sâmbătă, ianuarie 31, 2009

Moby vine la B'ESTFEST 2009 !!La scurta vreme dupa vestea ca Iggy & The Stooges au anulat concertul de la Bucuresti, organizatorii B'ESTFEST anunta un nume nou in cadrul festivalului. Moby (2 iulie) va canta alaturi de alte nume mari ale muzicii: The Killers (1 iulie, "Ziua Zero" a festivalului), Motorhead (2 iulie), Franz Ferdinand (3 iulie), Manowar si Holyhell (5 iulie, "Aftershock"). Festivalul se va desfasura in perioada 1 - 5 iulie, in aer liber, in cadrul complexului Romexpo din Bucuresti.

Moby se afla pentru a doua oara in Romania, dupa concertul sustinut la Sala Polivalenta, din 1996. Anul acesta Moby va fi unul dintre headlinerii B'ESTFEST si va canta pe 2 iulie, in aceeasi zi cu trupa Motorhead.


Moby, pe numele sau adevarat Richard Herman Melville, a inceput sa faca muzica inca de la varsta de 9 ani, la 13 ani avand deja prima sa trupa de muzica punk, ''Vatican Comandoes'', alaturi de care a si lansat un EP, ''Hit Squad For God''. Desi cariera sa muzicala a capatat in timp valente dintre cele mai diverse, ajungand de la rock, punk si heavy metal la dance, techno si chiar ambiental, Moby s-a afirmat mai intai ca DJ. Primul sau single, ''Go'', a fost lansat in 1991, fiind extrem de bine primit de public si inclus de catre revista ''The Rolling Stones'' in topul celor mai bune piese din toate timpurile.

De-a lungul timpului, pasiunea neobosita de a face muzica l-a condus pe Moby catre vanzari de peste 20 de milioane de discuri in toata lumea, fiind celebru nu doar pentru compozitiile proprii ci si pentru colaborarile cu numerosi alti artisti, precum Sophie Elis Bextor, Britney Spears, Gwen Stefani sau Kelis, si remixurile pentru David Bowie, Metallica, The Beastie Boys sau Public Enemy. Opt albume de studio premiate cu discuri de aur si platina, nenumarate compilatii si EP-uri, precum si hituri ca "Hymn", "Feeling So Real", "Come on Baby", "Why Does My Heart Feel So Bad?", ''Lift Me Up'', "Natural Blues", "Porcelain", "Find My Baby", "Jam for the Ladies", "Slipping Away", "I Love to Move in Here" i-au adus lui Moby statutul de artist cult in istoria muzicii. De-a lungul carierei, a sustinut peste 3.000 de concerte live, fiind cap de afis la festivaluri internationale precum Glastonbury, Exit, Werchter sau Benicassim.


Mai multe detalii pe http://life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-5367305-moby-vine-bestfest-2009.htm

Niciun comentariu: