vineri, septembrie 08, 2006

Festivalul PLAI

Festivalul PLAI artă.muzică.multiculturalitate.
www.plai.ro

In zilele de 15-16-17 septembrie, la Muzeul Satului Banatean din Timisoara, va avea loc prima editie a Festivalului PLAI. Sunt trei zile in care timisorenii sunt asteptati sa se bucure de natura, arta, muzica si multiculturalitatea din Banat.
Festivalul este patronat de Ministerul Culturii si Cultelor si organizat de Asociatia Culturala Sunet Ambianta Timisoara, in colaborare cu Consiliul Judetean Timis, Muzeul Satului Banatean si Primaria Municipiului Timisoara.
In cele trei zile, spectatorii vor putea audia o serie de concerte, sustinute de solisti si trupe de renume pe plan national si international, pe scena de Jazz si Muzica Lumii. Printre cei care vor urca pe scena festivalului se numara Agbeko Cultural Grup, Dixi Krauser, Mircea Florian & Shukar Collective, Eldad Tarmu Chamber Jazz Ensemble.

Invitatul special al festivalului este Al di Meola, care va evolua alaturi de percutionistul Gumbi Ortiz. Al di Meola este unul dintre cei mai mari chitaristi ai zilelor noastre, detinand cele mai multe premii in materie de virtuozitate la chitara, la cele mai prestigioase concursuri in domeniu. Cu 21 de albume editate, Al di Meola este considerat unul dintre cei mai mari muzicieni contemporani de jazz instrumental. Agbeko Cultural Group este un grup format din noua percutionisti care promoveaza prin muzica lor cultura africana.

La Muzeul Satului vom avea si un spatiu de chill-out, precum si un cort de lectura. Pe langa concerte, care vor avea loc seara, vom avea si in timpul zilei o paleta larga de manifestari, care sa corespunda cerintelor fiecaruia, manifestari prin care intentionam sa promovam multiculturalitatea in randul celor care ni se vor alatura. Astfel, vor participa la festival mesteri artizani, care vor sustine workshop-uri si cursuri practice pe diferite mestesuguri. Totodata, vor fi prezenti reprezentanti ai centrelor culturale, consulatelor si organizatiilor non-guvernamentale, care isi vor promova cultura la standurile pe care le vor avea acolo. Nu va lipsi nici teatrul, la fel ca si workshop-uri si training-uri pe subiecte de comunicare interculturala si muzica, sustinute de reprezentanti si colaboratori ai unor organizatii non-guvernamentale. Muzeul Satului Banatean vor oferi tururi ale Muzeului si vor deschide subiecte de discutii pe subiectul multiculturalitatii prezente in Romania si patrimoniul reprezentat de aceste institutii.

Contact:
Andreea IAGER – coordonator proiect Tel: 0741976947; e-mail: andreea.iager@plai.ro
Amelia GALETAR – responsabil PR Tel: 0721627420; e-mail: amelia.galetar@plai.ro

Agenda PLAI festival:

15 Septembrie12.00 Deschiderea Oficială13.00 – 18.00 Activităţi pe teritoriul Muzeului:Teatrul ShadowsCortul de lectură (lansări de carte)*Cortul Francez (proiecţii de film şi activităţi pentru copii)Cortul German (bibliotecă germană şi cursuri intensive de limba germană)Cortul Romm (muzică şi dansuri, prezentări de carte în limba rommani, cursuri intensive de limba rommani)Cortul Intercultural (Workshop-uri cu tema “Dialog Intercultural”)Corturile muzicale (Workshop-uri de percuţie: Agbeko Cultural Club)Cortul African (jocuri trandiţionale africane)Tur al Muzeului Satului Bănăţean (ora 13.30, 15.00 şi 16.30)Corturile minorităţilor (ucrainieni, bulgari, unguri)

16 Septembrie
12.00 – 18.00 Activităţi pe teritoriul Muzeului:Teatrul AuoleuCortul de lectură (lansări de carte)*Cortul Francez (proiecţii de film şi activităţi pentru copii)Cortul German (bibliotecă germană şi cursuri intensive de limba germană)Cortul Romm (muzică şi dansuri, prezentări de carte în limba rommani, cursuri intensive de limba rommani)Cortul Intercultural (Workshop-uri cu tema “Dialog Intercultural”)Corturile muzicale (Workshop-uri de percuţie: Eldad Tarmu ; şi de chitară: Mircea Florian)Cortul African (jocuri trandiţionale africane)Tur al Muzeului Satului Bănăţean (ora 13.30, 15.00 şi 16.30)Corturile minorităţilor (ucrainieni, bulgari, unguri)

17 Septembrie
12.00 – 18.00 Activităţi pe teritoriul Muzeului:Teatrul ThespisCortul de lectură (lansări de carte)*Cortul Francez (proiecţii de film şi activităţi pentru copii)Cortul German (bibliotecă germană şi cursuri intensive de limba germană)Cortul Romm (muzică şi dansuri, prezentări de carte în limba rommani, cursuri intensive de limba rommani)Cortul Intercultural (Workshop-uri cu tema “Dialog Intercultural”)Corturile muzicale (Workshop-uri de percuţie: Eldad Tarmu)Cortul African (jocuri trandiţionale africane)Tur al Muzeului Satului Bănăţean (ora 13.30, 15.00 şi 16.30)Corturile minorităţilor (ucrainieni, bulgari, unguri)

CONCERTE
Vineri, 15 septembrie

18.00: Funky Train19.45: Agbeko Cultural Group21.30: Dixie Krauser Band23.00: Mircea Florian & Shukar Collective00.30: Jam Session

Sambata, 16 septembrie

18.00: Natasa Milosavljevic19.45: Blazzaj21.30: Eldad Tarmu Chamber Jazz Ensemble23.00: Al Di Meola & Gumbi Ortiz00.30: Jam Session

BILETE

Biletele se vor putea procura de la Muzeul Satului Bănăţean Timişoara începând cu ora 10 a fiecărei zile.
Preţ: 20 RON pe zi pentru zilele 1 şi 2 (vineri şi sâmbătă) … pentru a treia zi este valabil biletul din ziua 1 sau 2.

Niciun comentariu: