vineri, septembrie 29, 2006

breviar pentru pastrarea ...senzatiilor

misto carte...
nu ca as fi reusit sa o citesc toata...
sau sa inteleg tot din povestirile cu iz de barfa...
dar cum sunt mare amator de senzatii..m-am gandit sa insir cateva din ele.

















cantec. cismigiu.






















decor. moscova. august06.

















promisiune. iulie 06. locurile raman.
















varfuri. august 2004. senzatiile raman.

















herculane 05. undeva in drum.
















zglobiu.sirag de nisip. august 06. undeva.

















candva. cu cineva. culorile raman.

















ascultand.
vama veche, august 06.
















nauc de bere.sleampat.asezat.
august 06.vama v.

















in cautare. iulie 06. mumbai.
















trezit. septembrie 06.bucuresti

miercuri, septembrie 27, 2006

appendix la nerv

Appendix la Nerv.
tocmai ce am gasit un articol care exprima de 1000 de ori mai bine gandurile mele nervoase...

Intoleranta la francofonie (de Ioana Lupea)

Ioana Lupea : "Presa a considerat ca este obligata sa reduca diversitatea lumii francofone la numitorul nostru comun, mizeria, maruntisul, periferia."Ce va ramane in memoria romanilor dupa incheierea Sommet-ului Francofoniei? Ceea ce a implantat acolo, parca programatic, presa scrisa si audio-vizuala in ultimele doua saptamani: interzicerea circulatiei si a parcarii pe cateva bulevarde importante din Bucuresti, traficul supraaglomerat, zilele libere pentru bugetari si elevi, politistii romani indecent de burtosi si risipirea a 10 milioane deeuro pentru o mana de dictatori africani. Ieri, un cotidian central supralicita nedrept: „Nu va imbolnaviti in perioada Summitului Francofoniei”.Iar un mult prea cool realizator de emisiuni TV incadra scurt evenimentul la categoria „ne enerveaza pe toti, mai ales pe mine si, prin urmare, tot ce ma enerveaza pe mine trebuie interzis”, adaugand: „Adica ajung eu sa nu mai pot sa umblu in Bucuresti din cauza ca vin trei negri dictatori si se dau cu masina, cu Mercedesul prin tara mea”.

Cu tafne de lelita in Gara Obor, cateva dintre televiziunile comerciale si-au deschis fiecare buletin de stiri principal cu prorocirile nevricoase ale reporterilor - incheiate intr-o franceza aproximativa - ca in Capitala blocata de regula nu se va mai putea circula, respira din cauza reuniunii.Reportajele premonitorii au fost condimentate convingator cu iesirile exasperate ale soferilor prinsi in trafic, in asteptarea apocalipsei francofone.

Fie spus, autoritatile cehe si administratia orasului Praga au trimis in vacanta aproape toti locuitorii capitalei (inclusiv angajatii companiilor private au primit zile libere) pe perioada summitului la care Romania a fost admisa in NATO, iar in perimetrul intrunirii toate magazinele si restaurantele erau cu obloanele trase.Praga cea plina de viata ii parea unui calator necititor de ziare un oras pustiu. Presa romaneasca a considerat insa ca e obligata profesional sa reduca diversitatea lumii francofone, a celor saizeci si trei de natiuni prezente la Bucuresti prin sefi de state si de guverne si prin evenimente culturale la numitorul nostru comun, mizeria, maruntisul, periferia.Parca altfel nu am putea decodifica, apropia de nivelul nostru de intelegere ceea ce e exterior Romaniei. Asa cum Uniunea Europeana inseamna doar locuri de munca in Occident, din reuniunea francofoniei nu vor ramane, probabil, nici Magritte, nici „Cantareata cheala”, nici covorul digital, nici soarele si nisipul Saharei din ritmurile Gnaoua SAFAA, ci cateva zile libere. Miza politica pentru Romania, reapropierea politica de Franta, alaturi de care ne putem, pe viitor, sustine cauzele in Uniunea Europeana, mandria ca suntem capabili sa organizam impecabil un eveniment politico-cultural sunt doar abstractiuni.In fond ce ne aduce noua francofonia daca nu niste batai de cap in plus si stat acasa, ca nici la bere cu baietii nu mai poti sa iesi, e interzis, a fost toata filosofia media in abordarea reuniunii francofoniei.Pe langa identitatea politica europeana tocmai dobandita, Romania avea oportunitatea sa descopere ca mai e si altceva decat o tara de margine de pe ultima frontiera a UE. A esuat, si media poarta o mare parte din responsabilitate.

Evenimentul Zilei, Ioana Lupea, 28 sep 2006

marți, septembrie 26, 2006

Nerv.

nerv caci mai nou m-am hotarat sa citesc din nou presa.
n-am TV. oricum TEO nu-mi era in lista de teveuri urmarite.
deci.
revenind la nerv. (a doua oaracacimisablocatbloguodata)

citesc si eu presa cu francofonia in varf de batz.
ce citesc?
vreo nouamilioane de euro in strazile din bucuresti, reparatii ca de obicei pe ultima suta de metri, blocaje pe vreo 4 strazi din bucuresti.-e drept, vreo 4 strazi comunale. adica comune pentru TOT bucurestiul-ura, panica de inghesuiala, steguletze.

frustrare.

ce ne pasa ca e cam primul eveniment de gen mai amplu organizat de
Romania si ca poate mai vedem si noi stegu' RO pe sienen fara inundatii in fundal sau gripe puiesti plictisite si bolnave.
ce ne trebuie noua d'astea cu francofonii ?? mai lipseste sloganul cu “noi nu ne vindem
tara”…

sunt multe de discutat despre apartenenta noastra la francofonie ...dar cu sau fara apartenenta istorica macar asa avem si noi o olimpiada de diplomatie…
un concurs de imagine.
in exterior.
caci in interior mai degraba ne taiem singuri copacul. La ce avem nevoie de francofonie, parka se intreaba romanul din coltzul blocului suparat ca trebuie sa-si miste... cu metroul cateva zile?

avem strazi blocate si canale astupate. cine mai stie de ce?
traiasca indolentza.

joi, septembrie 21, 2006

steaguri. 42 la prefectura

vine francofonia peste noi.
o sa vorbim franceza.
o sa cantam vive l'amour
o sa ne recitam vive la france!


ura! ura!
sa ascundem badgeurile cu insemnele rusesti.
la naftalina si cu tricourile cu UK.
adidasi puma cu stegu' americanesc la cutie.
s-a dus pentru o vreme si cu sticarele cu "I love Albania"...

mai ramane steagu' nostru ...
cu el ce facem?

urmarea... urmarilor

Fara prea multe comentarii...
doar .. felicitari pentru nebunie!

http://www.lucianilica.ro/2006/09/20/zilnice/plai-festival-2/

duminică, septembrie 17, 2006

Ruptura

Ma gandeam ca cea mai buna ruptura este ruptura neprogramata.
Dadadeparcaalterupturileampregatiidiniinte

Depildaunpantof

Normal ca o sa ai habar cand se va rupe. Normal ca daca l-ai cumparat din piatade vechituri cu douasutedemii nu o sa te tina o vesnicie
Normal ca daca o sa calci stramb in toate zarzavaturile neamului la un moment dat o sa se sature de tine si o sa spuna PAS! pana aici!
Deparcatunuaiputeasaanticipezi.

De parca nu ai putea sa incepi sa mediezi potentialul conflict cu pantoful tau… ca tot sunt sub imperiul medierii de cateva zile…

Ai putea sa incepi sa-i asculti ofurile, sa-i cauti in cornitze si apoi sa-l scoti la un suc, la o inghetata.
Sa-i asculti semnalele. Caci are si el limba lui. Si nu ma refer la limba de sub sireturi…

Dar, nu!!
Te faci ca nu-l auzi, te faci ca nu exista si te declari mirat nevoiemare de faptul ca tocmai el, pantoful s-a gasit sa te lase!

Da.
Te victimizezi, te dai lovit, te lasi mirat de faptul ca becalismulcastigainromania sau capapasiapusincaptotimusulmanii.

Un pantof e sincer si iti spune din timp cam tot ce e de spus.
Imi amintesc de un drag profesor de economieapucuntura care spunea ca poti sa vezi cum va arata casa unui om peste 10 ani daca privesti cu atentie la acel om…
Iti va spune despre lumea lui privindu-l in ochi.
Si-n buzunar, ce-i drept!

Pe de alta parte e mult mai suculent sa te dai lovit.
E ca si cum nu ai avea habar de pantoful tau si brusc, cand pantoful tau se va arunca de la etajul 10 in gol sub privirile inmarmurite ale sienenului, tu n-ai face altceva decat sa te dai lovit, panicat inmarmurit in fata ecranului.

Dupa care iti suni prietenii laudandu-te prietenilor ca tu-l cunosteai. Era de dimineata un pic suparat dar n-ai fi crezut niciodata ca o sa-ti faca tie asa ceva
n-ai fi crezut
vin condoleantele din stanga si dreapta. Tu le primesti simuland o fata trista si te gandesti la ce urmeaza…
la magazinul unirea.
Si la noii tai pantofi.
De lac.

sâmbătă, septembrie 16, 2006

DA

bunadimineataombun

vineri, septembrie 08, 2006

Festivalul PLAI

Festivalul PLAI artă.muzică.multiculturalitate.
www.plai.ro

In zilele de 15-16-17 septembrie, la Muzeul Satului Banatean din Timisoara, va avea loc prima editie a Festivalului PLAI. Sunt trei zile in care timisorenii sunt asteptati sa se bucure de natura, arta, muzica si multiculturalitatea din Banat.
Festivalul este patronat de Ministerul Culturii si Cultelor si organizat de Asociatia Culturala Sunet Ambianta Timisoara, in colaborare cu Consiliul Judetean Timis, Muzeul Satului Banatean si Primaria Municipiului Timisoara.
In cele trei zile, spectatorii vor putea audia o serie de concerte, sustinute de solisti si trupe de renume pe plan national si international, pe scena de Jazz si Muzica Lumii. Printre cei care vor urca pe scena festivalului se numara Agbeko Cultural Grup, Dixi Krauser, Mircea Florian & Shukar Collective, Eldad Tarmu Chamber Jazz Ensemble.

Invitatul special al festivalului este Al di Meola, care va evolua alaturi de percutionistul Gumbi Ortiz. Al di Meola este unul dintre cei mai mari chitaristi ai zilelor noastre, detinand cele mai multe premii in materie de virtuozitate la chitara, la cele mai prestigioase concursuri in domeniu. Cu 21 de albume editate, Al di Meola este considerat unul dintre cei mai mari muzicieni contemporani de jazz instrumental. Agbeko Cultural Group este un grup format din noua percutionisti care promoveaza prin muzica lor cultura africana.

La Muzeul Satului vom avea si un spatiu de chill-out, precum si un cort de lectura. Pe langa concerte, care vor avea loc seara, vom avea si in timpul zilei o paleta larga de manifestari, care sa corespunda cerintelor fiecaruia, manifestari prin care intentionam sa promovam multiculturalitatea in randul celor care ni se vor alatura. Astfel, vor participa la festival mesteri artizani, care vor sustine workshop-uri si cursuri practice pe diferite mestesuguri. Totodata, vor fi prezenti reprezentanti ai centrelor culturale, consulatelor si organizatiilor non-guvernamentale, care isi vor promova cultura la standurile pe care le vor avea acolo. Nu va lipsi nici teatrul, la fel ca si workshop-uri si training-uri pe subiecte de comunicare interculturala si muzica, sustinute de reprezentanti si colaboratori ai unor organizatii non-guvernamentale. Muzeul Satului Banatean vor oferi tururi ale Muzeului si vor deschide subiecte de discutii pe subiectul multiculturalitatii prezente in Romania si patrimoniul reprezentat de aceste institutii.

Contact:
Andreea IAGER – coordonator proiect Tel: 0741976947; e-mail: andreea.iager@plai.ro
Amelia GALETAR – responsabil PR Tel: 0721627420; e-mail: amelia.galetar@plai.ro

Agenda PLAI festival:

15 Septembrie12.00 Deschiderea Oficială13.00 – 18.00 Activităţi pe teritoriul Muzeului:Teatrul ShadowsCortul de lectură (lansări de carte)*Cortul Francez (proiecţii de film şi activităţi pentru copii)Cortul German (bibliotecă germană şi cursuri intensive de limba germană)Cortul Romm (muzică şi dansuri, prezentări de carte în limba rommani, cursuri intensive de limba rommani)Cortul Intercultural (Workshop-uri cu tema “Dialog Intercultural”)Corturile muzicale (Workshop-uri de percuţie: Agbeko Cultural Club)Cortul African (jocuri trandiţionale africane)Tur al Muzeului Satului Bănăţean (ora 13.30, 15.00 şi 16.30)Corturile minorităţilor (ucrainieni, bulgari, unguri)

16 Septembrie
12.00 – 18.00 Activităţi pe teritoriul Muzeului:Teatrul AuoleuCortul de lectură (lansări de carte)*Cortul Francez (proiecţii de film şi activităţi pentru copii)Cortul German (bibliotecă germană şi cursuri intensive de limba germană)Cortul Romm (muzică şi dansuri, prezentări de carte în limba rommani, cursuri intensive de limba rommani)Cortul Intercultural (Workshop-uri cu tema “Dialog Intercultural”)Corturile muzicale (Workshop-uri de percuţie: Eldad Tarmu ; şi de chitară: Mircea Florian)Cortul African (jocuri trandiţionale africane)Tur al Muzeului Satului Bănăţean (ora 13.30, 15.00 şi 16.30)Corturile minorităţilor (ucrainieni, bulgari, unguri)

17 Septembrie
12.00 – 18.00 Activităţi pe teritoriul Muzeului:Teatrul ThespisCortul de lectură (lansări de carte)*Cortul Francez (proiecţii de film şi activităţi pentru copii)Cortul German (bibliotecă germană şi cursuri intensive de limba germană)Cortul Romm (muzică şi dansuri, prezentări de carte în limba rommani, cursuri intensive de limba rommani)Cortul Intercultural (Workshop-uri cu tema “Dialog Intercultural”)Corturile muzicale (Workshop-uri de percuţie: Eldad Tarmu)Cortul African (jocuri trandiţionale africane)Tur al Muzeului Satului Bănăţean (ora 13.30, 15.00 şi 16.30)Corturile minorităţilor (ucrainieni, bulgari, unguri)

CONCERTE
Vineri, 15 septembrie

18.00: Funky Train19.45: Agbeko Cultural Group21.30: Dixie Krauser Band23.00: Mircea Florian & Shukar Collective00.30: Jam Session

Sambata, 16 septembrie

18.00: Natasa Milosavljevic19.45: Blazzaj21.30: Eldad Tarmu Chamber Jazz Ensemble23.00: Al Di Meola & Gumbi Ortiz00.30: Jam Session

BILETE

Biletele se vor putea procura de la Muzeul Satului Bănăţean Timişoara începând cu ora 10 a fiecărei zile.
Preţ: 20 RON pe zi pentru zilele 1 şi 2 (vineri şi sâmbătă) … pentru a treia zi este valabil biletul din ziua 1 sau 2.

vineri, septembrie 01, 2006

Dedicatie

nu stiu sa fac dedicatii unei persoane pe care nu o cunosc.
dar as vrea sa vad din nou pentru o clipa ochii din Varanasi...

aceasta fotografie nu-mi apartine.
este furata.
plata a fost o privire.

pe strazile inguste si pline de traditie.
in Varanasi.

appendix la salata de castraveti...

....













































































































































appendix la vin rosu

Unele lucruri nu cer cuvinte.
deci...





















































































































appendix la aur alb...

Varanasi iti trezeste simturile, iti zguduie sufltetul.
Iti coloreaza amintirile.