miercuri, septembrie 30, 2009

Train the Trainers / Formare de Formatori

Acelasi training de zi, intr-o abordare de seara te introduce in lumea trainerilor de succes. Incepand din luna octombrie cu sesiunile de zi si culminand in luna decembrie cu sesiunile de seara, te invitam sa ni te alaturi pentru a putea impartasi cu tine tips & tricks ale meseriei, cunostinte, experiente utile, pentru a exersa prezentari si pentru a primi feedback.

Institutul Roman de Training are placerea de a te invita sa participi la o noua sesiune "Train the Trainers (Formare de Formatori)", training autorizat CNFPA.

Cand anume? In perioada noiembrie-decembrie 2009, pe parcursul a 11 module desfasurate astfel:
Modulul I - Modul teoretic: 3 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul II - Modul teoretic: 5 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul III - Modul teoretic: 10 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul IV - Modul teoretic: 12 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul V - Modul teoretic: 17 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul VI - Modul teoretic: 19 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul VII - Modul teoretic: 24 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul VIII - Modul teoretic: 26 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul IX - Modul teoretic: 30 noiembrie (17:00-20:00)
Modulul X - Modul de lucru şi studiu individual: 2-11 decembrie
Modulul XI - Examen final: 19 decembrie

Unde vor avea loc sesiunile de training? La sediul nostru din Splaiul Unirii nr.4, bl.B3, Tronson II, et.1, ap.1, sector 4, Bucuresti.

De ce ai alege IRT? Credem ca fostii participanti la trainingurile noastre iti pot spune cel mai bine, asa ca te invitam pe pagina noastra de web, www.irt.ro, sa vizitezi sectiunea „Special IRT”.
Tot ce-ti vom spune este ca pe parcursul celor 9 module teoretice iti vom furniza cunostintele si instrumentele de care ai nevoie pentru a putea crea un training de impact in domeniul specializarii tale, te vom invata cum sa iti instruiesti eficient echipa si cum sa utilizezi in folosul tau tehnicile de formare a adultilor.

In sesiuni de seara, create special pentru nevoia de a te instrui in ciuda programului incarcat, vei fi introdus direct in spatele cortinei prezentarilor de succes. Vei invata cum sa creezi un program de training bazat pe nevoile de invatare ale participantilor, iti vom impartasi tips&tricks ale meseriei, vei exersa tehnicile de prezentare invatate. Nu vei pleca acasa fara sa primesti feedback comportamental si mai ales fara sa inveti cum sa evaluezi singur sesiunile de training pe care le vei sustine.
Modulul de lucru si studiu individual este special creat pentru a putea pune in aplicare cunostintele acumulate. Trainerii nostri iti vor acorda asistenta tehnica in elaborarea lucrarilor practice pe care le vei sustine apoi in cadrul examenului final. Pentru acest modul NU este necesara prezenta in sala de training.

Ca tot a venit vorba, AVEM CERTIFICARE! Examenul va fi sustinut in fata unei Comisii formata din reprezentanti ai CNFPA si IRT si va consta in prezentarea aplicatiilor practice realizate in modulul anterior si in sustinerea unui test grila.
Ca urmare a absolvirii examenului, fiecare participant va primi un Certificat de absolvire eliberat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si CNFPA.

Cine poate participa la trainingul "Train the Trainers"? Chiar si tu daca esti deja trainer, daca ti-ai dori sa fii sau daca pur si simplu vrei sa fii informat.

Traineri: Trainingul va fi sustinut de catre Radu Lihaci si Florin Ghinda. Pentru mai multe detalii despre cei doi traineri te rugam sa accesezi pe site-ul nostru sectiunea Echipa.

Taxa de participare este 1900 RON.
Si pentru ca stim ca nu ai intotdeauna toata suma de bani, o poti achita in două transe egale. Pentru a putea beneficia de reducerile oferite te rugam sa respecti termenele de plata.
Care sunt reducerile oferite?
• 7% - cu ocazia aniversarii a 7 ani de IRT
• 5% - pentru achitarea taxei de participare inainte cu 2 saptamani de inceperea trainingului
• 10% - pentru doua sau mai multe persoane inscrise de la aceeasi institutie
• 5% - pentru persoanele care au mai participat la traininguri organizate de IRT
Reducerile se pot cumula.

Termenul limita de inscriere este: 27 octombrie.
Cum pot sa ma inscriu? Pentru inscrierea la acest training te rugam sa accesezi formularul online de pe pagina web: http://www.irt.ro/ro/, sectiunea “Calendar traininguri”. sau la acest link.
Pentru informatii suplimentare nu ezita sa ne contactezi la adresa de email birou@irt.ro.Un membru al echipei noastre iti va raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Behind every successful training there is a well-prepared trainer.

Institutul Roman de Training
Splaiul Unirii nr.4, bl.B3, Tronson II, et.1, ap.1, sector 4, Bucuresti
Telefon: 021.311.68.58, 0728.929.067.

joi, septembrie 24, 2009

vineri, septembrie 18, 2009

Salman Rushdie in Romania 23-26.11.09

Scriitorul Salman Rushdie va veni în România în perioada 23 - 26 noiembrie 2009.

"Salman Rushdie
s-a născut la Bombay (Mumbai), în 1947. La vârsta de 13 ani a plecat în Anglia, unde a studiat la prestigiosul King's College din Cambridge. După absolvire, s-a mutat la Karachi, în Pakistan.

După o slujbă de scurtă durată în televiziune, el s-a întors în Marea Britanie şi a început să îşi construiască o carieră de scriitor profesionist.

A debutat în 1975, cu "Grimus" (Polirom, 1998), dar romanul care l-a impus în lumea literară a fost "Copiii din miez de noapte" (1981, Polirom 2005, 2007 - distins cu premiul Booker, în 1981, şi Booker of Bookers, în 1993)."

Articolul complet este pe site-ul MEDIAFAX

Poza@vineri, InFinit

joi, septembrie 17, 2009

Stimulare la invatare!

Oameni care te stimulează să înveţi şi să fii mai bun în ceea ce faci.

“Nu spun niciodată: ‘Nu pot face asta fiindcă habar n-am cum se face’. Întreb oameni, analizez, găsesc o soluţie. Să analizezi, să asculţi, să înveţi – astfel de lucruri ar trebui să facem toată viaţa, nu numai la şcoală.” (Richard Branson, Screw It! Let’s Do It, Ed. Publica, 2009, pg. 14)

Eram în liceu când m-am gândit prima oară la influenţa oamenilor din jur asupra rezultatelor mele. Întâmplarea fericită a fost să mă nimeresc într-un mediu stimulant pentru educaţia mea. Era plin în jur de olimpici naţionali şi internaţionali, de oameni care scriau, cântau la chitară, citeau, jucau baschet, mergeau la conferinţe şi prelegeri (puţine în anii ‘90) etc. Da, ca orice liceeni din orice vremuri, ne ocupam spaţiul neuronal şi timpul cu petreceri, concerte, haine, bârfe mici etc. Dar era cumva de bon ton să fi citit mult, să scrii, să fi fost la o conferinţă a lui Patapievici, să vorbeşti bine cel puţin două limbi străine. Nu era vorba de note, ci de învăţare."

Continuarea pe formare.info

miercuri, septembrie 16, 2009

IMPREUNA

ÎMPREUNĂ
(Articol scris de Teia Catana, septembrie 2009)


“Când mi s-a propus să scriu un articol pentru “RomaniaPozitiva” am acceptat imediat, probabil pentru că îmi place să scriu, să comunic oamenilor din experienţele, învăţămintele mele care ar putea avea un impact bun în viaţa cuiva… La două săptămâni după, când am găsit şi primul moment liber când să nu fiu asaltată de muncă şi să-mi organizez gândurile, în liniştea şi viteza trenului cu care veneam de la Sibiu spre Bucureşti, m-am apucat….


Mi-am dat seama că stăteam în faţa foii goale de câteva ore şi nu găsisem încă ideea despre care aş putea să scriu: viaţa mea, mai ales cea profesională, era plină de provocări la tot pasul, de probleme de rezolvat, de sisteme publice greoaie şi prea puţin benefice pentru societate pe termen lung, de oameni care nu mai cred în puterea lor de schimbare în bine a lucrurilor din jur, resemnaţi şi cinici, de alţii care au “reuşit” însă prin metode prea puţin ortodoxe, de spectacole mediatice ieftine şi discursuri politice (dez)amăgitoare şi lipsite de acţiune…. şi multe altele…

Şi totuşi ceva trebuie să fie… Acum 5 ani eram în Costa Rica, după mult timp petrecut în străinătate, cu diferite joburi în mai multe ţări. Terminasem facultatea, nu aveam obligaţii, strânsesem şi ceva experienţe din călătorii şi aveam libertatea să aleg orice direcţie şi locaţie în viaţă… Iar Costa Rica fusese timp de 2 ani un mic paradis la tropice, un loc minunat de locuit – de la vremea caldă, oamenii veseli până la natura sălbatică…. Şi deşi pare ciudat, am ales să mă întorc acasă…. Aveam multe lucruri învăţate şi experimentate la activ pe care vroiam să le pun în aplicare şi să schimb ceva în bine în România. Aveam familia şi prietenii foarte buni – oameni de care mi-era dor şi-i vroiam aproape. Îmi doream să construiesc ceva de care să fiu mândră, ceva serios, unde să investesc mulţi ani de viaţă."

Continuarea pe RomaniaPozitiva

miercuri, septembrie 09, 2009

marți, septembrie 08, 2009

joi, septembrie 03, 2009

Ciclopromenada nocturna 3

Ciclopromenada nocturnă 3 se întâmplă în Bucureşti în noaptea de 11 septembrie 2009. După succesul Ciclopromenadelor anterioare, organizatorii aşteaptă bicicliştii pregătiţi pentru o plimbare nocturnă de excepţie. De pe cyberculture.ro avem şi următoarele informaţii despre eveniment:

Ştiu sigur că ne întîlnim în noaptea de 11 septembrie, la 23.30, la scena ONG Fest din spatele Muzeului Naţional de Istorie, pe Str. Franceză. Plecarea pe traseu este la ora 24, după cum s-a decis în urma sondajului.

Mai multe informaţii pe RomaniaPozitiva.ro

Deaproa-PE

miercuri, septembrie 02, 2009

marți, septembrie 01, 2009

Bolero

Multe se schimba / se perinda / se declina / se comprima. Unele lucruri raman la fel. fara floricele in plus. fara adjustari. fara plus. fara minus. Bolero in vama la rasarit e la fel. la fel ca acum 5 ani.

6,5 milioane euro pentru piste de biciclete!

6,5 milioane euro bani pentru pistele de biciclete în Bucureşti! Este o veste extraordinara! Eforturile de lobby depuse pentru biciclete în Bucureşti par să îşi arate rezultatele! Bravo! În plus, este permisă staţionarea pe iarbă în zonele de odihnă în parcuri!

“Consilierii municipali ai Bucureştiului i-au aprobat ieri primarului Sorin Oprescu o investiţie de 6,5 milioane euro în piste pentru biciclişti. Acestea vor fi realizate în continuarea celor vechi, pe o suprafaţă de 22.500 de metri pătraţi, vor fi presărate cu 51 de automate de dirijare a circulaţiei, 15 semafoare pentru pietoni, biciclişti şi vehicule şi 6 camere de detecţie. Finanţarea investiţiei se va asigura de la bugetul Capitalei, iar timpul de execuţie este de un an.

Continuarea pe RomaniaPozitiva.ro