luni, iulie 30, 2007

Automobil de 3000 $




















Constructorul auto francez Renault SA discuta cu grupul indian Bajaj Auto Ltd. o posibila alianta destinata constructiei unor automobile ultra-ieftine, care ar urma sa se comercializeze cu 3.000 de dolari, sau mai putin, au anuntat cele doua companii intr-un comunicat. Cele doua firme nu au oferit un pret pentru viitorul automobile, insa, anterior, directorul executiv de la Renault, Carlos Ghosn, a anuntat ca doreste sa produca un automobil de aproximativ 3.000 de dolari cu care sa cucereasca piata din India. Planurile grupului Renault au fost urgentate de faptul ca grupul indian Tata Motors construieste in prezent o uzina de asamblare pentru automobile compacte in estul Indiei, pretul de comercializare al viitoarelor automobile fiind de 100.000 de rupii (2.500 dolari), expertii apreciind ca acesta va fixa noi standarde pentru industria auto.Cu sediul in orasul Pune, din vestul Indiei, Bajaj Auto este al doilea producator de motociclete din India, dar nu are experienta in constructia de automobile.

In schimb, constructorul auto nipon Nissan Motor Co., in care Renault controleaza 44% din actiuni, isi va aduce aportul la aceasta posibila alianta gratie uzinei pe care o detine in sudul Indiei.

























Sursa: Antena 3, 30 Iulie 2007
Antena 3 - alte stiri si articole preluate pe 9AM

sâmbătă, iulie 28, 2007

Ungaria: Referendum pentru introducerea siestei

"Sunteti de acord ca Parlamentul Republicii Ungaria sa faca o lege pentru a introduce siesta?" La aceasta intrebare trebuie sa raspunda cei aproape opt milioane de cetateni maghiari cu drept de vot, dupa ce Comitetul National de Alegeri a decis, luni, ca este necesar un referendum pe aceasta tema, relateaza agentia Reuters.

Cei care au propus legea somnului de dupa-amiaza au trebuit sa adune 200.000 de semnaturi pentru ca referendumul sa aiba loc.

Comitetul a mai respins o propunere de referendum care sugera ca berea sa devina gratuita in restaurante. Ei au motivat ca acest lucru afecteaza piata. Astfel, cetatenii maghiari, care sufera din cauza temperaturilor excesive din aceasta perioada, sunt nevoiti sa plateasca in continuare pentru bauturile consumate.

De la caderea regimului comunist in anul 1989 si instaurarea democratiei, Ungaria a propus numeroase referendumuri, insa numai doua dintre acestea au fost aprobate, respectiv cele care sustineau intrarea in NATO si aderarea la UE.

HotNews.ro, C. Marin, 24 iulie 2007

miercuri, iulie 25, 2007

luni, iulie 09, 2007