joi, martie 26, 2009

România, crestere economică?

"Romania va incheia anul 2009 cu o crestere economica pozitiva, crede guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. "Eu cred ca Romania va ramane in acest an in zona pozitiva, cu acest program economic", a declarat el, intr-o conferinta de presa, apreciind ca recesiunea va avea o forma de varf, si nu una de U, pe termen lung."
"Cand spun ca am o viziune pozitiva asupra cresterii, o spun nu pentru ca nu vad ca decelerarea e puternica, dar sper ca vom avea un tip de minirecesiune sub forma de varf, nu in forma de U", a afirmat Mugur Isarescu.El a explicat ca cifra de -4% este "presupunerea pe baza caruia s-a construit un program, este un fel de the worst scenario case. "Nu este o profetie, e presupunerea pe baza careia s-a construit bugetul", a precizat Isarescu, adaugand ca este mult mai simplu sa faci o corectie pozitiva decat una negativa.
Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, prezinta, joi, principalele aspecte legate de imprumutul pe care Romania il va lua de la Uniunea Europeana, Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.
Iata principalele declaratii facute de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu:
  • Cati bani imprumutam si pe cati ani:
  • Suma imprumutata de la FMI este de 11,4 miliarde DST.
  • Daca am considera doar aranjamentul public, bani care intra in institutiile publice, este vorba de imprumuturi de 18,95 miliarde euro
  • Daca adaugam si posibilele imprumuturi pentru sectorul privat, nu pentru balanta de pati, se ajunge la 19,95 mld. Euro"

Continuarea articolului este pe www.hotnews.ro sau accesând linkul titlului acestui post.

Niciun comentariu: