joi, martie 05, 2009

Minunea: Parcul National Retezat

Stimati si stimate!
Iata vesti bune din Retezat!

Pe http://www.9am.ro/ am gasit informatii de ultima ora despre Parcul National Retezat!

„Rezervatia naturala Retezat ar putea mari veniturile din turism ale Romaniei daca va fi inclusa, in 2011, printre cele sapte minuni naturale ale lumii, care vor fi alese, la initiativa fundatiei elvetiene New 7 Wonders, dintre 261 de nominalizari din toate colturile lumii. Retezatul a fost inclus pe lista nominalizarilor ca urmare a demersurilor Regiei Nationale a Padurilor Romsilva.
Decizia privind trimiterea scrisorii oficiale de sustinere a candidaturii Parcului National Retezat a fost luata pe data de 17 februarie. "Incercam sa cooptam si alte persoane in comitetul de sustinere a candidaturii, care sa faca lobby pentru votarea Parcului National Retezat", a declarat, pentru NewsIn, seful Servicii Arii Protejate din cadrul Parcului National Retezat, Mircea Verghelet.Alaturi de Parcul National Retezat, printre nominalizari figureaza Everestul, fluviul Amazon, cascada Niagara, insulele Galapagos, stancile Belogradchik (Bulgaria) si oaza Al-Hasa (Arabia Saudita).
Nominalizarile facute de 222 de tari au fost impartite in sapte categorii, care corespund unor zone si forme de relief specifice: peisaje glaciare / insule / munti si vulcani / pesteri, formatiuni stancoase si vai / paduri, parcuri nationale si rezervatii naturale / lacuri, rauri si cascade / peisaje marine. Pana pe 7 iulie, vor fi alese, prin vot online pe site-ul New7wonders.com, 77 de propuneri dintre cele 261 de nominalizari, cate 11 din fiecare grup. Ulterior, pe 21 iulie, in competitie vor ramane doar 21 de propuneri, cate 3 din fiecare grup"
Continuarea articolului este pe:


Poza este din anul 2008 undeva langa baraj.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Noi, hunedorenii, multumim tuturor pentru sustinerea Retezatului. O mica rectificare la articol: din cate stiu eu, dl. Mircea Verghelet lucreaza la RNP- Romsilva, nu la Parcul Retezat.
Dan Florin

Florin Ghinda spunea...

Multumesc pentru comentariu!
Eu am preluat articolul de pe alt site - drept urmare - nu pot sa garantez acuratetea continutului.

Hai Retezat! :)