vineri, septembrie 05, 2008

Cariera de top management. Neaosa.

Avertisment! ce o sa scriu este o varianta ridiculizata a realitatii colorate.
Orice asemanare cu situatii reale este pur si simplu la intamplare.


Si pentru ca acum cateva zile ma amuzam teribil de abordarea "cifrica" a multor reviste de cancandeprostgust iata ca o sa folosesc si eu cam aceasi abordare: Top 5 etape ale Carierei de top management. Neaosa. Intr-o organizatie mare.

Dar care e treaba cu cifrele?
Am observat in revistele de cancandeprostgust ca totul e acum in cifre.

top 10 miscari ale lingurii in drumul ei spre stomacul furibund la ora 17:00
cele 7 miscari ale sprancenelor la aflareamirosuluidecanal
10 minute despre cum poti sa-ti descoperi calitatile de ipocrit
4 trepte de distrugere a timpului liber
cele 3 etape ale aflarii continutului unui borcan cu mustar
si tot asa.

Revenind la povestea cu cariera de top management, iata in cele ce urmeaza apoteotic descrise cele 5 etape ale Carierei de top management. Neaose.

1. Recrutarea.

Esti frumos. sau frumoasa. Cu bani. si in plus mai esti si destept. Totul ti se cuvine. Fraieriidelarecrutarenu-ticunosc potentialul, nu-i asa?

Frumos si chipes. Cu banii tocmai ai rezolvat. Caci esti recrutat pe o super pozitie. Pozitie de management cu multi cai putere atasati la carburator. Cardul extra Rol este pe val. Asa esti si tu mai ales in drum spre casa seara pe la 9. Asadar, ai tot ce vrei. in plus ai si o super perioada de ...adaptare.

2. Adaptarea.

Adaptarea dureaza. deh! esti in pozitie de management. Trebuie sa intelegi compania, valorile, misiunea, etc. Si asta privind in gol la slideurile colorate pregatite de minti "globale" :)
Dureaza cam asa vreo -- 3 luni. Hm ? sau 4 luni ?

3. Analiza.

esti in paine acum. vezi cifre, vorbesti cu oamenii. emiti pe alocuri chiar si pareri. unele chiar si destepte. te minunezi de ceea ce alti au inteles de 1000 de ani. Dureaza si asta -- perioada -- vreo 2 luni. Hm ? e bine asa ? sau 3 luni ? hai fie! 2 luni. batute in cuiele si cucuiele oamenilor din subordinea ta cu 5 generatii inaintea ta acolo.

4. Schimbarea & management visionu'.

Ba chiar propui spre reinviere proiecte de care cei dinaintea ta le-au incheiat de mult. In plus, parca iti vine sa spui ca "pana la venirea ta nu era nimic acolo" totulerapraf. asa ca TU ai facut ordine acolo. hm? ce zici? dureaza si asta vreo 2 luni. cam tot atat cat iti trebuie si pentru concediu + surfat pe site-urile de joburi. Ca deh! ai expertiza acum. Ai adus modificari de viziune, strategie si management. esti beton. Mai mult piatra decat beton. dar deh! esti tare. si la minte si la suflet. tare.

5. Plecarea.

Acum ca ai implementat proiecte de o importanta strategica pentru managementul schimbarii organizatiei de la Est la Vest in numele valorilor si misiunilor toate la comun pentru binele planetar. Acum -- intr-o incercare apoteotica de a termina aceasta fraza studipa -- acum iti puipalmainfundsispuilarevederetabaradraga.
in total nota de plata este de vreo ... 7-8 luni. Asadar sub 1 an ca sa faci cariera de top managment de succes in Romanika. sau in Bucuresti ? In plus, acum poti sa ceri de vreo 3 ori banii fata de acum 8 luni, nu?

Estibetoninspiratsicomplexat. Si totul pe tava. caci se poate. se pot arde etape la noi. suntem manageri dupa 6 luni. suntem lideri dupa alte 3 luni. Betonnu ?

bonus o schita misto de vazut:)

Un comentariu:

Cristina Stan spunea...

de acord cu tine!