joi, iulie 31, 2008

Niste romani

Stefan Wagner este doctor in trandafiri, specialistul numarul unu in domeniu al Romaniei. A inventat peste 40 de soiuri de trandafiri. Acum are 74 de ani si traieste singur la Cluj, intr-un apartament de bloc. In '68 profesorul a fost invitat la Curtea Angliei si a strins mina Reginei Mama, care conducea Federatia Internationala a Societatii de Roze. (HotNews, 29 iulie 2008)

Andrada Ianus, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National din Iasi, a cistigat medalia de aur la Olimpiada Internationala de Fizica, ce se desfasoara la Hanoi, in Vietnam. Competitia reuneste participanti din 82 de tari, iar romanca a fost singura care a primit premiul special pentru cea mai buna concurenta. (Jurnalul National, 30 iulie 2008)

Pentru prima oara un roman intra in lista scurta a Premiului "Jean Monnet" pentru literatura europeana. Dan Lungu se numara si printre cei trei autori selectati in competitia Premiiloe "Jean Monnet" destinata tinerilor autori. Nominalizarile se datoreaza traducerii in limba franceza a romanului "Sunt o baba comunista!" (Observator cultural, Nr. 171 (429), 26 iunie-2 iulie 2008)

Niciun comentariu: