport, curăţenie, compasiune, reciclare, verde, albastru, limpede, curaj, lumină, oameni, suflet, tenis, răbdare, sunet, calm, linişte, natură, şah, energie, România, libertate, zâmbet, elogiu, ceas, bunătate, râset, fluviu, pădure, cinste, onestitate, ţară, floare, albină, galben, vară, vacanţă, credinţă, milă, deschidere, patriotism, relevanţă, natură, ecologie, comunicare.