marți, august 21, 2007

Tunis

Vacanta nu dauneaza grav sanatatii. ..
...

In primele 2 zile apar primele semne.
Telefonul nu prea suna. Ecranul calculatorului nu apare simptomatic la orizontul aburind al aerului cu portia din cladirea de otel.
In plus, incepi pe nestiute sa vorbesti limbi straine –vezi tot felul de aratari ciudate despuitate imbaindu-se in apele marii –iar pe sticlele de bere – e un alfabet ciudat.

Mai apoi si canonelu’ are probleme. De la nisipul saharian se pare ca s-a gandit sa isi ia o pauza.
Evident, la fel reactioneaza si barba. – sau mai degraba –frizerulbarbier.

Ochii se imbata de farmecul Africii—inimapompeazamuschiiseincordeaza.
Tunisia --- o destinatie neromanizata inca.
Cu o istorie interesanta, Tunisia ascunde de ochiul turistului un fel de mix de mazare cu cartofi – nisipurile Saharei in Sud cu plajele exotice in Nord in bazinul Mediteranei.

Cartagina (http://ro.wikipedia.org/wiki/Cartagina), strazile bazar, poporul berber si cocktailurile hotelurilor de lux se inghesuie toate la a castiga admiratia turistului european preaumblaretz.

Negocierea e la ea acasa. Nu chiar ca in India dar cu siguranta mult mai bine ca in Istanbul. Se cumpara si se vinde tot -- in special piele. De camila. Nu ca unii din ei nu ar cumpara si femei... depinde de pretul corect negociat in numarul de dromaderi cuminti.

Candva taramul lui Barba Rosie / Barbarossa – vestiti pirati prin secole trecute-- tarmul Tunisiei ofera un spectacol interesant. Nisip fin, ape curate si calde si privelisti atentselectionateochiuluiformat.
Samira Club recomand.

aaa...
si mai e ceva.
zborul cu parasuta nu e chiar asa de greu. Ba chiar e foarte misto!Un comentariu:

codruta spunea...

pentru o persoana care nici macar nu a visat la tunis....mi-ai creat imaginea perfecta!interesant voiaj ai avut!frumoase fotografii,pacat ca nu sunt mai multe.te saluta cristi din irlanda(dublin).codruta!